-- annonse --

Spillerutvikling

Nyheter

Jeg har jo skrevet mye om fotball opp gjennom årene, både i bokform og en masse i artikkelform som en del av mitt utviklingsarbeid i NFF. Som pensjonist blir man naturlig nok litt mer tilbakeholden med å holde seg frampå og mene om dette og hint – selv om lysten pirres litt av og til.

Nyheter

La meg først presisere at artikkelen er rettet mot trenere som jobber med ungdom som ønsker å bli best mulig. Generelt tror jeg at norske ungdommer trener både for mye og for lite. Denne selvmotsigelsen blir forståelig etter hvert. Jeg vil i artikkelen komme inn på både treningsmengde og treningsinnhold.

Nyheter

Utviklingsleder Ørjan Berg i Bodø/Glimt ser ikke noe enten-eller i spillerutviklingsdebatten som har gått i norsk fotball i høst. Han sier tvert i mot ja takk, begge deler og mener det må til et felles løft i hele norsk fotball i både topp og bredde.

Nyheter

I forbindelse med sin rundreise i Argentina besøkte Viggo Strømme også La Candela, som er Boca Juniors sitt svar på Barcelonas berømte akademi, La Masia. Her er hans rapport.

Nyheter

Landslagsskolen handler om å skolere opp og klargjøre spillerne for landslagsspill. I helgen var det landsdelssamling i Trondheim.Denne helgen var de 60 beste 14- og 15-åringene på guttesiden og de 50 beste på jentesiden i samme aldersgruppe på landsdelssamling i Trondheim, som en del av NFFs landslagsskole i samarbeid med Statoil.

Nyheter

Hødd tar nå et krafttak for å utvikle flere lokale spillere til sitt A-lag. Målet er at to tredjedeler av spillerne i A-stallen fra 2020 skal komme fra egen klubb eller region.

Nyheter

Arsenal-manager Arsène Wenger er slett ikke overbevist om at dagens modell er den beste for utvikling av morgendagens toppspillere og advarer mot presset som legges på unge spillere.

Nyheter

Er toppklubbenes «spillerutvikling» på ville veier? Det spørsmålet stiller NFT-medlem og «fotballmann» Dag Frode Hultengreen i et debattinnlegg.

Nyheter

Fagansvarlig for trener- og aktivitetsutvikling i NFF Øyvind Larsen skriver om utviklingen av forsvarsspillet.

Nyheter

Tommy Bergersen har trent Bryne og Ålgård i to bolker. Nå blir han med på lasset når sønnen Adrian (15) vraker en plass i Ålgårds A-stall og går til Viking. Bergersen mener grasrota i norsk fotball har for stor makt, og bremser utviklingen til de beste.

Nyheter

En manglende felles forståelse av spillerutviklingsbegrepet, samt hvordan dagens trenerkurs bidrar til en tidsforsinkelse i norsk spillerutvikling, gir en praksis med en umoderne spillerutvikling som produserer gårsdagens fotballspillere. Som en potensiell løsning på denne utfordringen lanserer jeg en større involvering av klubbtreneren. Det skriver Martin Nesse i dette innlegget.

-- annonse --