-- annonse --
Nyheter
FINALEKLAR: Ronny Deila har ledet New York City til historisk MLS-finale. Foto: NTB
Gjest
Fotballtreneren

New York City ble en del av amerikanske Major League Soccer i 2015 og har tidligere ikke kommet seg lenger enn til kvartfinale i sluttspillet. Under Deilas ledelse har imidlertid spillerne skrevet klubbhistorie de siste ukene.

Skryt for bytter

Søndag ble Philadelphia Union slått 2-1 i en semifinale som skiftet karakter etter at Deila gjorde tre bytter i annen omgang. Fram til da hadde New York-laget slitt stort.
  Alle de tre innbytterne bidro til å sende nordmannens mannskap til finalen. Talles Magno kom inn fra benken og styrte inn matchvinnerscoringen i det 88. minutt. Brasilianeren fikk ballen fra Gudmundur Thórarinsson, som også entret banen etter en snau time. Det samme gjorde Ismael Shradi-Tajouri sju minutter før han noterte assist på gjestenes 1-1-mål.
  Etter seieren får Deila skryt for byttegrepene han gjorde. I spillerbørsen på det amerikanske ligaens egne nettsider belønnes nordmannen med karakteren 7. Kun fire av spillerne, to av dem innbyttere, får like god score.

Underverker

«I mer enn én time stemte ting rett og slett ikke for NYCFC. Kampen ble spilt på Philadelphias premisser, og gjestene virket oppgitte å stange hodet i samme vegg om og om igjen. Det tok lang tid før Deila gjorde noen justeringer, men så gjorde han alle på én gang. Og de gjorde underverker, og NYCFC skal til sin første MLS-finale», heter det i vurderingen som følger karakteren, i følge NTB.

Lørdag venter Portland Timbers i finalen for Deila og hans spillere. Nordmannen har vært New York City-trener siden januar 2020.

-- annonse --