-- annonse --
Nyheter
BEKYMRET: Lise Klaveness, direktør for toppfotball og landslag i Norges Fotballforbund, er bekymret for at en eventuell forlengelse av restriksjoner igjen skal være synonymt med forbud mot fotball og all kontaktidrett for voksne/ungdommer. Foto: NTB
Ivar Thoresen
Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist Fotballtreneren

907 40 551

I midten av desember innførte regjeringen en rekke smitteverntiltak for å få ned sykdomsbyrden og begrense og forsinke spredningen av omikron-varianten. Fotball og kontaktidrett for ungdom og voksne ble igjen stengt ned, men samtidig besluttet regjeringen at toppidretten kunne foregå som normalt.

Konsekvensene av innstrammingene er at det er kun Toppserien og Eliteserien som i dag kan trene med kontakt. Bestemmelsene gjelder i første omgang i til midten av januar. Utfordringene innstrammingen skaper for idretten ble adressert overfor myndighetene før jul. 
  – Flere av våre profesjonelle klubber starter sin sesongoppkjøring i starten av januar. Innstrammingen og dersom de vedvarer vil være uheldig for sesongoppstarten for hele toppfotballen. Vi håper myndighetene ser at klubbene gjennom hele pandemien har vist at fotballen raskt omstiller seg til nye smittevernstiltak. NFF arbeider sammen med NIF og andre særforbund inn mot politiske myndigheter for å få til en løsning slik at toppidrettsdefinisjonen blir slik den var, og har fungert meget godt, fra sommeren og høsten 2020, sier Lise Klaveness, direktør for toppfotball og landslag i Norges Fotballforbund til fotball.no.

–  Breddeidrett for voksne var kontinuerlig stengt i halvannet år under forrige regjering og dette har satt dype spor i hele idrettsbevegelsen. Vi håper vi har kommet dit hvor vurderingene og restriksjonene handler om hvordan vi kan leve med korona og holde idretten i gang under forsterkede smittevernstiltak, sier Klaveness.

-- annonse --