-- annonse --
Nyheter
NY JOBB: Ian Burchnall er et kjent ansikt i norsk fotball, etter trenerjobber både i Sarpsborg 08 og Viking. Nå er han ny hovedtrener i Notts County. Foto: NTB
Teddy Moen
Teddy Moen
Daglig leder Norsk Fotballtrenerforening

918 85 123

Engelskmannen har vært uten klubb siden han ble sparket i Östersund i fjor sommer. Han tilbrakte en rekke år i norsk fotball - først som assistent til Brian Deane i Sarpsborg 08 og deretter under Kjell Jonevret i Viking. Før han fikk hovedtreneransvaret for Stavanger-klubben i 2017. 

Danske eiere

– Det er hyggelig å være tilbake igjen som trener, og spesielt gøy å endelig lande en slik rolle i engelsk fotball, sier Burchnall. Han har etter han avsluttet engasjementet i Sverige vært bosatt med sin familie i Midlands. Dermed er veien kort til jobben i Nottingham. 
  Den engelske klubben har danske eiere i Alexander and Christoffer Reedtz. To unge og fremadstormende analytikere som står bak firmaet Football Radar.

Fascinert av visjonen

Selv om Ian Burchnall er å regne som et ubekrevet blad i engelsk fotball, har eierne stor tillit til at hans store erfaring fra skandinaviask fotball vil kunne gi Notts County laget et solid løft.
  – Jeg er veldig fascinert av deres visjon for klubben og hvordan de ved bruk av mengder av data skal sikre seg en mer effektiv og suksessrettet drift, forteller han. 

Med seg som assistenttrener får han Maurice Ross, tidligere Viking-spiller og trener for Sola og Egersund IK. Skotten kom fra rollen som Motherwells førstelagstrener.

Notts County ble stiftet i 1862 og er verdens eldste profesjonelle fotballklubb. Klubben var del av Football League fra starten i 1888 og spilte der helt til nedrykket fra League Two (nivå 4) i 2019. Notts County har til sammen 30 sesonger på øverste nivå. I fjor tapte klubben opprykksfinalen i National League (nivå 5).

-- annonse --