-- annonse --

Spillerutvikling

Nyheter

Noe av det vanskeligste i dagens fotball er å bryte gjennom et etablert forsvar på den siste tredjedelen av banen for å skape målsjanser og score mål.

Nyheter

Profesjonalitet ned til minste detalj preger spillerutviklingsarbeidet på Chelseas akademi i Cobham utenfor London, fra spillerne kommer inn på full tid som 13-åringer til de eventuelt aksler den blå A-lagstrøya på Stamford Bridge noen år seinere. Tore André Flo er en sentral brikke i dette puslespillet. 

Nyheter

Begrepet «høyt press» kommer fra «forechecking» som oppstod i amerikansk ishokey allerede på 1930-tallet. I stedet for å trekke seg ut av motstanderens sone fortsatte de å jage pucken høyt i banen.

Nyheter

Som start på årets sesong har Elverum fotball lagt sin studietur for kompetansepåfyll til FK Spartak Subotica i Serbia.

Nyheter

Jeg ønsker å slå et slag for tilpasset opplæring. Eller tidlig seleksjon som jeg her velger å kalle det. Flest mulig fotballspillere med, tidligst mulig ute med tilpasset opplæring og best mulig resultat ut fra den enkeltes forutsetninger og ambisjoner. Det er innholdet som skal tilskrives overskriften.

Nyheter

Hadde ei fantastisk bra økt – her om dagen. Med 40 tolvåringer. Vi trente «Haaland». Vi trente Haaland-rollen. Da jeg nevnte øktas tema – hadde jeg gutta i min hule hånd. 

Nyheter

Fotballforskere og stadig flere profesjonelle klubber og trenere har i den senere tid lagt mer fokus på betydningen av utviklingsmiljøet også i et spillerutviklingsperspektiv.

Nyheter

De beste jentene fra 2004- og 2005-kullet har denne uka vært samlet til Equinor talentleir i Sarpsborg.

Nyheter

Det vel ikke så uvanlig at barn sier at de drømmer om å bli verdens beste. Det føyer seg inn i rekken av hva våre store idrettslegender tidligere har sagt. Det ser ut til at mange av dagens unge fotballspillere følger i deres fotspor.

Nyheter

De største talentene i 2004- og 2005-kullene har vært samlet i Sarpsborg de siste dagene.

Nyheter

Det er gledelig at NFF i disse dager sender sterke signaler om at trenerutdanning vil være et sentralt satsingsområde i årene som kommer. Siden i vår har det vært en prosess gående om den nye strategiplanen som skal vedtas på forbundstinget i mars neste år (for 2020-23). Norsk Fotballtrenerforening har også vært invitert til å komme med innspill til planen. 

-- annonse --