-- annonse --
Nyheter
TETT PÅ: I serien «Fan av Riise» følger TV 2 John Arne Riise på trenerbenken i Toppserie-klubben Avaldsnes. Foto: Jan Kåre Ness/NTB
Gjest
Fotballtreneren

Med kamera på slep rykket en sønderknust John Arne Riise rett ned i sitt første møte med treneryrket i norsk 3. divisjon.
  Den tidligere Liverpool-profilen har allerede lagt Flint-marerittet bak seg, og satser nå for fullt i ny jobb i Toppserien med outsider Avaldsnes. Klubben tapte sine seks siste kamper forrige sesong og vant kun tre av 18 oppgjør totalt, men overlevde likevel i toppdivisjonen.
  Riise har allerede solgt huset i øst og flyttet vestover - med tonnevis av motivasjon i bagasjen.

Varsler oppgjør

I 2022 venter en kvinnegarderobe på Riise, noe han føler seg godt forberedt på.
  – Jeg stiller de samme kravene uavhengig av kjønn. Jeg forventer den samme profesjonaliteten på og utenfor banen. Dette vet jeg også jentene selv ønsker, sier Riise i en pressemelding fra TV 2, godt i gang med sin andre uke på treningsfeltet.

Riise varsler samtidig et oppgjør med en idrett han oppfatter som bedre tilrettelagt for menn enn kvinner.
  – Jeg forventer at damene har de samme mulighetene til å satse og prestere som menn har. Det skal jeg kjempe for at skjer, varsler Riise.

Han er sterk i troen på at Avaldsnes og Riise er en kombinasjon som vil slå gnister i 2022.
  – Vi hadde et møte om hva jeg krever og forventer. Jeg gleder meg veldig til å ta fatt på en ny og spennende oppgave som trener. Førsteinntrykket av klubben er godt. Jeg tror vi passer godt sammen, smiler Riise.

Håper på økt Toppserien-interesse

Som i Flint er han også forberedt på at klubbene han møter er ekstra motiverte og ønsker å prestere når han står på motsatt trenerbenk. Samtidig er Toppserien et stort steg opp i størrelse på klubbene han skal opp mot.
  Toppserien 2022 byr blant annet på storklubber som Brann (tidligere Sandviken), Rosenborg, Lillestrøm og Vålerenga. Sistnevnte har for øvrig også ny trener denne sesongen i Nils Lexerød (45).
  – Jeg både håper og tror at interessen rundt Toppserien øker i sesongen som kommer. Jentene i Avaldsnes er utrolig profesjonelle, så vi kommer til å gi alt - både på banen og på sidelinja, slår Riise fast.

Engasjerer

«Fan av Riise» produseres av Montreux og har premiere våren 2022. Grunnet EM i sommer, der Norge deltar, har Toppserien avspark allerede 19. mars i år.I TV 2 gleder man seg til fortsatt å følge Riises trenerkarriere tett.
  – John Arne Riise engasjerer, og uansett hva en måtte mene om han så er han en fargeklatt i norsk fotball. Han evner å engasjere det brede lag av folk, noe vi i TV 2 setter stor pris på. Vi er strålende fornøyde med interessen for første sesong av «Fan av Flint», og gleder oss til fortsettelsen. At den skjer i Toppserien gjør det ekstra viktig å henge på, for vi ønsker å satse offensivt på kvinnefotball fremover og vet at han møter et spennende og ambisiøst miljø i Avaldsnes, sier TV 2s sportsredaktør, Vegard Jansen Hagen.

-- annonse --