-- annonse --

Fotballforskning

Nyheter

Talentutvikling har alltid vært et omdiskutert og gjentakende tema i norsk bredde- og toppfotball. Norsk toppfotball må forholde seg til en stadig mer global og økonomisk robust fotballverden, både med tanke på rekruttering og utvikling av unge spillere. 

Nyheter

De aller beste øver ofte mindre enn de som aldri når toppen, viser amerikansk studie. 

Nyheter

Dagens kompetanse og fokus på kamp- og spilleranalyser i toppfotballen er høyt. Samtidig er det ofte en utfordring 1) å finne tak i de viktigste variablene eller ferdighetene, og 2) å begrense mengde data. I den forbindelse har jeg konkretisert åtte matchvinnerferdigheter. 

Nyheter

Etter tre og et halvt års arbeid ble artikkelen fra det Geir Jordet selv betegner som sitt største forskningsprosjekt så langt, publisert i forrige uke.

Nyheter

Fotballspillere ser ut til å trene for lite høyintensitets løping og sprinter i løpet av treningsuka. Det er et viktig funn i forskningen Ivan Baptista har gjort i en ny doktorgrad ved UiT Norges arktiske universitet.

Nyheter

Koronasituasjonen og kamper med tomme tribuner har aktualisert spørsmålet: Hjemmebanefordelen – finnes den? Johan Fallby, tidligere idrettspsykologisk rådgiver i FC København og Djurgården, tror hjemmepublikums betydning er overdrevet.

Nyheter

Full kontroll. Overlegenhet. Så sprekker alt. Totalt og fullstendig. Hva skjer egentlig når et lag faller sammen?

Nyheter

Den anerkjente britiske avisen The Times refererer til Geir Jordets forskning i en bredt anlagt artikkel om at mørkhudede spillere bør anerkjennes vel så mye for intelligens og kognitiv kapasitet som for fart og kraft.

Nyheter

Fotballspillere får ofte strekkskader, overtråkk og støtskader som gjør at muskulatur og ledd må rehabiliteres. Dette er lett å forstå. Når laget taper kamp etter kamp og man ikke finner noen konstruktive løsninger ender man opp med, «det sitter i hodet».

Nyheter

Hvorfor ble de beste best? Og hvilken betydning har  treneren hatt for idrettslig utvikling hos 18 av Norges mestvinnende idrettsutøvere? Det var kjerneproblemstillinger i et forskningsprosjekt av Runar Gilberg og Gunnar Breivik ved NIH, i samarbeid med Olympiatoppen på slutten av 1990-tallet.

Nyheter

En ny hjernestudie konkluderer med at kvinnelige fotballspillere har større risiko for hodeskader enn menn. En norsk lege og forsker mener det ikke kan konkluderes med at headinger har skylda.

-- annonse --