-- annonse --
Nyheter
VINNER: Magnus Meling er kåret til Årets unge trener 2021 av Norsk Fotballtrenerforening. Foto: fredrikstadfk.no
Ivar Thoresen
Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist Fotballtreneren

907 40 551

Her er begrunnelsen for kåringen:
«Magnus Meling har allerede 13 år bak seg som fotballtrener. Han har vært profesjonell fotballtrener i ni av disse årene. I sin nåværende klubb har han forholdt seg til ni forskjellige hovedtrenere! Med dette har han vært en viktig kontinuitetsbærer. Og vist tilpasningsdyktighet og en sterk lojalitet.
  De siste fire årene har Meling fungert som toppspillerutvikler/medtrener på A-laget og som hovedansvarlig for FFKs rekruttlag. Her har han vært sentral i arbeidet med å utvikle sportsplanen, bidratt til å forsterke rammeverk/struktur og vært involvert i alt fra analyse, prestasjonsparametere, spillmodell, coaching og metodikk.
  Magnus Meling har gode menneskelige egenskaper og god relasjonskompetanse. Han er en særdeles systematisk og vitenskapelig drevet trener med stor arbeidskapasitet, eierskap og dedikasjon. Han er en god lagspiller. 
  Han ble også valgt ut til Olympiatoppens «Trenerløft» (OLTs satsing på unge, prioriterte trenere) i 2019-2020. Han innehar UEFA A-lisens og har en master i idrettsvitenskap fra Norges idrettshøgskole (2014). 
  Han er fast medlem i topptrenergruppa (profesjonelle trenere på tvers av ulike lagidretter) som Olympiatoppen drifter på Østlandet. Gjennom dette har han tatt initiativ til - og vært pådriver for - å synliggjøre behovet for et utdanningsløp i trenerrollen ved Høgskolen i Østfold. 
  Tilbakemeldingene fra miljøet er at Magnus Meling er en viktig brikke som skal ha mye av æren for klubbens positive fremganger de senere år.»

I NFTs statutter for tildelingen av prisen heter det:
  «Prisen Årets unge trener tildeles enkeltpersoner som på en meget fortjenestefull måte gjennom sitt trenervirke har bidratt til å utvikle lag og enkeltspillere innenfor området spillerutvikling og norsk breddefotball.
  Årets unge trener skal være under 35 år. Årets unge trener må være medlem av Norsk Fotballtrenerforening. Årets unge trener tildeles diplom og et stipend.»

-- annonse --