-- annonse --
Nyheter
FOTBALLGLEDE: Støtt aksjonen, gi ditt bidrag og bli med til å skape fotballglede for unge gutter og jenter i et krigsherjet Syria. Foto: Privat
Teddy Moen
Teddy Moen
Daglig leder Norsk Fotballtrenerforening

918 85 123

Faktum er at det er allerede en realitet. De første kunstgressbanene i den syriske byen Kobanê er nå i daglig bruk av barn og ungdom i lokalbefolkningen. For oss var dette begynnelsen – nå håper vi å få deg med på fortsettelsen.

Foreningen fotballbaner for jenter og gutter i Kobanê og Raqqa ble opprettet i 2016 etter initiativ fra Per Ravn Omdal og Erling Folkvord. De ønsket å skape et lys i tilværelsen for krigsherjede barn i Kobanê – en by som ble veldig ødelagt i kampen mot Den islamske staten (IS). Innsamlingen til en fotballbane for jenter og gutter ble svært vellykket. Ikke én, men to kunstgressbaner kunne åpnes i 2019, etter at vi i Norge greide å samle inn litt over en million kroner. Det var en kime til ny innstas. (Her hviler ingen på laurbærene!)

Foreningen har i år inngått en avtale med de lokale myndighetene i Raqqa, og vi planlegger to kunstgressbaner også her. Raqqa, som var Den islamske statens «hovedstad» frem til byen ble befridd høsten 2017, har nå rundt 300 000 innbyggere. Store deler av byen er ødelagt, og for barn og ungdom vil felles aktivitet og utfoldelse på en «ekte» fotballbane gi helt nye perspektiver i livet.

Da gjenstår det «bare» å samle inn midler. Den første millionen til banene i Kobanê kom fra kommuner, bedrifter, fagbevegelsen, idrettslag, foreninger og privatpersoner, og vi er dypt takknemlige. Nå er det viktig for oss at nye bidragsytere kommer på banen – bokstavelig talt!
  Du kan bli med på egen hånd, du kan få med familien og vennegjengen (trimgruppen, bridgeklubben, idrettslaget etc.) – eller du kan involvere et knippe kolleger på jobben. Løft i flokk – det gir best resultater!

jentefotballkobane2TO BANER: Foreningen fotballbaner for jenter og gutter i Kobanê og Raqqa ble opprettet i 2016 etter initiativ fra Per Ravn Omdal og Erling Folkvord. Innsamlingen til en fotballbane for jenter og gutter ble svært vellykket. Ikke én, men to kunstgressbaner kunne åpnes i 2019, etter at vi i Norge greide å samle inn litt over en million kroner. Bli med du også: Foto: Privat

Engangsbeløp eller månedsavtale

Et kjærkomment bidrag fra deg og dine kan settes inn på konto 1503.82.85391 eller du kan vippse til 74665.
Ønsker du en månedsavtale med fast månedlig trekk fra din konto, frem til de to nye banene åpnes (eller hvor lenge du vil), overføres beløpet til konto 1503.82.85391.

Det er kanskje unødvendig å si det – men allikevel: Hvert øre går til saken.

Les mer på fotballbane.org
Foreningen er også på Facebook, Instagram og Twitter.
Se Per Ravn Omdals appell her: https://youtu.be/Bz0ycmAzupk

Sportslig & solidarisk hilsen
Teddy Moen
Rådsmedlem Foreningen fotballbaner for jenter og gutter i Kobanê og Raqqa
M: 918 85 123
E:

jentefotballkobane3JENTEFOTBALL: To nye kunstgressbaner har allerede stimulert til viktig og god fotballaktiviteter for barn og unge i Kobâne, ikke minst blant jentene. Foto: Privat

-- annonse --