-- annonse --

Spillerutvikling

Nyheter

– Akkurat nå er svaret nei, svarte G18/19 landslagstrener Pål Arne Johansen på sitt eget spørsmål på om vi i norsk fotball gir drømmen en sjanse.

Nyheter

Det er ofte mange sterke meninger om norsk talentutvikling, men er vi på så ville veier som folk skal ha det til?

Nyheter

– En dugnad hvor alle har en jobb å gjøre, sa fagansvarlig for Landslagsskolen i NFF, Håkon Grøttland, under lederseminaret som NFF arrangerte i forbindelse med Cupfinalen.

Nyheter

Det fasinerer med alle forklaringer og problematiseringen av at norsk fotball er dårlig, akterutseilt, har sovet i timen, har for mange kunstgressbaner, bare utvikler midtbanespillere, ikke utvikler gode forsvarsspillere, mangelen på utdannete trenere i barnefotballen, for sen spissing, ingen elitesatsing i barnefotballen osv., osv.

Nyheter

Fotballtreneren er den viktigste premissleverandøren for å skape det gode læringsmiljøet som behøves for å utvikle gode enkeltspillere og fotballag.

Nyheter

Bjørn Frode Strand, Utviklingsansvarlig Yngre i Strømsgodset Toppfotball, leverte sin A-lisens oppgave om et tema som debatteres mye i norsk fotball, nemlig hvordan skal vi skape gode spillere. Tittelen på oppgaven er «Hva skal til for å gjøre norsk spillerutvikling konkurransedyktig på høyeste internasjonale nivå?»

Nyheter

Høstsesongen er over og de siste helgene har unge lovende fotballspillere reist landet rundt for å spille turneringer.

Nyheter

To år etter lanseringen er fagansvarlig for NFFs landslagsskole, Håkon Grøttland, fornøyd med den kraften spillerutviklingsmodellen har fått.

Nyheter

Dette var kallenavnet til gamle Jugoslavia internasjonalt. Et lekent landslag med så gode individuelle ferdigheter at de kunne rundspille de fleste. Så kom krigen i 1991.

Nyheter

Både Ståle Solbakken og Ole Gunnar Solskjær roper varsko mot utviklingen i barnefotballen – og frykter utbrente tenåringer.

Nyheter

Debatten rundt når man skal starte spesialisering har florert i mange år, og nå tar en ung spiller med stor grad av suksess  ordet i denne debatten. Det kan det være lurt å høre på.

-- annonse --