-- annonse --
Nyheter
MYE NYTT: Ny logo og profil preger årets siste utgave av Fotballtreneren, som NFT-medlemmene får i posten denne uka.
Ivar Thoresen
Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist Fotballtreneren

907 40 551

Bakgrunnen for at NFT har valgt å lage ny logo og profil er at foreningen ønsker å fremstå mer tydelig og enhetlig gjennom hele virksomheten. NFT skal være em tydelig avsender både når det gjelder medlemsbladet Fotballtreneren, nettsiden fotballtreneren.no, på sosiale medier og arrangementer som Cupfinaleseminaret.
  Utgangspunktet for arbeidet med ny logo og visuell profil har tatt utgangspunkt i Norsk Fotballtrenerforenings verdier:

 • Trygghet. I NFT skal vi ta vare på våre medlemmer og ansatte. Vi skal sikre den enkeltes treners rettsstilling i sitt arbeide og engasjement. Vi skal sikre treneryrket og trenerrollens faglige posisjon og integritet i klubb, organisasjon og samfunn. 
 • Inspirasjon. Fotballtrenere virker på alle nivåer. Vår oppgave er å lage gode og åpne kilder samt skape møteplasser for trenere hvor de kan hente kunnskap og skaffe seg erfaring som kan styrke dem i trenerrollen. NFT skal være åpne mot andre miljøer enn fotball og ha et internasjonalt blikk på innhenting av kunnskap og erfaring. 
 • Utvikling. NFT skal jobbe for at fotballtreneren tilbys best mulig trenerutdannelse og etterutdanning. Vi skal sikre utvikling av norsk fotball gjennom bygging av fagmiljøer og deltakelse i relevante fora for utvikling og beslutning.NFT skal være ambisiøse og utvise mot på vegne av trenerstanden på alle nivåer.

I Fotballtreneren nummer 4/2021, som kommer i posten i starten av denne uka, kan NFTs medlemmer blant annet lese mer om disse sakene:

 • Vi besøker Øvrevoll/Hosle og leter etter hemmeligheten bak deres suksess med jentefotballen.
 • Antallet heltids trenerjobber i norsk fotball har skutt i været de siste åra. Spesielt har det kommet mange jobber i toppklubbenes akademier og utviklingsavdelinger. Mange unge trenere har fått fotballen som levebrød. Men hvor lenge varer de i yrket? En engelsk undersøkelse konkluderer med at trenere i toppklubbenes akademier er overarbeidet, underbetalt – men lykkelige.
 • – Trenerforeningen tente gnisten til å satse på treneryrket, sier Thomas Brantsæter, en av de unge trenerne som har gjort fotballen til sitt levebrød.
 • Flest mulig, lengst mulig og best mulig, eller knefall, frafall og forfall? Et sosiologisk blikk på ungdomsidrett ved universitetslektor og idrettssosiolog Mads Skauge ved Nord Universitet.
 • Torgeir Hoås skriver om Snøfnuggtreneren.
 • Kristian Holm Carlsen skriver om marginer i toppfotball, med utgangspunkt i valg uten ball defensivt.
 • Jan Erik Stinessen kommer med sine betraktinger rundt keeperspillet i sommerens EM-sluttspill.

I tillegg kan du lese omtale av flere nye bøker og mye annet spennende fotballfaglig stoff gjennom 100 sider i denne juleutgaven av Fotballtreneren.

 • Har du lyst til å lese mer, men ikke er medlem i Norsk Fotballtrenerforening? Meld deg inn her.
 • Det er også mulig å tegne abonnement på Fotballtreneren. Det gjør du her.
-- annonse --