-- annonse --
Nyheter
NY JOBB: Johnny Mikael Gallefoss blir ny leder for topptrenerutdanningen i NFF. Foto: Ivar Thoresen
Ivar Thoresen
Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist Fotballtreneren

907 40 551

Gallefoss overtar med det jobben Per-Mathias Høgmo hadde fram til han ble trener i svenske Häcken sist sommer, og som Nils Lexerød vikarierte i fram til han ved årsskiftet overtok som trener for Vålerenga i Toppserien.

Fra Viking til NFF

Johnny Mikael Gallefoss jobber i dag som trenerutvikler og fagansvarlig i Viking, og NFF jobber nå med å avklare tidspunktet for når han kan tiltre sin nye stilling.
  - Norsk fotball og norske trenere har hatt en flott utviklingsfart de siste årene. Ydmykhet, nysgjerrighet og vilje til å skape fremgang preger fotballfamilien. Økt kunnskap og kompetanse skaper muligheter for videre utvikling og slik kan målsettinger realiseres. Jeg har stor tro på norsk fotball og norske trenere sitt potensiale til å ta nye steg. Dette har jeg veldig lyst til å være med på, og gleder meg til å bli en del av, sier Gallefoss til fotball.no om sin nye jobb. 

  • I Fotballtreneren nr. 1/2022, som kommer ut i mars, vil vi komme tilbake med et større intervju med Gallefoss.

Imponert

– Når vi lander på Johnny Mikael Gallefoss er det fordi vi har latt oss imponere over de lederegenskapene og de evnene han har til å skape energi og bevegelse rundt seg. Dette har kommet tydelig frem underveis i rekrutteringsprosessen og bekreftes av mennesker som kjenner vår nye topptrenersjef godt. I Johnny Mikael har vi funnet en klok og ambisiøs lagleder for topptrenerutdannelsen i NFF. Vi ønsker han hjertelig velkommen om bord, sier direktør for toppfotball og landslag i NFF, Lise Klaveness, om ansettelsen.

Lang erfaring

Gallefoss har erfaring fra ulike roller innen fotballen, som spiller, trener og trenerutvikler. Han har vært med på å utvikle og implementere metodologier i akademier og klubber både i Norge og i utlandet. I tillegg til fotballfaglig utdanning har han en bachelorgrad i person- og gruppepedagogikk.
  – Nysgjerrighet og utvikling av kunnskap og kompetanse i norsk fotball er noe av det viktigste vi gjør fremover. NFFs medlemmer har vedtatt i inneværende strategiplan at trenerutdannelsen er et område det skal satses mer på. Vi har brukt god tid på å lete etter ny leder for topptrenerutdannelsen, sier Klaveness.

-- annonse --