-- annonse --
Nyheter
FLYTTET TIL MARS: Trenerseminaret til NFF Rogaland 2022 blir arrangert på Clarion Energy Hotel 4.-6.mars. Foto/montasje: Anders Veibust/NFF Rogaland
Ivar Thoresen
Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist Fotballtreneren

907 40 551

– Det er viktig for oss å gi våre trenere litt faglig påfyll før sesongen setter i gang. Og trenerseminaret vårt har alltid hatt tre tema; toppfotball/landslag, spillerutvikling og barnefotball, forteller kretsansvarlig spillerutvikling Roar Wold i NFF Trøndelag.
  Slik blir det også i år, og Wold poengterer at programmet fortsatt ikke er endelig spikret, noe som betyr at det fort kan komme til et par-tre fordragsholdere til.

Internasjonalt bidrag

Wold kan også fortelle at NFF Rogaland har siden 2009 hatt samarbeid med Fussballverband Rheinland, og i år kommer deres sportslige leder Clemens Decker til Rogaland for å bidra.
  – Det ser vi fram til, sier Wold.

Sterke navn

Wold kan allerede presentere flere sterke navn på lista over foredragsholder og bidragsytere på årets seminar, som også som vanlig gir godkjente etterutdanningspoeng for trenere med UEFA B-lisens.

Her er de navnene som allerede er klare:

  • CLEMENS DECKER. Sportslig leder i Rheinland Fussballverband (krets i det tyske fotballforbund). Har ansvar både for spiller og trenerutvikling i kretsen. Har vært trener for ulike aldersbestemte landslag i Tyskland U 15-18.
  • ROGER FINJORD. Daglig leder NFF Finnmark. Tidligere KA Spillerutvikler Finnmark, hovedtrener Stabæk kvinner, landslagstrener aldersbestemte landslag Jenter, ass.trener og hovedtrener Norge kvinner A.
  • STIG ARVE SÆTHER. Stig Arve Sæther er førsteamanuensis i Idrettsvitenskap og hans primære forskningsfelt er ungdomsidrett, idrettspsykologi og talentutvikling, spesielt knyttet til fotball. Sæther har publisert nærmere førti artikler i internasjonale tidsskrift, tre bøker og er også en aktiv medieformidler (over 100 oppslag i tv, radio og avis) om ferdighetsutvikling og talentutvikling. Hans største forskningsprosjekt er "Fotball og Talent"-prosjektet som har fulgt et årskull aldersbestemte landslagsspillere i fotball siden 2005. Utga boken: De norske fotballtalentene (2017) på basis av dette prosjektet.
  • EVEN SEL. Tidligere juniortrener og ass. trener Bryne herrer A. Nå ass. Trener FK Haugesund herrer. Kåret til Årets unge trener av NFT i 2020.
  • THOMAS FLATEN. Thomas er en erfaren mann og har en bred innsikt i fotballen der han både har vært i Landslagskolen, sone- og kretstrener, trenerveileder i NFF Akershus, G19-trener for Lyn i Interkrets, i team rundt Lyn i Eliteserien fra 2000 til 2003, spillerutvikler i Fotballprogresjon Norge og var trener og spillerutvikler for G16 i LSK i 2020 og 2021. Han har nå sportslig ansvar og hovedtrener for LSK G11 og G12, samt mental trener for jenteakademiet i LSK. Thomas har erfaring fra Forsvaret, barnevern, mental trener både i idretten og i næringslivet.
-- annonse --