-- annonse --
Nyheter
I GANG: Ved juletider var Arnold Origi på plass og bidro i treningen av unge keepere i Mathare-slummen utenfor Nairobi. Foto: MYSA
Teddy Moen
Teddy Moen
Daglig leder Norsk Fotballtrenerforening

918 85 123
  • Artikkelen er hentet fra Fotballtreneren nr. 1/2021


Arnold er en av fotball-Kenyas fotballhelter. Keeper på landslaget og proff i Europa. To begivenheter som har løftet ham opp som en av MYSAs mange helter. Og selv om Arnold selv gjerne skulle ha spilt toppfotball noen år til, har covid-19 gjort sitt til at mulighetene er færre for spillere i hans alder. Derfor er han klar for neste steget i karrieren: Å bli manager eller trener. 
  – Selv om jeg er blitt norsk statsborger og kjenner norsk fotball gjennom mange år, så tror jeg fremtiden min som trener ligger i Kenya. Her har jeg et navn, nettverk og kan bruke min kompetanse fra Norden til å bringe noe nytt og spennende inn i kenyansk fotball.

Vil gi tilbake

Arnold er ambisiøs og ønsker også sterkt å gi noe tilbake til MYSA og kenyansk fotball. Og han er ubeskjeden å hevde at kenyansk fotball behøver han.
  – Fotballen i Kenya behøver impulser og nytenkning. Og noen som bidrar til å være en brobygger til Europa for å få mer kompetanse om profesjonell fotball. Jeg ønsker på sikt å eie og drifte en av toppklubbene i Kenya. 

Men først og fremst er han i gang med å hjelpe MYSA og akademisjef Henry Majale å få på plass et grunnleggende keeperopplæringskurs. Deler av jula og nyåret er brukt til å hjelpe MYSA og en rekke andre fotballmiljøer i Nairobi. Arnold har hatt med seg keeperhansker og annet utstyr til unge keeper-talenter. 
  – Jeg er takknemlig for den støtten jeg har fått fra Trenerforeningen de siste årene, gjennom utdanning, impulser og råd fra andre trenere. Da er det hyggelig å kunne være en god ambassadør i prosjektet som NFT har i MYSA.

I gang med trenerutdanning

Arnold tok UEFA B-lisens i fjor og ønsker etter hvert å bygge på med UEFA A-lisens. Men nå er tiden inne for å praktisere og skaffe erfaring. Da han spilte i den finske toppdivisjonen, var han keepertrener på kveldstid i akademiet. 
  – Jeg mener det er mange spennende keeper-talenter i kenyansk fotball som bør ha potensial til å etter hvert komme til Europa for en karriere der, slik jeg fikk anledning til da jeg kom til Moss tilbake i 2007.

Norway Cup

Arnold var selv på Ekebergsletta som MYSA-spiller i ungdomsårene, og håper at MYSA også i årene som kommer vil være tilbake og sette sitt preg på Norway Cup som de har gjort siden 1990.
  – Norway Cup er en fantastisk inspirasjonskilde for spillere, familier og hele Mathare-samfunnet. Å bli tatt ut til å være med på denne unike reisen til Norge fra Afrika, har en enorm betydning for fremtiden til disse unge spillerne. 

Fremover vil Arnold fortsette sine studier om trenerrollen, utvikle sine nettverk og ta imot gode råd fra erfarne trenere og andre mentorer. 
  – Jeg har stor respekt for veien som venter meg. Selv om jeg har spilt fotball i mange år, blir det noe annet å lede fotballutvikling og trening. Men jeg ønsker å bli dyktig i hva jeg driver med, og da må jeg investere mye tid og innsats. Det er ingen annen vei mot toppen!

PS! Arnold Origi skal kommende sesong spille for Hødd i PostNord-ligaen.

FAKTA

ARNOLD OTIENO ORIGI
Født     15. november 1983 
Fra:      Nairobi, Kenya
Klubber som spiller:
Årstall                          Klubber                        Kamper
2001–2006​                   Mathare United (Ken.)
2006​                            Tusker (Ken.)
2007–2011​                   Moss                           50
2011​                            Fredrikstad (på lån)      2
2012​                            Ull/Kisa                        28
2013–2017​                   Lillestrøm                     119
2018​                            Sandnes Ulf                  10
2018​                            Kongsvinger                 7
2019–​2020                   HIFK Helsinki (Fin.)       33
Landslag
Årstall                          Lag                              Kamper
2005–2016                   Kenya                          36

OSLO  20171203.Cupfinalen 2017 Lillestrøm SK - Sarpsborg 08 Ullevaal stadion. LSK-keeper Arnold Origo  jubler med Kongepokalen etter 3-2 seieren over  Sarpsborg 08 i cupfinalen på Ullevaal stadion søndag.Foto: Cornelius Poppe / NTBCUPMESTER: Arnold Origi spilte strålende i finalen og ble cupmester med Lillestrøm i 2017. Foto: NTB

-- annonse --