-- annonse --
Spillerutvikling
NY PLAN: Seksjonsleder for spiller- og trenerutvikling i NFF, Håkon Grøttland, skal fredag presentere NFFs nye plan for spillerutvikling i norsk fotball. Foto: Ivar Thoresen
Ivar Thoresen
Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist Fotballtreneren

907 40 551

Etter mange måneders intenst arbeid i NFFs fagavdelingen er den nye planen for spillerutvikling i Norge, klar til å rulles ut. Planen sikrer en rød tråd gjennom hele spillerutviklingsløpet fra 6 til 12 år.
  Første presentasjon av planen skjer på et digitalt fagwebinar i forbindelse med kretstinget til NFF Buskerud førstekommende fredag kveld. Der skal seksjonsleder for spiller- og trenerutvikling i NFF, Håkon Grøttland, presentere resultatet av det arbeidet NFF nå har gjort.

– Vi kommer nå med en pakke, som består av to deler. Det ene er tydelige retningslinjer på seleksjon, differensiering og ekstratiltak. Hva er det som gjelder, slik at det kan brukes litt mindre energi på det der ute. Del to handler om det som skjer ute på banen. Vi kommer med en ny skoleringsplan for 6 til 16 år, som handler om hva det skal øves på, hvordan det skal øves. Alt skal henge i hop, så det blir en rød tråd gjennom hele løpet. Målet er selvsagt å lage bedre fotballspillere, men først og fremst at flest mulig skal bli glad i fotball, sier Håkon Grøttland til NFF Buskeruds side på fotball.no, og legger til:
  – Dette er definitivt et viktig verktøy i klubbenes sportsplaner. Det er i klubbene det skjer, vi lager ikke spillere på Ullevaal. Vi vil ha dette ut og at det blir tatt i bruk.

  • I Fotballtreneren nr. 1/2021, som kommer midt i mars, vil den nye spillerutviklingsplanen bli bredt presentert.
-- annonse --