-- annonse --
Nyheter
A-LANDSLAGET: Lena Tyriberget blir assistenttrener på Norges A-landslag på kvinnesiden, sammen med Anders Jacobson. Foto: NTB
Ivar Thoresen
Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist Fotballtreneren

907 40 551

Bakgrunnen er at UEFA fra i høst stiller krav om at det skal være en kvinnelig hoved- eller assistenttrener i støtteapparatene til lagene som skal delta i mesterskap og/eller mesterskapskvalifiseringer på jente- og kvinnesiden.
  Det manglet Norge, men etter grundige vurderinger av landslagssjef Martin Sjögren og NFF Elite har valget falt på Lena Tyriberget, som allerede er ansatt som landslagstrener for aldersbestemte landslag.
  Hennes nåværende stilling som landslagstrener for J15-J17 er lyst ut og forventes besatt i løpet av kort tid.

–  Vi er glade for å ha fått på plass en så erfaren og dyktig trener som Lena i vårt støtteapparat. Lena har lang erfaring som trener for aldersbestemte landslag og også som sportssjef og trener i toppklubb. Hun er anvendelig og dyktig på mange av trenerjobbens ulike deler. Lena har gjennom det siste året vært med på samlinger for å bli kjent og har bidratt godt, så vi er veldig trygge på at dette valget vil fungere bra, sier landslagssjef Martin Sjögren til fotball.no.

Lena Tyriberget vil få sin debut i den nye jobben når Norge nå skal spille to VM-kvalifiseringskamper - torsdag mot Armenia på Ullevaal og tirsdag borte mot Kosovo i Pristina.
  – Jeg gleder meg intenst til å ta fatt på denne utfordringen inn i kvinnelandslagets mesterskapsår. Jeg trivdes godt som trener for J16, men kunne ikke si nei da denne muligheten bød seg, sier Tyriberget til fotball.no.

-- annonse --