-- annonse --

Fysisk trening

Nyheter

Restitusjon er nå viktigere enn noensinne i toppfotballen, på grunn av den store kampbelastningen, med flere  kamper i uka og med det høy skaderisiko.

Nyheter

Den første skaden kan ødelegge mye for en idrettskarriere. Derfor er det viktig å holde seg skadefri. Styrketrening er i det bildet avgjørende for å unngå skader.

Nyheter

2 mot 2, 3 mot 3 eller kanskje 5 mot 5.  Nå foreligger forskning om hva som er mest effektivt smålagsspill med tanke på forbedring av spillernes aerobe kapasitet.

Nyheter

Takk til Christian Thue Bjørndal som setter søkelys på totalbelastning i ungdomsidretten. Han etterlyser gode eksempler og alternativer. 

Nyheter

NFT-medlem Alf Ingve Berntsen rapporterer fra internasjonal konferanse om prestasjon, styrke og fysisk trening i Belgia.

Nyheter

– Det er noe alvorlig som skurrer i norsk ungdomsidrett når så mange unge sliter med idrettsskader og helseplager og slutter med noe de gjerne skulle ha drevet mer med. Det skriver Christian Thue Bjørndal i dette blogginnlegget.

Nyheter

Det er glohett utenfor vinduene til Hotel Panamericano som ligger på Calle Carlos Pellegrini midt i sentrum av Buenos Aires. Den kjente Obelisken skimtes mellom gardinene. Det er 19. januar 2002. José, som da er 22 år har tatt med seg begge foreldrene og storebroren Cecar til hotellet. José er nervøs, litt usikker og han virker egentlig ganske tung til sinns.

Nyheter

Hva er mest effektivt som kondisjonstrening for fotballspillere – høyintensiv intervalltrening eller smålagsspill? En tysk-svensk metaanalyse gir noen svar.

Nyheter

Fotball er en fysisk krevende idrett, der god fysikk er grunnleggende for å kunne prestere. Det stilles høye krav til blant annet utholdenhet, hurtighet, evne til å akselerere og retardere, og det kreves mye og riktig trening for å utvikle og optimalisere de fysiske egenskapene hos hver spiller. Spesielt viktig er utvikling av disse fysiske ferdighetene hos yngre utøvere som vil ta steget opp til seniorfotball.

Nyheter

Tirsdag 15. januar og onsdag-torsdag 16.-17. januar inviterer World Football Academy til henholdsvis 1- og 2-dagers kurs med tema "Football Rehab Periodisation"  (1 dag) og "Football Strength Training" (2 dager). Begge kursene arrangeres i Oslo. 

Nyheter

Hvor mye trener fotballspillere i Premier League? Hvor langt og hvor fort løper de i en kamp? Hvor mye bør de trene og hva innebærer treningen? Hvorfor oppstår skader under trening eller kamp? Spørsmål som disse blir ofte stilt i forskjellige sammenhenger med veldig mange forskjellige svar og meninger. Så hvordan jobber klubber med å finne svar på disse spørsmålene?

-- annonse --