-- annonse --

Spillerutvikling

Nyheter

Skyldes veksten av kommersielle aktører i fotballen at foreldrene tviler på den norske spillerutviklingsmodellen? Bright Baffour Antwi og Kjell Marius Herskedal drøfter temaet i denne artikkelen.

Nyheter

Hva om den spiller som mister ballen til motstander hadde en klar regel om at han selv skal være den første til å hente den tilbake igjen hurtigst mulig i gjenvinngsfasen?

Nyheter

NFF-nestoren Andreas Morisbak gjør seg i denne artikkelen noen betraktninger rundt fotballen i en VM-tid.

Nyheter

En av de mest seiglivete mytene som finnes er oppfatningen om at hospitering med eldre lag er nødvendig og avgjørende for en spillers utvikling.  Et vanlig argument er at «alle» som har blitt gode har spilt med eldre lag.

Nyheter

Stipendiat Martin K. Erikstad ved Universitetet i Agder leverer i august 2018 sin doktorgradsavhandling, der han har forsket på talentutvikling i fotball.

Nyheter

For aller første gang spilte Kroatia seg frem til en VM-finale. Selv om det ble tap mot Frankrike var dette en enorm seier og opplevelse for landet og det kroatiske folket, og ikke minst for klubben Dinamo Zagreb.

Nyheter

Påstanden kommer fra tidligere akademisjef i Brommapojkarna Ola Larsson, som nylig gjestet Bergen under en impulssamling for trenere i regi av SK Brann.

Nyheter

Universitetslektor i idrettsvitenskap ved Institutt for sosiologi og statsvitenskap ved NTNU, Stig Arve Sæther, mener det er fort gjort å overse framtidas fotballstjerner i jakten på de yngste talentene.

Nyheter

– Jeg tror mange av valgene spillerne gjør om å drible handler om at de ikke er skolert om hva de skal se etter. Og når pasning spilles, så spilles ballen i retning av medspiller uten videre intensjon, skriver Per-Einar Gjelsvik i denne artikkelen om det han kaller driblesjuken i norsk fotball.

Nyheter

Det er vel ingen tilfeldighet at det ble Frankrike og Kroatia som møttes i VM finalen i Russland og hvor Frankrike til slutt kunne løfte VM troféet etter en forrykende fotballkamp.

Nyheter

NFFs Øyvind Larsen skriver om hvordan skape det gode miljøet i et lag.

-- annonse --