-- annonse --
Nyheter
FLERE I GANG: Regjeringen kom torsdag med flere lettelser i koronatiltakene, og det betyr mer normal fotballaktivitet framover. Foto: Ivar Thoresen og NTB
Ivar Thoresen
Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist Fotballtreneren

907 40 551

Nå kan barn og unge kan igjen ha normal aktivitet både innendørs- og utendørs. Voksne over 20 år kan utøve aktivitet utendørs som normalt med kontakt, mens det innendørs er anbefalt maks 20 personer og en meters avstand. Toppidretten kan gjennomføres som normalt med smitteverntiltak.

– Det er positivt at regjeringa og helsemyndighetene har lyttet til idrettens innspill. Vi vet det nå er mange klubber, spillere og frivillige som er lettet. Så må vi selvsagt finlese alle bestemmelser for å se hvilke konsekvenser de får og hvordan vi nå kan tilrettelegge for trygg aktivitet. Dette er et langt skritt i en mer normal fotballhverdag, sier fotballpresident Terje Svendsen til fotball.no.

Glad for å bli hørt

Svendsen sier videre at NFF er glad for at breddeidrettens innspill om ikke å bli avspist med generelle og lammende regler har blitt hørt. Det er riktig og viktig at også breddespillere over 20 år nå kan komme i gang med normal fotballaktivitet.
  – Denne gruppen har gjennom pandemien blitt hardest rammet. Disse utøverne – og særlig unge voksne – trenger sårt fotball og idrett som sosial møteplass og mestringsarena i tid preget av isolasjon og fysisk inaktivitet. Kanskje mer enn noen gang. For mange av dem har fotballen betydning både for den psykiske og fysiske helsen. Faller de fra fotballen og idretten nå, så ser vi de kanskje aldri igjen. Det har bekymret oss, og bør bekymre alle i et folkehelseperspektiv. Derfor er det svært viktig at de nå får trene som normalt utendørs, sier Svendsen.

De nye retningslinjene

Her er de nye retningslinjene, gjeldende fra fredag 14. januar:

Organiserte idretts- og  fritidsaktiviteter

  • Fritidsaktiviteter bør gjennomføres utendørs så langt det er mulig.

Barn og unge under 20 år:

  • Utendørs aktiviteter kan gjennomføres som normalt
  • Anbefalt gruppestørrelse innendørs omtrent 20 personer eller etter klasse/kohort
  • Aktivitet innendørs kan gjennomføres med kontakt der det er nødvendig

Voksne over 20 år:

  • Innendørs er det anbefalt maks 20 personer og 1 meters avstand. Ved intensiv trening bør det tilrettelegges for 2 meters avstand
  • Voksne kan utøve aktivitet utendørs som normalt, med kontakt der det er nødvendig
  • Toppidrett kan gjennomføres som normalt med smitteverntiltak.

Mest mulig normalt

– Regjeringa ønsker at barn og unge i størst mulig grad skal ha en normal hverdag og skånes for inngripende tiltak. Det er viktig at vi gir barna våre mulighet til fellesskap, tilhørighet og læring som fritidsaktiviteter bidrar til, sier kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen i en pressemelding.

-- annonse --