-- annonse --
Nyheter
WORKSHOP: Tomás Pereira gjennomfører en workshop i fem seanser om coaching og treningsmetodikk på Cupfinaleseminaret. Foto: Privat
Ivar Thoresen
Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist Fotballtreneren

907 40 551

Hver av de fem seansene i den engelskspråklige workshopen vil ha ulik inngang under samme hovedoverskrift:

  • The power of the influence - the link between you and the players - If they don't listen to you, your knowledge is useless
  • Decision making - But what is this that everybody talks about and how do we work it?
  • "We lost the match in the first 15 minutes" / "We conceded a goal and we got lost" - But why does nobody work these problems in the exercises?
  • Differences and implications in the training methodology, with male and female elite teams
  • Which is the way we are going now in terms of training methodology? Where are we and what comes next?

Fotball og samfunn I endring

Om innrammingen av sin workshop sier Tomás Pereira:
  – Hvor mange av oss har ikke sittet med følelsen av at vi har så mye kunnskap vi ønsker å overføre til alle våre spillere, uten å tenke over at de kanskje ikke er motiverte til å høre på hva vi har å si. 

– Fotballen har utviklet seg mye det siste tiåret. Det samme har samfunnet forøvrig, og det som var en udiskutabel sannhet for noen år siden, er ikke lenger det. Kunnskapen er nå bare et klikk unna og dagens samfunn er i stor grad konsentrert om egoet og hva som skaper glede, helst så raskt som mulig.
  – Med dette har også trenerens autoritet overfor spillerne endret seg. Tidligere var treneren bare i kraft av sin posisjon en naturlig leder og hans autoritet var umiddelbart akseptert. Slik er det ikke lenger. Nå har spillerne en mye større påvirkning innenfor klubben, sier Pereira og fortsetter:
  –  Så det store spørsmålet blir hvordan vi kan snu dette til trenerens fordel. Svaret er enkelt: «Vi må overbevise spillerne».

  – Hvis vi forstår hvordan hjernen til våre spillere fungerer, hvorfor de oppfører seg som de gjør og lærer oss så mange overbevisningsteknikker som mulig – både på og utenfor banen – vil vi alltid være nærmere å oppnå suksess.

FAKTA
Tomás Pereira
Jobber som sportslig leder i Nesøya IL fotball. Doktorgrad i sport. Jobber som foreleser for de forskjellige UEFA-lisensierte trenerkursene om fotballpsykologi for fotballforbundene i Portugal, Estland og Latvia.
  Han har også trenerbakgrunn fra Sporting Lisboa, Lillestrøm, Fredrikstad, Follo FK, Sandnes Ulf og Melbo IL.

Stor interesse

Årets Cupfinaleseminar vil ha to fysiske tilbud i dagene 2. – 4. desember, begge deler på Meet Ullevaal i Oslo: 

  • Etterutdanning for trenere med de høyeste trenerlisensene (UEFA PRO-lisens og UEFA A-lisens og UEFA KT A-lisens) over tre dager (torsdag 2. – lørdag 4. desember).
  • Ordinært Cupfinaleseminar over to dager. (fredag 3. og lørdag 4. desember). Det ordinære Cupfinaleseminaret er et godkjent etterutdanningstiltak for alle trenere med UEFA B-lisens.

Interessen for å delta på årets Cupfinaleseminar er stor, men det er fortsatt plasser igjen både på etterutdanning og på ordinært seminar. 
  Husk også at deltakelsen er kr 500,- rimeligere for alle som er medlemmer i Norsk Fotballtrenerforening. Meld deg inn i dag, og oppnå rabatten om du ikke allerede er medlem.

Cupfinaleseminar-hotellet er som før Thon Hotel Storo. NFT kan igjen tilby en spesialpris for deltakere på Cupfinaleseminaret. Hotellet ligger i urbane omgivelser, har store og moderne rom og er kun et par T-banestopp fra Ullevaal Stadion.

-- annonse --