-- annonse --
Nyheter
Gjest
Fotballtreneren

For å speile hele fotball-Norge i vår nye spalte trenger vi selvsagt hjelp fra våre lesere og Norsk Fotballtrenerforenings medlemmer. Send oss en e-post med noen ord og gjerne et bilde, som kan bli til en liten sak i vår nye spalte. Her er ingen sak for liten, ingen sak for stor.
  Send e-post til: , så skal vi få nyheten publisert.

Mentzoni Nilsen ny spillerutvikler i Glimt-akademiet

PetterMentzoniNilsenPetter Mentzoni Nilsen (24) skal sammen med Raymon Rachid og Elias Jøssing Kerchaoui ha ansvaret for de yngste barna i Glimt-Akademiet.

Petter Mentzoni Nilsen blir med det den yngste ansatte spillerutvikleren i Glimt-akademiet. Han er født og oppvokst i Bodø og har tidligere spilt fotball for Grand. Likevel har alltid Bodø/Glimt vært et mål i hans karriere. 
  Det siste året har Nilsen brukt mye av tiden sin som frivillig trener for G13, etter at han fant ut at han ville satse hardere på trenerrollen enn spillerrollen. 
  – Jeg har alltid vært veldig interessert i fotball, men jeg har aldri turt å håpe på at jeg var «god nok til å jobbe i Glimt», men så fikk jeg jobbe med G13, som var en fin inngang. Det er veldig gøy å få muligheten nå, sier han til glimt.no
  Bodø/Glimt har også ansatt Benjamin Chor som spillerutvikler for aldersgruppen G13-16 år. Han kommer fra en tilsvarende jobb i danske Brøndby. Foto: glimt.no
(02.03.2022)

Ny fysisk trener i Sandefjord

ArnorGudmundssonArnor Snær Gudmundsson (28) forlater Bodø/Glimt og blir ny fysisk trener i Sandefjord.

Arnor var midtstopper på det gamle storlaget Akranes – men la opp den aktive delen da han fikk tilbud som assistenttrener for A-laget.
  – Jeg var bare 26 år, men hadde større ambisjoner som trener enn som spiller. Jeg slo til umiddelbart – og la fotballstøvlene i kottet. Jeg stortrives i rollen som fysisk trener – og har egentlig ingen planer om å bli hovedtrener. En god fysisk trener er jo trenerens høyre hånd – og det passer meg godt. Og det å få jobbe 100 % i Eliteserien høres jo ut som en drøm, sier Gudmundsson til sandefjordfotball.noFoto: glimt.no
(02.03.2022)

Magni Fannberg sportssjef i Start

MagniFannbergIslandske Magni Fannberg (42) blir Starts nye sportssjef.

– Jeg er veldig takknemlig for at vi har fått avtalen i havn og at AIK har vist forståelse og samarbeidet godt med meg selv og Start om dette, sier Magni Fannberg til ikstart.no og legger til:
  – Jeg er veldig glad for å være på plass og gleder meg til å fortsette arbeidet med å bygge en bærekraftig klubb og arbeidsplass.
  Magni kommer til Start fra AIK, der han har arbeidet som utviklingssjef de siste årene. Tidligere i vinter ble han tildelt prisen som «Årets Unicoach 2021» i Sverige. 42-åringen har tidligere jobbet i akademiet til Brann. Foto: ikstart.no
(02.03.2022)

Steinar Pedersen blir VIF-assistent

Oslo 20170912.1. divisjon fotball 2017: Start - Bodø/Glimt 2-2. Start trener Steinar Pedersen etter 1. divisjons kampen mellom Start-Bodø/Glimt på Sør arena.Foto: Tor Erik Schrøder / NTBSteinar Pedersen (46) slutter som hovedtrener for 1. divisjonslaget Amazon Grimstad og blir Nils Lexerøds assistent for Vålerengas Toppserielag.

– Dette var en fin mulighet til å komme til en veldrevet klubb med et godt faglig miljø, gode spillere og store ambisjoner. Jeg har også jobbet med Nils tidligere og vet hva han står for, så dette har jeg enkelt og greit stor tro på, sier Pedersen til vif-damefotball.no.
  Sportssjef Eli Landsem konstaterer gledelig at støtteapparatet nå er komplett.
  – Det har tatt tid å få Steinar på plass, men det var det verdt. Han har bred erfaring fra toppfotballen og kjenner godt til både Nils og norsk kvinnefotball. Vi ønsker å bygge et kompetent støtteapparat som kan utvikle både klubb og spillere mot å ta nye steg mot de beste i Europa, og med Steinar har vi virkelig fått et solid team på plass, sier Landsem. Foto: NTB
(02.03.2022)

Henning Berg mister jobben på Kypros

Soccer Football - Europa Conference League - Group H - Basel v Omonia - St. Jakob-Park, Basel, Switzerland - October 21, 2021 Omonia coach Henning Berg REUTERS/Arnd WiegmannHenning Berg er ferdig som trener for den kypriotiske fotballklubben Omonia.

Det bekreftet klubben på sine nettsider mandag. Berg har vært Omonia-trener siden juni 2019. I fjor vår ledet han klubben til serietittelen. Også året før ledet han den til førsteplass, men klubben ble da ikke offisielt kåret til mester ettersom serien ikke var ferdigspilt da den ble avbrutt av koronapandemien.
  Berg styrte i 2019 Omonia til gruppespillet i europaligaen, mens det i fjor høst ble spill i conferenceligaen. Omonia endte denne sesongen på sjuendeplass av de tolv klubbene og skal dermed avslutte sesongen i nedrykksgruppen. Det var åpenbart ikke godt nok for klubbledelsen. Foto: NTB
(01.03.2022)

Marius André Jacobsen hovedtrener i Tiller

MariusJacobsenTiller Idrettslag har ansatt Marius André Jacobsen (31) som ny hovedtrener for sitt herrer A-lag som i 2022 skal spille i Norsk Tipping-ligaen.

Jacobsen er født og oppvokst på Ekeberg i Oslo, han har spilt fotball og futsal for KFUM Oslo siden barndommen. Etter å ha lagt skoene på hylla, har han vært klubbtrener i ni år i klubben. De tre siste årene har han vært hovedtrener for G19-laget, samtidig vært sportslig leder i akademiet. De siste seks årene har han jobbet på fulltid med fotball i KFUM som i dag er i OBOS-ligaen på herresiden. Foto: Reidar Schjei
(28.02.2022)

Tom Dent fra Blink til HamKam

TomDentHovedtrener Tom Den forlater Stjørdals-Blink og blir ny assistenttrener for HamKam.

Tom Dent sikret Stjørdals/Blink fornyet kontrakt i OBOS-ligaen i sin førte sesong som hovedtrener i trønderklubben. Klubbene ble enige om en avtale i helgen, drar han nå videre til Eliteserien, som Jacob Michelsens assistent i HamKam.
  Dent hadde en fortid i Follo og et tidligere opphold i Blink da han takket ja til en stilling i Bodø/-Glimts akademi i 2016. På fire år fikk han oppleve et opprykk, et seriesølv og et seriegull med Bodø/Glimt. Å berge plassen i OBOS-ligaen med Stjørdals-Blink i 2021 er et annet høydepunkt i den unge trenerens karriere. Foto: hamkam.no
(21.02.2022)

Paco ny hovedtrener i Odd

PacoPål Arne «Paco» Johansen (44) blir ny hovedtrener i Odd. Samtidig blir Morten Rønningen (50) klubbens nye sportssjef.

Det meldte Odd på sine hjemmesider mandag kveld. Begge skal presenteres på en pressekonferanse i Skien tirsdag formiddag. Paco overtar etter Jan Frode Nornes, som ikke fikk fortsette som Odds hovedtrener etter 2021-sesongen.
  Paco kommer til Skien fra NFF, der han er landslagstrener for G18/G19-landslaget. En periode i 2021 var han også fungerende sportssjef i Norsk Toppfotball. Han ledet U20-landslaget i VM sommeren 2019, og har også vært assistenttrener i Lyn, Hønefoss og Legia Warszawa. 
  Morten Rønningen rykker opp til sportssjef fra stillingen som utviklingsleder i Odd. Foto: odd.no
(24.01.2022)

Borgersen ny toppklubbsjef

BårdBorgersenBård Borgersen er ansatt som toppklubbsjef i NFFs eliteavdeling.

Dette er en nyopprettet stilling som skal styrke fotballforbundets støtte til Norges toppklubber. Borgersen har bred erfaring som toppspillerutvikler i Start og NFF Telemark, og har også vært ansatt i NFFs seksjon for topptrenerutdanning det siste året. Der får han meget gode skussmål for arbeidet med toppklubbutvikling.
  Borgersen har også mange år som toppspiller i Start, Bryne, Odd og danske Aalborg bak seg, og står også med ti A-landskamper for Norge. Han har også vært trener i Start.
  – Det føles svært bra å kunne ønske Bård Borgersen velkommen om bord som ansvarlig for toppklubbutviklingen i NFF Elite. Stillingen og seksjonen han skal lede er viktig for norsk toppfotball. Vi har over tid satt oss mål for deltakelse i Champions League og andre internasjonale klubbturneringer både på herre- og kvinnesiden. Sammen med ligaforeningene brenner vi for å gjøre noe med dette. At vi stiller skikkelig til start i den globale konkurransen vi er en del av er avgjørende for hele norsk fotball, sier NFFs elitedirektør Lise Klaveness til fotball.noFoto: NFF Telemark
(22.01.2022)

Christian Michelsen KBK-trener i fire nye år

ChristianMichelsenChristian Michelsen fortsetter som hovedtrener i fire nye år i Kristiansund BK.

– Først og fremst er jeg ydmyk over å nok engang få tilliten og forutsigbarheten som treneren og familiemannen Christian trenger. Jeg har troa på at de som kan senke skuldrene også er de som presterer best. Vi er på mange måter i en spennende fase i KBK. Det kommer mange yngre spillere opp. KBK har vært ganske mye den samme gjengen over tid, en helt fantastisk gjeng som har vunnet mye i mange år, men nå pushes de av yngre, fremadstormende gutter. Mange lokale nordmøringer og en fin dose gutter utenifra. Komboen er viktig, og det er bra å både ha lokale nordmøringer og påfyll av sultne gutter utenifra, sier Michelsen til kristiansundbk.no i forbindelse med signeringen av den nye fireårskontrakten. 
  – Christian er ambisiøs og ønsker hele tiden utvikle seg selv. Vi er glade for at KBK gir den motivasjonen næring og gleder oss til opplevelser sammen de neste årene, sier sportslig leder Terje Wiik. Foto: kristiansundbk.no
(20.01.2020)

Roar Strand ny assistenttrener i Rosenborg

RoarStrandRoar Strand blir assistenttrener i teamet til Kjetil Rekdal i Rosenborg.

Roar Strand tar steget opp fra SalMar Akademiet og blir assistenttrener på RBKs A-lag. Etter flere samtaler med Kjetil Rekdal og Geir Frigård falt valget på norsk fotballs mestvinnende spiller gjennom tidene. 
  – Det er veldig inspirerende å få denne muligheten. Jeg er ikke en veldig rutinert trener, men fotballfaget, det kan jeg. Jeg har mye erfaring og nå handler det om å få det jeg, Kjetil og Geir står for, overført til spillerne. Der har jeg noe å bidra med, sier Roar Strand til rbk.no
  – Roar var en av de første jeg satt opp på listen min over kandidater. Han er en veldig god match med Geir og meg. Han er en annen type enn oss og komplementerer teamet. Roar har en enorm erfaring og folk lytter når han prater. I tillegg er han sulten. Vi er veldig glad for å få han med i trenerteamet, sier Rekdal. Foto: rbk.no
(20.01.2022)

Rismo og Høgli inn i Tromsøs trenerteam

OlaRismoOla Rismo og Tom Høgli blir begge en del av trenerapparatet rundt Tromsøs A-lag i 2022.

Etter at Bjørn Vidar Stenersen gikk over i en hundre prosent stilling i Norges Fotballforbund, har det over tid vært jobbet med supplere teamet rundt A-laget. Nå er det klart at Ola Rismo og Tom Høgli går inn i A-teamet. Høgli kombinerer dette med rollen som samfunnskontakt.
  – Jeg var med i fjor høst, og fortsetter med dette kombinert med rollen som samfunnskontakt. Det er spennende å jobbe i en prestasjonsgruppe og inn mot enkeltindivider, og jeg har stor tro på at vi kommer til å bli enda bedre dette året, sier Høgli til til.no.
  Ola Rismo (30) har jobbet i TIL-akademiet siden 2015, og har de seneste fire årene vært sportsdirektør på NTG fotball gutter og hovedtrener på andrelaget til TIL. Nå er han ansatt som assistenttrener på A-laget hvor han vil ha ekstra fokus på de yngste spillerne i A-stallen.
  – Først og fremst er jeg utrolig stolt over at jeg får denne muligheten. Dette har vært en drøm lenge, og jeg gleder meg til å ta fatt på de nye arbeidsoppgavene, sier Rismo.
  Rismo vil i en overgangsperiode jobbe både på B og A til det er ansatt en ny trener på B-laget. Foto: til.no
(20.01.2022)

Ny KA Keeperutvikling i Sogn og Fjordane

PerEAspevikPer Einvald «Pirri» Aspevik (45) er ansatt som ny KA Keeperutvikling i NFF Sogn og Fjordane.

– Aspevik er lærdøl og har ei lang spelarkarriere bak seg mellom stengene både i Lærdal og i Årdal, og har dei seinare åra også virka som ein dyktig og engasjert keepertrenar i dei samme miljøa.  Den overordna oppgåva til Aspevik blir å skape eit godt og inspirerande miljø for keepertrenarane i kretsen, og å legge til rette for at både klubbar, trenarar og utøvarar jobbar for å utvikle keeperrollen best mogeleg.  
  «Pirri» blir ein viktig sparringspartner for klubbane våre og for alle keepertrenarar som ynskjer å utvikle både seg sjølv og utøvarane sine.  Han skal bidra både på trenarutviklingssida og rundt kretslaga våre, og blir ein svært viktig del av fagavdelinga til NFF Sogn og Fjordane, skriver fotballkretsen på sin hjemmesideFoto: NFF Sogn og Fjordane
(17.01.2022)

Start henter mental trener fra Olympiatoppen

ErikHofsethStart har ansatt Erik Hofseth som mental trener i en deltidsstilling. Kristiansanderen som til daglig jobber i Olympiatoppen, begynner i sin nye stilling 1. februar.

– Jobben min blir å underbygge den daglige prestasjonsutviklingen som Sindre Tjelmeland og resten av trenerteamet jobber hardt for å skape i laget, sier Erik Hofseth til ikstart.no. Han er selv Start-fan og bor bare et par steinkast fra Sparebanken Sør Arena.
  Erik Hofseth har en doktorgrad i idrettspsykologi (PhD) fra Norges idrettshøgskole, med spesialist-kompetanse på emosjonelle og kognitive utviklings- og prestasjonsblokkeringer. Han har videreutdanning i kognitiv terapi og anvendt idrettspsykologi. Starts nye mentale trener har vært tilknyttet Olympiatoppen siden 2015. Han er også tilknyttet andre institusjoner, forbund og prestasjonsmiljøer som foreleser, forsker og konsulent. Foto: ikstart.no
(17.01.2022)

Kristoffer Lie ny AaFK-assistent

KristofferLieKristoffer Lie, som tidligere trente G16-laget til Aalesund, er tilbake i klubben. Han har skrevet under på en kontrakt som assistenttrener for A-laget ut 2022.

– Vi har hatt et behov for å tilføre ressurser på sport for å styrke den individuelle oppfølgingen av spillerne. Dette være seg alle spillere, men aller mest våre unge spillere som befinner seg på broen mellom akademi - A-stall - 11-er. I tillegg skal vi styrke oppfølgingen av spillerne som vi til enhver tid har på utlån i andre klubber, sier sportslig leder Bjørn Erik Melland til aafk.no.
  Kristoffer er godt kjent i AaFK fra tidligere, og han er veldig glad i klubben. Kristoffer er en hardtarbeidende akademiker som de siste to årene har jobbet som assistenttrener i OBOS-ligaen. Foto: Marius Simensen/AaFK
(17.01.2022)

Pål Håpnes ny sjef på KIL-akademiet

PålHåpnesKIL-legenden Pål Håpnes tar over som sjef på KIL-akademiet. Og fra 2022 utvides KIL-akademiet til å følge skoleruta.

KIL-legenden Pål Håpnes tar over som sjef for KIL-akademiet, og vil ha med seg et meget kompetent trenerteam bestående av blant andre Mika Lehkosuo, Johan Wennberg, Patrick Holtet og Erik Gusterud.
  – Jeg gleder meg veldig til å starte opp, sier Pål Håpnes til kil.no.
  –  Nå kan vi endelig tilby fotballøkter av høy kvalitet etter skoletid 2 ganger i uka året rundt. Vi har et meget kompetent trenerteam som gleder seg til oppstart etter nyttår. Foto: kil.no
(17.01.2022)

Hauge A-lagstrener på heltid i Glimt

Robert HaugeRobert Hauge bytter stilling i Bodø/Glimt og blir trener på heltid.

Siden ansettelsen for et års tid siden har Robert Hauge vært rekrutteringskonsulent i Bodø/Glimt. I sin jobb det siste året har han hatt et særlig ansvar for å rekruttere nye spillere og analysere kampmotstandere fra tribunen. Nå bytter han plass og flytter inn på trenerkontoret til A-laget. 
  – Det kjennes veldig riktig. Jeg er glad for at jeg fått muligheten til å være rundt teamet og spillergruppen i Bodø/Glimt. Jeg, Kjetil og Morten har jobbet tett sammen før, så vi kjenner hverandre godt. Måten å spille på, trene på og veilede på passer som hånd i hanske for oss, sier Hauge til glimt.no.
  Hauge er utdannet adjunkt som faglærer innenfor idrett og kroppsøvning, og han har også UEFA Pro-lisens. På midten av 90-tallet startet han, sammen med Kjetil Knutsen, som trener i Hovding. Fra da av har han fortsatt å jobbe innenfor fotball. Foto: glimt.no
(06.01.2022)

Ny utviklingssjef i Haugesund

SancheevManoharanSancheev Manoharan (35) er ny leder av Kraftakademiet til FK Haugesund.

FK Haugesund har nok en gang sett i retning av Danmark for å finne klubbens nye utviklingssjef - nærmere bestemt til den danske Superliga-klubben AGF Aarhus.
  Sancheev Manoharan kommer fra stillingen som U17-trener i den danske klubben etter å ha tjenestegjort som trener på ulike nivåer i talentavdelingen til AGF Aarhus siden 2011. 
  – Jeg trigges veldig av denne oppgaven. Akademiet her er godt rigget for videre utvikling og jeg håper å kunne bidra med erfaringene mine fra AGF slik at Kraftakademiet blir en enda bedre utviklingsarena for unge spillere. På noen områder tror jeg det er mulig å ta relativt store steg ganske raskt. FK Haugesund er en klubb som må få mye ut av begrensede ressurser og det er et utgangspunkt som passer godt til min arbeidsfilosofi, sier han til fkh.no
  Kraftakademiets nye utviklingssjef har UEFA Elite Youth A-lisens, myntet spesifikt på spillerutvikling, og kommer fra det som er ansett for å være blant Skandinavias beste utviklingsmiljøer for unge spillere. Foto: fkh.no
(14.01.2022)

Mikkelsen gir seg i Vålerenga

RaymondMikkelsenRaymond Mikkelsen takker for seg etter fire år som assistenttrener for Vålerenga kvinner.

Raymond ser tilbake med stolthet på den reisen han har vært en del av.
  – Etter fire år slo fotballens mekanismer inn og det var min tur til å forlate klubben i mitt hjerte. Utviklingen jeg har fått være med på har vært helt enorm, både personlig og ikke minst for kvinnefotballen generelt. Jeg har vært så heldig å få lov til å jobbe med de flotteste fasilitetene og de beste ressurspersonene igjennom disse årene, og det har gitt meg en ballast som jeg setter meget pris på, ikke minst med sju Champions League kamper, to cupgull og ett seriegull, samt serie- og cupsølv, forklarer Raymond til vif-damefotball.noFoto: vif-damefotball.no
(12.01.2022)

Nytt trenerteam for FFK Kvinner

MathisenEnerlySimen Mathisen er ny hovedtrener for FFK Kvinner i 2. divisjon og får med seg Mona Enerly til å danne kvinnenes nye trenerduo for 2022-sesongen.

Simen Mathisen har UEFA-B fra 2011 og har en bred trenererfaring fra både aldersbestemte lag og på seniornivå, der han blant annet har tjenestegjort hos både Nesodden, Sprint-Jeløy, Rapid og Begby. En del kjenner han nok også igjen som hovedtrener for både Trosvik sitt 3.divisjonslag i 2016 og Råde sitt 4.divisjonslag i 2018. I tillegg har han trent flere kretslag i perioden 2012-2016.  
  – Jeg trives godt i utfordrerrollen og har hatt de beste resultatene når vi har hatt noe å bevise. Jeg ønsker at laget skal være offensive i tankegangen med offensive backer og aggressivt press. Nå har jeg rettet fokuset på å bli kjent med spillergruppa, slik at vi kan få lagt opp til gode økter med tempo og trøkk inn mot seriestarten» sier Simen Mathisen til fredrikstadfk.no.
  Med seg på laget får han Mona Enerly som sin assistent. Mona kjenner spillergruppa godt og de vil sammen utgjøre en trenerduo som kompetansemessig utfyller hverandre godt på flere områder. I tillegg vil hun følge rekruttlaget i 3.divisjon i kamp. Foto: fredrikstadfk.no
(13.01.2022)

Bengt Eriksen ny daglig leder i Moss

Oslo 20191202. Bengt Eriksen på rød løper under Fotballfesten 2019 å Ullevaal stadion mandag kveld.Foto: Fredrik Hagen / NTBBengt Eriksen ble lille julaften klar som ny daglig leder i Moss fotballklubb.

– Jeg har fått et godt inntrykk av klubben og det er et stort ønske om å bli bedre her i Moss FK. Det trigger meg, sier Bengt Eriksen til mossfk.no.
  Eriksen er tidligere fotballspiller og trener, og mange kjenner ham nok igjen fra Eurosport sine fotballsendinger hvor han i den siste tiden har vært ekspertkommentator. Han kjenner også MFK-trener Thomas Myhre godt fra før og ser fram til å starte på det han anser som et svært spennende prosjekt.
  – Jeg har hatt kontakt med Thomas lenge og jeg ser fram til å sparre med en trener som er ambisiøs. Jeg skal prøve å løse jobben som daglig leder på best mulig vis og må ha klare prioriteringer. Det vil blant annet være viktig for meg å bidra til og gjøre A-laget bedre. Da vil interessen øke hos alle - alt fra unge til voksne, sier Eriksen. Foto: NTB
(23.12.2021)

Nest Sotras nye trenerteam

NestSotraHovedtrener Cato Helle får med seg Sivert Heltne Nilsen og Helge Nilsen som assistenter i jakten på nok et opprykk med Nest-Sotra kommende sesong.

Cato er en ekte Nest-gutt som tidligere har spilt i klubben både som ung gutt og i seniorfotballen. Han har også vært to perioder i Brann som spiller, og har trenererfaring fra 4. divisjon.
  Med seg i trenerteamet vil han få med seg Sivert Heltne Nilsen og Helge Nilsen. Helge har også vokst opp med Nest-Sotra, og er trener med UEFA A-lisens og har tidligere trent Brann sitt andrelag og er nå lærer på toppfotballinja på Framnes videregående i Norheimsund. Sivert kjenner vi som Brann-spiller, med en allsidig erfaring fra flere klubber i inn- og utland, men det ikke alle vet er at også han levde sine første år på Sotra og har fått Nest-blod i årene etter sin far. Vi er trygge på at han har svært mye å bidra med inn mot spillergruppen med sin erfaring som spiller på toppnivå, melder klubben på hjemmesiden nestsotra.no. Foto: nestsotra.no
(14.01.2022)

Solbakken forsterker støtteapparatet på A-landslaget

Bekkstua 20210821. Trener Bård Wiggen ledet Stabæk til 1 - 1 under eliteserikampen i fotball mellom Stabæk og Mjøndalen på Nadderud stadion..Foto: Terje Pedersen / NTBFor å forbedre den daglige oppfølgingen av våre aktuelle A-landslagsspillere, forsterker Ståle Solbakken støtteapparatet med Bård Wiggen (bildet) som fagkoordinator og Bjørn Vidar Stenersen som fysisk trener på full tid.

– Selv om jeg er særdeles godt fornøyd med dagens støtteapparat, jakter vi selvsagt på det som kan pushe oss til ytterligere fremgang, slik at marginene går i vår favør under de viktige Nations League- og kvalikkampene fremover. Det blir derfor meget bra å få på plass Bård Wiggen og Bjørn Vidar på full tid. Dette er to personer med massiv erfaring, også internasjonalt, som også kjenner mine tanker om spillet særdeles godt. De vil derfor kunne bidra og pushe oss fra dag 1, både rundt A-landslaget og i eliteavdelingens fagmiljø generelt, sier landslagssjef Ståle Solbakken til fotball.noFoto: NTB
(12.01.2022)

Billborn og Björklund på plass i Sarpsborg

BillbornBjørklundStefan Billborn er ny hovedtrener i Sarpsborg 08 og får med seg Joachim Björklund som assistent.

De to svenskene har begge skrevet under kontrakter som varer ut 2024. Björklund var en del av det suksessrike trenerteamet i Hammarby som satte scoringsrekord og tok bronse i 2019 og cupgull i 2021, under ledelse av Stefan Billborn.
  – Det var veldig viktig for meg. De siste dagene har mye av jobben stått der for å løse det caset. Joachim har vært under kontrakt med Hammarby, men nå har det løst seg, sier Stefan Billborn til sarpsborg08.no.
  ­– Jeg er veldig sugen på å jobbe med Stefan igjen. Det er en god venn og en utrolig dyktig trener som jeg arbeider godt sammen med. Når man jobber med en som Stefan, blir man sett og man kjenner seg viktig. At det i tillegg er et bra team på plass med dyktige og kompetente folk, ser jeg på som en stor fordel. Jeg er ikke akkurat en som har store utfordringer med å være sosial, så det her kommer til å bli veldig bra, sier Joachim «Jocke» Björklund. Foto: sarpsborg08.no
(11.01.2022)

Anders Tanem blir ny hovedtrener for KIL/Hemne kvinner

TrenerteamkillhemneAnders Tanem blir ny hovedtrener for KIL/Hemnes damelag i 1.divisjon. 

Anders er 34 år gammel og kommer fra Trondheim. Han har, sin unge alder til tross, mye trenererfaring. Han har, mer eller mindre, hatt ulike trenerroller siden 2005. Han kommer nå fra jobben som hovedtrener for Ranheim kvinner i 3.div, en jobb han har kombinert med å lede NFF Trøndelag sitt kretslag Jenter 07, samt at han samtidig også har hatt en rolle som spillerutvikler på RBK/kretsen sin toppgruppe for jentespillere. Tidligere har han trent Charlottenlund sine herrer i 3.divisjon. Han har også administrativ erfaring fra sin tid i Charlottenlund Sportsklubb. 
  Også resten av KIL/Hemnes trenerapparat er nytt for året. Håvard Lium blir assistenttrener, Thomas Stavnem er keepertrener og Bjarte Guttormsen utfyller teamet som spillerutvikler. Klubben er veldig fornøyd med å få et ungt og ambisiøst trenerteam som ser frem til å jobbe med Trøndelags nest beste kvinnelag. 
  Håvard (44) kommer fra rollen som hovedtrener i Melhus herrer, hvor han i år gjorde en sterk jobb med å lede laget til sikker plass i Norsk Tipping-ligaen. Thomas (22) er, sin unge alder til tross, kommet godt i gang med sin trenerkarriere, som innbefatter blant annet keepertrener på RBK sin toppgruppe for jenter, jobb med kretslag og keeperansvarlig i Nidelv IL. Thomas kommer fra Hamar, studerer i Trondheim og har UEFA B-keepertrenerlisens. Bjarte (25) kommer fra Steinkjer, men studerer i Trondheim, i tillegg til at han flere oppdrag som trener. Han har vært, og vil fortsatt være trener for Ranheims kvinner i 3.divisjon, kombinert med at han blir vår spillerutvikler. Bjarte har også UEFA B-lisens som trener. Foto: KIL/Hemne
(11.01.2022)

Wassberg og Helland G16-trenere i Brann

HellandWassbergRoy Wassberg (51) og Roger Helland (48) blir trenerduoen på Branns G16-lag.

– Vi er veldig fornøyd med å få med oss Roy og Roger. De vet hva som kreves av spillerne for å spille seg inn på Branns A-lag, og de har gjort et godt trenerarbeid i sine tidligere klubber. Det er et "scoop" for oss å få dem inn, sier sportslig leder i Brann, Jimmi Nagel Jacobsen til brann.no.
  Wassberg blir hovedtrener, mens Helland blir assistent. Duoen er velkjent i Brann, og mellom seg har de spilt 459 kamper for Branns A-lag. De to tidligere lagkameratene tar over etter at Hassan El Fakiri ble flyttet opp i trenerteamet rundt Branns A-lag.
  Wassberg og Helland har jobbet sammen som trenere gjennom flere år. Først gjennom samarbeid på tvers av klubbene i FK Fyllingsdalen og Sædalen IL. De siste årene har de sammen trent 2004-kullet i FK Fyllingsdalen. 
  – Vi har jobbet sammen noen år, samt at vi har spilt sammen i Brann. Vi jobber godt sammen, og vi utfyller hverandre bra. Vi gleder oss til å jobbe sammen med de unge spillerne i Brann, og begge syns det er gøy og givende å være med å utvikle spillere til å ta det neste steget. En viktig oppgave blir å forberede spillerne på det som kreves i årene som kommer, om de vil ta steget opp og bli senior-spillere i Brann, sier Wassberg og Helland til brann.no. Foto: brann.no
(11.01.2022)

Jacob Michelsen ny HamKam-trener

JakobMichelsenDanske Jakob Michelsen (41) blir HamKams nye hovedtrener.

Det opplyser klubben i en pressemelding på https://www.hamkam.no/nyheter/jakob-michelsen-blir-ny-hamkam-trener">hamkam.no.
  Michelsen kommer senest fra Odense, som under hans ledelse i 2019 fikk sin beste plassering i Superligaen på mange år, med en femteplass. Michelsen sluttet i Odense i mars 2021.
  Hans trener-CV inkluderer ellers opprykk med både Skovbakken (til 2. divisjon) i 2010 og med Skiv (til 1. divisjon) i 2014. Han førte SøndersjyskE til historisk gode resultater i den danske Superligaen (sølv) og spill i Europa i 2015/2016. Michelsen ble kåret til Årets trener i dansk fotball 2015. I 2017 overtok 41-åringen sjefsjobben i svenske Hammarby, et samarbeid som ble avsluttet i 2018, da han overtok Odense. Foto: hamkam.no
(10.01.2022)

Jan Frode Nornes fortsetter ikke som Odd-trener

JanFrodeNornesEtter en sesong som etter klubbens mening ikke svarte til forventningene, får ikke Jan Frode Nornes fortsette som hovedtrener i Odd.

I en uttalelse på odd.no skriver klubben:
«Odds Ballklubb er en klubb med høye ambisjoner. Fjorårets sesong i Eliteserien svarte ikke til forventningene hverken spillemessig eller resultatmessig. Det er helt nødvendig å snu denne negative utviklingen i 2022.
  Klubben har i etterkant av fjorårets sesong gjennomført en grundig evaluering. Basert på denne og på situasjonen klubben befinner seg i, er det behov for å gjøre endringer for å snu utviklingen.  Ved å gjennomføre disse nødvendige endringene, mener klubben at det kan skapes ny og nødvendig dynamikk og resultatframgang.
  Odds Ballklubb har ikke sagt opp Jan Frode Nornes, men har etter en samlet vurdering kommet til at det beste for klubben nå er et trenerskifte. Klubben er derfor i samtaler med Jan Frode Nornes om en løsning til det beste for begge parter. Odds Ballklubb har tilbudt Jan Frode Nornes å fortsette i en annen rolle i klubben – og håper sterkt at vi kan finne en løsning for dette.
  Jan Frode Nornes er en fantastisk person som har gjort en enorm jobb for Odds Ballklubb som spiller, assistenttrener og hovedtrener gjennom over 20 år.» Foto: odd.no
(09.01.2022)

Terje Abrahamsen forlenger med Odd

TerjeAbrahamsenKeepertrener Terje Abrahamsen forlenger sin kontrakt med Odd.

Det melder klubben selv på odd.no.
  Abrahamsen kom til Skiensklubben i oktober 2020, og har nå skrevet under på en kontrakt som gjelder ut 2022. 
  - Jeg er glad for at jeg får fortsette med keeperne i Odd ennå ett år. I min første sesong lærte jeg veldig mye. Jeg gjennomførte også UEFA-pro keepertrener. Jeg ser frem til å dele mine erfaringer og kompetanse med keeperne i Odd også i kommende sesong.  Stillingen kombinerer jeg med min stilling som keepertrener for Telemark Toppidrettsgymnas, sier Abrahamsen. Foto: odd.no
(09.01.2022)  

Hassan El Fakiri blir toppspillerutvikler i Brann

HassanElFakiriHassan El Fakiri (44) blir en del av treneapparatet til Branns A-lag, der han er ansatt i en rolle som toppspillerutvikler.

El Fakiri skal ha et ekstra ansvar for utviklingen av de yngste spillerne på A-laget og de som er lengst fremme i utviklingen i Brann-Akademiet.
  – Jeg er veldig glad for at klubben ønsker å ha meg med videre, og at jeg har fått tillitten til å prøve å få det beste ut av de yngste spillerne på A-laget og spillere i akademiet, sier El Fakiri til brann.no.
  El Fakiri har gjennom to perioder som spiller i Brann spilt 196 kamper. Han har også utenlandsopphold i franske Monaco og tyske Borussia Mönchengladbach. Etter at han la opp som spiller etter 2014-sesongen har El Fakiri vært i fotballen som trener. Først som hovedtrener for Os sitt A-lag fra 2015 til 2017. Siden 2018 har han jobbet i Brann, som hovedtrener for G16-laget. Nå blir han toppspillerutvikler og en del av A-teamet på en kontrakt som gjelder ut 2024. Foto: brann.no
(06.01.2022)

To nye år i Spjelkavik for Oltedal

MagnusBOltedalSpjelkavik IL Fotball har forlenget samarbeidet med Magnus B. Oltedal for 2 nye år som hovedtrener for klubbens A-Lag på herresiden.

Spjelkavik endte i fjor på andreplass i sin avdeling i Norsk Tipping-ligaen, tre poeng bak Træff og opprykk. Klubben er glad for at de kan fortsette samarbeidet med Oltedal som hovedtrener.
  – Vi har hatt en veldig god dialog med Magnus over flere måneder, med et felles mål om å forlenge kontrakten. Når vi da fikk på plass de siste detaljene før jul, men av praktiske årsaker ikke har signert før denne uken, er vi selvsagt entusiastiske over å kunne offentliggjøre at Magnus blir med oss i to nye år, sier styreleder Audun Røyset i SIL Fotball i en pressemelding.
  – Med to utfordrende sesonger bak oss, og kun en halv sesong «effektiv» fotball, har A-laget under Magnus tatt store skritt i tråd med klubbens sportslige ambisjoner. Vi gleder oss derfor stort til fortsettelsen og det som forhåpentligvis blir full sesong, ikke bare for A-Lag Herre, men for alle klubbens lag, spillere, trenere og frivillige, fortsetter han. Foto: Spjelkavik Fotball
(06.01.2022)

Huseklepp assistenttrener i Brann

ErikHusekleppErik Huseklepp (37) har skrevet under en toårskontrakt som ny assistenttrener i Brann.

Den tidligere Brann-spissen starter i jobben umiddelbart. Han overtar etter Andrea Loberto, som ikke fortsetter etter at hans kontrakt gikk ut ved årsskiftet.
  – Jeg er veldig glad for å ha fått denne muligheten, og det var et tilbud jeg ikke kunne si nei til. Brann har betydd mye for meg hele livet og jeg har spilt der i ti år. Nå vil jeg være med å hjelpe klubben opp igjen til Eliteserien, sier Erik Huseklepp til brann.no.
  – Vi er glade for å få Erik med oss. Han vil være et godt supplement til teamet vårt rundt A-laget og han er en fotballklok og analytisk person. Han kjenner også klubben og byen bedre enn de fleste, sier sportslig leder i Brann, Jimmi Nagel Jacobsen. Foto: brann.no
(05.01.2022)

Emberland ny Åkra-trener

Trondheim 20200625. assistenttrener Karl Oskar Emberland før eliteseriekampen i fotball mellom Rosenborg og Bodø/Glimt på Lerkendal Stadion (2-3).Foto: Ole Martin Wold / NTBKarl Oskar Emberland overtar som trener for 3. divisjonslaget Åkra.

Det melder Sportskollektivet. Emberland overtar etter Geir Egil Høvring, som har gitt seg på grunn av utfordringer med å kombinere trenervirket med jobb.
  Karl Oskar Emberland har i to perioder tidligere vært trener i Åkra. Nå har han ikke vært engasjert som trener siden han var Eirik Hornelands assistenttrener i Rosenborg. Foto: NTB
(05.01.2022)

Ørjan Valla bli ny Rana-trener

ØrjanVallaØrjan Valla er ansatt som hovedtrener for A-laget til Rana Fotballklubb. 

Han kommer sist fra en rolle som KA trenerutvikler i NFF Nordland, og er UEFA A-lisensiert trener. Ørjan startet jobben 1. januar. 
  – Ørjan er fotballfaglig sterk, er fra Mo i Rana og vi opplever at han er utrolig motivert for oppgaven med å lede vårt a-lag, sier styreleder Bjørn Audun Risøy i Rana FK til Rana no. Valla skal også ha rollen som trenerutvikler i Rana FK. Foto: Roger Marthinsen, rana.no
(04.01.2022)

Olav Øverli medtrener og utviklingsansvarlig i Rana FK

Olav ØverliOlav Øverli er ansatt som medtrener på a-laget og utviklingsansvarlig for spiller og klubb i Rana Fotballklubb. 

Han kommer sist fra en rolle i Bodø/Glimt-akademiet, der han har vært spillerutvikler og ansvarlig for spillere og trenere i alderssegmentet 13-15 år. Olav er UEFA B-lisensiert trener. Han tiltrer sin stilling 1. februar. 
  – Vi gleder oss til tiden som kommer og til å ta fatt på jobben med å utvikle klubben i tråd med vår visjon fremover i lag, sier sportssjef Jimmy Fjelldalselv til ranafk.noFoto: ranafk.no
(04.01.2022)

Nils Lexerød ny Vålerenga-trener

NilsLexerødNils Lexerød (45) blir ny hovedtrener for Vålerengas kvinnelag. 

Han kommer fra stillingen som leder for topptrenerutdanning og kompetanseutvikling i Norges Fotballforbund, en jobb han har hatt siden Per-Mathias Høgmo sluttet i jobben i sommer. Han har samtidig også vært landslagstrener for Norges U23-landslag for kvinner.
  – Jeg er veldig glad for å få mulighet til å trene en klubb som Vålerenga. I mine øyne er dette den mest attraktive trenerjobben i norsk kvinnefotball akkurat nå. Vålerenga er stor klubb der mange av forutsetningene for sportslig suksess er på plass, med en flott arena og landets beste supportere. Klubben har en god ledelse, og jeg trigges av de strategiene og planene som klubben har for å bli den ledende kvinneklubben i Norden, sier Nils Lexerød til vif-damefotball.no.
  Lexerød trente Norges U19-landslag for kvinner i fem år, frem til 2019, og tok laget til fire EM-sluttspill. Før den tid har han vært innom ulike trenerroller i Kvik Halden og Sarpsborg 08 på herresiden. Foto: Vålerenga Fotball
(04.01.2022)

Kjell Arne Hestad hovedtrener for Moldes damer

KjellArneHestadKjell Arne Hestad blir ny hovedtrener for Moldes damelag.

Han har siden 2009 hatt roller i Akerakademiet både på G16, G19, M2 og damelaget. Kjell Arne hadde en sentral rolle rundt MFK-kvinnene også i 2021. Resten av teamet ventes å være klart innen kort tid.
  – Det er et særdeles spennende prosjekt, og utviklingen har vært meget bra de første årene. Nå handler det om å fortsette den utviklinga for spillerne og gruppa som er her i dag. Min oppgave blir å ta over hovedtrenerjobben for et kompetent team, i tillegg til å være en pådriver for fremtidige strategier for Damelaget i MFK. Det gleder jeg meg veldig til, sier Kjell Arne Hestad til moldefk.noFoto: moldefk.no
(04.01.2022)

Nye RBK-roller for Henriksen og Jamtfall

TRONDHEIM 20110922. Eliteserien fotball, Rosenborg - Sogndal: Rosenborgs trener Jan Jönsson (th), Rosenborgs trener Jørn Jamtfall og Rosenborgs trener Trond Henriksen vant 2-1i eliteseriekampen i fotball mellom Rosenborg og Sogndal på Lerkendal stadion torsdag. Kampen endte 2-1.Foto: Gorm Kallestad / NTBTrond Henriksen og Jørn Jamtfall blir ikke en del av Kjetil Rekdals trenerteam i Rosenborg, men begge fortsetter i klubben.

Henriksen og Jamtfall har vært en del av trenerteamet rundt A-laget i Rosenborg i en årrekke, men nå venter andre roller for klubbveteranene.
  Alexander Lund Hansen blir ny keepertrener i A-lagsteamet. Det bekrefter Kjetil Rekdal overfor Adressa
  Til samme avis bekrefter Trond Henriksen at han nå skal jobbe scouting og de beste unge spillerne i klubben, mens Jamtfall er tiltenkt en administrativ rolle i klubben. Foto: NTB
(02.01.2022)

Joakim Dragsten ny Hødd-trener

JoakimDragstenJoakim Dragsten (31) blir ny hovedtrener i Hødd. Han har signert en kontrakt som gjelder ut 2023, med opsjon på ytterligere ett år.

Dragsten kommer til Hødd fra jobben som hovedtrener for Eidsvold Turn.
  – Jeg gleder meg enormt til å ta fatt på oppgaven i Hødd og bli kjent med alle i klubben og bygda for øvrig. Jeg har et veldig godt inntrykk av kulturen og miljøet jeg kommer til, og skal jobbe knallhardt for å videreutvikle de sterke prestasjonene som er blitt levert i 2021, sier Dragsten til hodd.noFoto: lokalfotballen.blog/hodd.no
(02.01.2022)

Arna-Bjørnar styrker trenerteamet

ArnaBjørnarArna-Bjørnar gjør noen endringer på trenersida for å styrke den sportslige satsingen.

Hovedtrener for klubbens Toppserielag, Øyvind Nordtveit og keepertrener Gary Hogan får med seg Thomas Mørk, som kommer fra jobben som trener for Arna-Bjørnar sitt herrelag. Martin Knutsen Dolvik overtar ansvaret som fysikkstrener og toppspillerutvikler kombinert med sitt virke som assistenttrener.
  Dagens juniortrener Martin Haugen blir hovedtrener for A- laget, med seg som assistent-trener får han Rune Gravdal, som har spilt 94 kamper for klubben og har vært aktiv på banen de siste sesongene. Foto: arna-bjornar.no
(02.01.2022)

Vetle Veierød ny fysisk trener i Rosenborg

VetleVeierødVetle Veierød (27) er ansatt som ny fysisk trener for Rosenborg.

Han kommer fra samme stilling i Bodø/Glimt, hvor han har jobbet på A-laget og akademiet det siste året.
  Vetle har en bachelorgrad i Science & Football fra Liverpool John Moores University, og en mastergrad i treningsfysiologi rettet mot fotball fra NTNU. I tillegg har han åtte års trenererfaring og UEFA B-lisens.  
  – Jeg er veldig fornøyd med å være tilbake i Trondheim og gleder meg til å starte opp i Norges største fotballklubb. Jeg ser frem til å jobbe med et svært kompetent FysMed-team og med et spennende trenerteam. Jeg er svært motivert og innstilt på å hjelpe RBK tilbake til toppen av norsk fotball, sier Veierød til rbk.noFoto: rbk.no
(01.01.2022)  

Ståle Brandsrud akademi-trener i Godset

StåleBrandsrudStåle Brandsrud tar en trenerrolle for å være med og løfte Strømsgodsets akademitilbud inne i Talentgården.

Brandsrud har trent utallige klubber, vært kretsansvarlig for spillerutvikling i NFF Buskerud, han er kretslagstrener for jenter født 2008 og kommer nå fra G-16 laget til Strømsgodset Toppfotball.
  – Jeg ser mest frem til å være trener på FA fordi da får jeg vært en del av disse unge spillernes utvikling, både som menneske og fotballspiller (på og utenfor banen). Videre er det lærerikt for meg som en erfaren trener som har trent mange unge mennesker/fotballspillere på sin vei mot toppen, både som «menneske» men også som fotballspiller, sier Brandsrud til godset.noFoto: godset.no
(31.12.2021)

Robin Bergfald ny leder for Tromsøs akademi

RobinBergfaldRobin Bergfald (31) er den nye lederen for Tromsø ILs akademi.

– Tromsø IL sitt akademi skal være det naturlige stedet å komme til for nordnorske talenter, sier Bergfald til til.no. Han begynner i jobben 15. januar.
  Bergfald overtar som leder for TIL-akademiet etter Morten Giæver. Han kommer fra Narvik og har det siste året jobbet i akademiet til Bodø/Glimt.
  – I Bodø har jeg jobbet som spillerutvikler, både med spillere internt i klubben og med spillere i Nord-Norge som ikke spiller i Glimt. Som akademileder i TIL ønsker jeg å bidra til at vi blir det naturlige valget for de fremste talentene i Nord-Norge. Både for spillere i Tromsø og i resten av landsdelen. Vi skal ha de beste spillerne og utvikle dem hos oss, opp til a-laget og selge de aller beste, fortsetter Bergfald. Foto: til.no
(31.12.2021)

Mefsin forlenger med LSK

SimonMefsinSportssjef Simon Mesfin (41) har skrevet under på en ny femårskontrakt med Lillestrøm Sportsklubb.

– Vi har hatt en dialog siden i sommer om kontraktsforlengelse, men det har først og fremst vært viktig for meg å få på plass langsiktige avtaler for både trenere og spillere på A-laget og på akademiet. I etterkant av det, så har det vært veldig fint å få på plass en langsiktighet for min egen del. Dette er noe vi var enige om at vi skulle få på plass før vi gikk inn i det siste kontraktsåret (2022) i den forrige avtalen, sier Mesfin til lsk.noFoto: lsk.no
(29.12.2021)

Bård Groenhaag hovedtrener for Åsanes U-lag

BårdGroenhaagBård Groenhaag (42) er ansatt som ny hovedtrener for u-laget til Åsane Fotball damer i 3. divisjon.

Groenhaag har UEFA B-lisens, bor på Lindås i Alver med jobb for Aker Solutions på Mongstadraffineriet og starter opp med en ny, ung og ambisiøs spillergruppe tidlig i januar.
  I 2021 var han hovedtrener for rekruttlaget til Arna Bjørnar i 2. divisjon, og har tidligere bred trenererfaring på ulike nivåer gjennom mange år.
 I Åsane vil han jobbe tett med utviklingssjef Kim Røtne (hovedtrener U-lag 2021) om å utvikle unge talenter med mål om å få frem flere toppfotballspillere fra egen klubb de kommende årene. Foto: aafd.no
(29.12.2021)

Paal Vangen hovedtrener for J17 i Åsane

PaalVangenPaal Vangen (46) rykker fra hovedtrener for J15 til hoevdtrener for J17 i Åsane Fotball damer.

Han får med seg norsk-hollenderen Erik Goedknegt som har meget lang trenererfaring i Åsane.
  Paal har vært trener i Arna Bjørnar i forskjellige årsklasser fra J14 til rekruttlag fra 2000 til 2010 før han flyttet til Osterøy. Han har trent lag fra J16 til J19 1. divisjon og senior 5. divisjon. Fra 2019 til 2020 var han assistent på A-lag herrer 4. divisjon i Osterøy. Vangen har 22 års erfaring som fotballtrener. Foto: aafd.no
(29.12.2021)

Jacob Rogstad ny Tynset-trener

JacobRogstadJacob Rogstad (26) overtar etter Mats Lund som trener for Tynsets herrelag i 4. divisjon.

Rogstad kommer fra Våg på Sørlandet til Tynset for å overta Tynset etter nedrykket fra 3. divisjon forrige sesong. 
  – Det er en guttedrøm som går i oppfyllelse for meg. Da jeg var 15 år så bestemte jeg meg for at det første målet mitt var å bli trener i en klubb i de fem øverste divisjonene i Norge, det blir jeg nå, sier Rogstad til TynsetingenFoto: Privat
(02.01.2022)

Kaland assistenttrener i Ull/Kisa

MatsAndreKalandMats André Kaland (32) vender tilbake til Ull/Kisa som assistenttrener for Steffen Landro.

– Jeg gleder meg til å starte et nytt kapittel i fotballivet og for meg finnes det ikke en bedre klubb å gjøre det i enn i Ull/Kisa. Jeg har tenkt på å gå denne veien lenge og når Ull/Kisa tok kontakt nå kjente jeg at det var det riktige å gjøre, sier Kaland til ullkisafotball.no.
  Kaland hadde i utgangspunktet kontrakt ett år til som spiller i Strømmen, men legger nå opp som spiller etter sesonger i blant annet Løv-Ham, Hønefoss, Fredrikstad, Varberg, Ull/Kisa og Strømmen. Foto: ullkisafotball.no
(26.12.2021)

Siri Nesheim ansatt i Stabæk-akademiet

SiriNesheimSiri Nesheim (23) er ansatt som fysisk trener og spillerutvikler i Stabæk-akademiet.

Hennes oppgave blir å løfte det fysiske nivået, samt ha oppfølgingen av den fysiske utviklingen på akademispillerne. Siri har tidligere vært fysisk trener for Sogndal 2/G19, for LSK-Kvinner Rekrutt, og hatt hovedansvaret for fysisk trening i NFF Akershus. Hun har UEFA B-lisens, FIFA Fotball Medicine Diploma, og er nå på tredje året i fysioterapi-studier i Nederland. 
  Hun skal ha hovedansvaret for fysisk trening for J15 til J19. Hun skal følge opp Stabæk 2 og J19 i kamper, samt følge opp individer i treningssammenheng. Siri vil også jobbe på NTG både som fysisk trener og fotballtrener. Foto: stabak.no
(25.12.2021)

Ringvold ny Fart-trener

MadsAndreRingvoldMads André Ringvold er ansatt i 100% stilling som ny trener for kvinnelaget til FL Fart.

Mads André Ringvold (30) fra Søndre Land skal lede FL Fart sitt kvinnelag i jakten på opprykk i 2022.

Ringvold kommer til andre sida av Mjøsa fra Vind på Gjøvik, hvor han har det siste året har vært hovedtrener for G16 og G19, samt akademitrener og hovedansvarlig for Adidas talentskole. Han har på tross av ung alder lang fartstid i fotballen, og kan har god erfaring fra mange ulike roller.
  Han har vært ansatt i utviklingsavdelingen i Vålerenga fotball, hvor han har vært en del av U12, U14 og U16 elite. Mads har samtidig vært en den del av apparatet som driver med scouting og analyse av motstandere for Vålerenga sitt A-lag i Eliteserien. Mads har også to år som hovedtrener for G16 og J19 i Årvoll Fotball, samt ansvarlig for ulike spillerutviklingstiltak. Foto: fartfotball.no
(23.12.2021)

Marius Overmo sportssjef i Kolbotn

MariusOvermoMarius A. Overmo er ansatt i en 50% rolle som sportssjef i Kolbotn og vil kombinere denne stillingen med sin nåværende som keepertrener for A-laget i Toppserien.

– Jeg vil takke for tilliten klubben har vist meg. Jeg er ydmyk for å få denne muligheten og vil gjøre det jeg kan for å bidra til struktur rundt laget, og på feltet i hverdagen, sier Overmo til kolbotnkvinnefotball.no.
  Hovedtrener Aleksander Olsen er glad for signeringen og mener klubben får en god sportslig leder i Marius.
  – Han er en dedikert og pliktoppfyllende person som har jobbet med fotball i mange år allerede, og har lang erfaring fra aldersbestemte landslag. Samtidig er han en god pedagog med lederevner. Dette er en svært viktig stilling og funksjon og som er hele bindeleddet mellom A-lag og Utviklingsavdelingen med Sigrid i spissen, forteller Aleksander. Foto: kolbotnkvinnefotball.no
(22.12.2021)

Ødegaard ny hovedtrener for Ull/Kisas damelag

RobinØdegaardRobin Ødegaard (34) blir y hovedtrener for Ull/Kisas damelag i 2. divisjon i 2022.

– Vi strever etter gode prestasjoner, først og fremst. Å utvikle enkeltspillere og lag. Så må vi ha det som en naturlig målsetning å gjøre det enda bedre neste år enn man gjorde i år og da kan man jo legge sammen to og to, så skjønner man hva det betyr, sier Ødegaard til ullkisafotball.no.
  Lørengskog-mannen kommer nå fra rollen som sportsjef i Holmen, men har tidligere trent aldersbestemte lag i Lillestrøm og Strømmen, og også vært hovedtrener for Gjelleråsens A-lag. Foto: ullkisafotball.no
(21.12.2021)

RBK Kvinner med ny utviklingsansvarlig og ny assistenttrener

RBKkvinnerAssistenttrener Paul-Helge Sagøy gir seg etter tre år i RBK Kvinner, og tar seg et friår fra fotballen. Inn kommer nye forsterkninger på trenersiden.

Fra sesongen 2022 blir Robin Shroot ny assistenttrener for A-laget, i tillegg til en rolle som spillerutvikler i klubben. Robin kom til RBK Kvinner i januar 2021 som utviklingsansvarlig, og har på kort tid satt sine spor i klubben. Med sitt fantastiske engasjement og fotballfaglig styrke går han godt inn i teamet til Steinar Lein for neste sesong.
  Marcel Ribeiro, opprinnelig fra Portugal – tar i januar over rollen som utviklingsansvarlig i Rosenborg BK Kvinner. Marcelo kommer fra Lyn hvor han har hatt en rekke ulike roller – assistenttrener for Toppserielaget, fagsjef for et av Norges største akademier og ikke minst hovedtrener for rekruttlaget som kom seg helt til NM-finalen for J19. Foto: Karlsen foto (t.v) og RBK Kvinner (t.h)
(21.12.2021)

Kacey Wehrmann ny Strømmen-trener

KaceyWehrmanKacey Wehrman overtar som hovedtrener i Strømmen etter Ole Martin Nesselquist.

Wehrmann har vært i Strømmen to perioder tidligere, begge ganger under Espen Olsen. Olsen sier følgende om sin tidligere assistent til strommen-if.no
  – Han kjenner klubben, spillerne og apparatet rundt, klubbhuset og ikke minst Bobbo. Det siste er jo det viktigste, og er også grunnen til at dette kommer til å bli bra.
  Wehrman om til Norge fra Australia i 2001 og har spilt for blant andre LSK og Fredrikstad. Foto: strommen-if.no
(15.12.2021)

Knutsen og Kalvenes i tre nye Glimt-år

Bodø 20200822. Eliteserien fotball 2020: Bodø/Glimt-Start. Bodø/Glimts trener Kjetil Knutsen og assistenttrener Morten kalvenes etter eliteseriekampen mellom Bodø/Glimt og Start på Aspmyra stadion. Kampen endte 6-0.Foto: Mats Torbergsen / NTBKjetil Knutsen fortsetter som hovedtrener i Bodø/Glimt i tre nye år, med Morten Kalvenes som assistent. 

– Jeg er glad for at prosessen er avsluttet. Det er utrolig deilig å vite hva som skjer fremover og jeg gleder meg til det som kommer, sier Knutsen til glimt.no.
  – Det er sånn at du kan velge å se om et glass er halvfullt eller halvtomt. Det er noe med folkene som er i denne klubben. Både spillergruppen, trenerteamet og resten av klubben for øvrig  gjør dette til et fantastisk sted å være. Derfor er jeg utrolig glad for å få muligheten til å videreutvikle det vi har begynt på, sier Knutsen. Foto: NTB
(20.12.2021)

Rekdal og Frigård klare for Rosenborg

Trondheim 20211220. Kjetil Rekdal ny hovedtrener i Rosenborg.Foto: Ole Martin Wold / NTBKjetil Rekdal har skrevet en treårsavtale som ny hovedtrener for Rosenborg. Han får med seg assistenttrener Geir Frigård fra HamKam.

– Jeg gleder meg til å sette meg godt inn i hva Rosenborg er for noe. Jeg har sett det fra utsiden og hatt mange tøffe fighter med Rosenborg som spiller og trener, sier Rekdal til rbk.no.
  Om Frigård sier han:
  – Geir er meget dyktig. Han utfyller meg på en fantastisk måte. Vi har god kjemi. Han er hardtarbeidende og ambisiøs. Han digger å vinne like mye som jeg gjør og er villig til å ofre det ene og det andre for at vi skal vinne fotballkamper og bli best mulig fysisk rustet. Foto: NTB
(20.12.2021)

Nils Gunnar Thomle ny trener i Nordhordland BK

NilsGunnarThomleNils Gunnar Thomle (39) blir nye trener i Nordhordland Ballklubb.

Thomle erstatter Nils Gunnar Sellevold, som ga seg tre år som hovedtrener i fjerdeivisjonsklubben. Erstatter Thomle har lang erfaring som spiller, blant annet i Clausengen og Molde. I Molde var han i sin tid også en del av klubbens Mesterliga-tropp. Foto: NBKsupporter
(20.12.2021)

Marijo Jovic ny sportslig leder i Drøbak-Frogn

MarijoJovicMarijo Jovic blir ny sportslig leder på fulltid i Drøbak-Frogn.

Han har de siste årene vært trener for Follo FK og Moss FK. Han har UEFA A-lisens og har med det kompetanse til å trene lag på toppfotballnivå og enkeltspillere på et høyt spillerutviklingsnivå. I DFI skal han jobbe med utvikling og oppfølgning av trenere, ledere og spillere - og ikke være lagstrener.
  – Marijo har en meget sterk fotball-CV fra Kroatia, og etter hvert også i Norge. Den blide kroaten bor i Drøbak med sin familie, og DFI Fotball er veldig glade for at Marijo nå skal bruke tiden fremover i DFI Fotball, sier Vidar Færgestad og resten av styret i DFI Fotball til dfi.noFoto: dfi.no
(18.12.2021)

Tom Mangersnes ny hovedtrener i FK Fyllingsdalen

TomMangersnesTom Mangersnes blir FK Fyllingsdalens nye trener.

Det er Sportskollektivet som melder at Mangersnes blir Roy Wassbergs erstatter. Wassberg forlater klubben til fordel for Brann-systemet etter denne sesongen. 
  Tom Mangersnes har UEFA PRO-lisens og lang trenererfaring fra klubber som Åsane, Løv Ham, Brann og Sogndal. Han var i 2016 assistenttrener i Bodø/Glimt. Foto: sogndalfotball.no
(18.12.2021)

Ronny Johnsen slutter i Eik Tønsberg

RonnyJohnsenRonny Johnsen slutter som hovedtrener i FK Tønsberg etter klubbens ønske om en annen organisering av trenerteamet neste sesong.

Klubben ønsker nå en modell med færre trenere. I 2022 vil oppgavene til A-lagets hovedtrener bli betydelig mer omfattende og tidkrevende, enn det som har vært gjeldende i tidligere avtaler.
  – FK Eik Tønsberg er en super klubb, og har et spennende A-lag med stort potensial. Jeg har satt pris på tiden jeg har vært hovedtrener, en jobb som har tatt mye tid, men som har gitt mye energi og gode opplevelser med gutta. Jeg har sagt til styret at jeg var åpen for om å fortsette i jobben, men siden styret ønsker en annen organisering av trenerteamet så var det ikke ønskelig å fortsette, sier Ronny Johnsen til fkeiktonsberg.no.Foto: fkeiktonsberg.no
(09.12.2020)

Christian Thorbjørnsen til Stabæk Kvinner

ChristianThorbjørnsenChristian Thorbjørnsen går fra jobben som fysioterapeut i Rosenborg til sportslig leder og assistenttrener i Stabæk Kvinner.

Thorbjørnsen har jobbet i fysio-rollen i RBK siden 2014. 
  - Klubben kunne ikke si noe konkret om neste år på grunn av trenersituasjonen. Og da jeg fikk et spennende tilbud fra Stabæk valgte jeg å si ja til det. Jeg gleder meg til nye utfordringer, sier Thorbjørnsen til rbk.no
  – Jeg ser frem til å ta fatt på nye oppgaver i Stabæk fotball. Jeg ble tilbudt er spennende rolle hvor jeg får nye utfordringer og samtidig kan bygge på kunnskap og erfaringer fra tidligere. Stabæk har en flott tradisjon, og det er mye positivt som skjer i toppen av norsk kvinnefotball. Med et dynamisk trenerteam og en spennende spillergruppe, er jeg sikker på at vi kan prestere veldig bra neste år, sier Thorbjørnsen til stabak.noFoto: rbk.no
(09.12.2021)

Henrik Gustavsen G16-trener i Sandefjord

HenrikGustavsenHenrik Gustavsen (29) er tilbake i Sandefjord Fotball som hovedtrener for G16.

Med seg i trenerteamet får han et annet lokalt trenertalent – Mats Riise Johansen i 50% stillling. 
  – Jeg hadde ikke tenkt til å avslutte spillerkarrieren så tidlig, men jeg har lenge hatt planer om til å bli trener og kunne ikke la denne sjansen gå fra meg, sier Henrik Gustavsen til sandefjordfotball.no.
  I fem år spilte larviksgutten A-lagsfotball for SF etter overgangen fra Halsen som siste års guttespiller. Nå får han selv ansvaret for guttelaget i klubben.
  – Sandefjord Fotball har utviklet seg mye siden jeg forlot klubben, ikke minst i utviklingsavdelingen som har fått flere lag, flere trenere og et tydelig planverk å jobbe etter. Jeg er stolt og glad for å ha fått denne muligheten, sier 29-åringen. Foto: sandefjordfotball.no
(03.12.2021)

Veronica Fredriksen J17- og jenteakademi-ansvarlig i S08

VeronicaFredriksenRibeVeronica Fredriksen Ribe blir ansvarlig for jenter 17-laget og akademiet på jentesiden i Sarpsborg 08. 

Mossingen har i år vært assistenttrener på a-laget, men tar i 2022 fatt på nye oppgaver.
  – Hovedansvaret vil ligge på å utvikle de unge jentene som kommer opp og skal slå seg inn i a-lagstroppen. Jeg ønsker å utvikle spillerne til å nå sitt fulle potensiale. Jeg er glad i detaljer og laget, men setter også menneskelige relasjoner veldig høyt, sier hun til sarpsborg08.no.
  – Jeg har en solid og ganske bred erfaring sånn sett. Jeg kommer inn og vet hva som kreves for å bli god på damesiden. Jeg har masse passion og energi og stiller høye krav til meg selv og de rundt. Så sper jeg selvsagt på med mye omsorg, sier hun videre. Foto: sarpsborg08.no
(08.12.2021)

Landro fortsetter i Ull/Kisa

SteffenLandroSteffen Landro fortsetter som hovedtrener i Ull/Kisa Fotball i 2022.

Målet for sesongen er krystallklart: Opprykk på første forsøk.
  – Vi skal trene best, trene mest, legge en enorm innsats. Det kommer til å bli knalltøft, men det kommer til å være verdt det til slutt, sier Landro til ullkisafotball.no etter å ha signert avtalen som gjør han til Ull/Kisa-trener også kommende sesong.
  – Nå er det en ting som gjelder i 2022, det er grunnen til at vi også skriver en ettårsavtale, som begge ønsket. Det er at vi skal opp, alt annet er ikke godt nok. Vi skal rykke direkte opp og det kommer til å være hovedfokuset fra nå, sier daglig leder Andreas Aalbu i Ull/Kisa Fotball. Foto: ullkisafotball.no
(08.12.2021)

Trond Fredriksen blir toppspillerutvikler i Vålerenga

TrondFredriksenTrond Fredriksen er ansatt som Vålerengas nye toppspillerutvikler og har signert en avtale som strekker seg ut 2024.

Han erstatter Igor Aase, som takker av etter 12 sesonger i Oslo-klubben.
  Fredriksen har over 400 kamper for Aalesund som spiller, og har også trent laget i Eliteserien. 44-åringen ble ansatt som Ull/Kisas hovedtrener i 2018 og var der i to år før han det siste året har hatt en rolle i Norges Fotballforbund. Nå gleder han seg til å komme tilbake på feltet. 
  – Det er dette jeg er skapt for, og noe jeg gleder meg veldig til. Jeg kunne ikke si nei til det jeg anser som en drømmejobb i Vålerenga, sier han til vif-fotball.no.
  – Trond har vært spiller på toppnivå og hovedtrener i både Eliteserien og OBOS-ligaen. Han har med andre ord lang erfaring og vet hva som skal til. Trond blir ansvarlig for å følge opp hver enkelt spiller både når det gjelder det defensive, offensive og fysiske. Han har den profilen vi har vært på jakt etter, sier VIF-trener Dag-Eilev Fagermo og legger til: 
  – Trond kommer til å ha en aktiv rolle på feltet, i tillegg til å være ansvarlig for alt av analyse. Han har god kjennskap til, og ikke minst kompetanse på de verktøyene vi bruker hos oss, avslutter han. Foto: vif-fotball.no
(07.12.2021)

Emil Halvorsen ny G16-trener i Sarpsborg 09

EmilHalvorsenEmil Halvorsen fra Borgen overtar ansvaret på G16-laget til Sarpsborg 08 etter Sander Solberg.

– Det blir å gå inn i det med litt skrekkblandet fryd. Det er for meg en stor jobb, men det er utrolig kult at jeg får sjansen. Jeg går inn med hud og hår som innsats, sier Halvorsen til sarpsborg08.no.
  Halvorsen har en masterutdanning i idrettsvitenskap der han skrev master om trenerutvikling. Borgen-mannen har også UEFA B og UEFA keepertrener B-utdanning. Etter fem år i Notodden med blant annet ansvar for G14, G19, rekruttlag og ulike trenerutviklings- og kretsengasjement, vendte han i 2021 tilbake til Sarpsborg. Denne sesongen har han vært ansatt som J17-trener, men også bidratt som én av to assistenttrenere for Leif Tsolis og damelaget. Han kjenner både utviklingsavdelingen og klubben godt.
  – Det har vært et veldig godt år. Å jobbe tett med Leif har vært bra. Jeg stiller litt krav tilbake og bidrar med mitt humør. Det har vært lærerikt og erfaring som blir fin å ta med seg inn i den nye jobben, sier Halvorsen. Foto: sarpsborg08.no
(06.12.2021)

Sander Solberg ny G16-trener i FFK

SanderSolbergSander Solberg vender snuten hjemover til Fredrikstad og blir hovedtrener for FFK G16.

Sander gjorde seg bemerket som spiller under Drillo-epoken på 90-tallet, hvor han spilte for FFK, Viking, Strømsgodset og Moss. Sander fikk også flere U-landskamper for Norge.
  – Som Fredrikstad-gutt er det utrolig spennende å få muligheten til å jobbe i FFK. Det drives utrolig bra i U-avdelingen og det gleder jeg meg veldig til å bli en del av. Det som trigger meg aller mest er å hjelpe unge fotballspillere til å nå sine mål. Klarer vi å utvikle lokale spillere til å spille for A-laget, så skaper vi stor entusiasme rundt FFK. Jeg gleder meg masse til å bidra så godt jeg kan for klubben og byen, sier sier Solberg til fredrikstadfk.no. Foto: fredrikstadfk.no
(01.12.2021)

Ole Martin Nesselquist gir seg i Strømmen

OleMartinNesselquistOle Martin Nesselquist gir seg etter tre år som hovedtrener i Strømmen.

– Det er veldig blandede følelser rundt denne avgjørelsen. Det er trist at vi rykket ned, og det er trist å forlate så flotte folk. Samtidig er jeg utrolig takknemlig for de tre årene jeg har hatt her sammen med nydelige mennesker, sier Nesselquist til strommen-if.no.
  – Nå som nedrykket kom og klubben må starte litt på nytt føler jeg det er riktig også for klubben å få inn noe som tilfører ny energi og tro. Hva fremtiden bringer for min del er fortsatt helt uavklart og veldig usikkert, men jeg har lært ekstremt mye av disse tre årene og ikke minst i år. Jeg er en veldig mye bedre fotballtrener nå enn for ett, to og tre år siden - og det takker jeg Strømmen for, sier han. Foto: strommen-if.no
(29.11.2021)

John Arne Riise ny hovedtrener i Avaldsnes

JohnArneRiiseJohn Arne Riise har signert en toårsavtale som ny hovedtrener for Avaldsnes sitt lag i Toppserien. 

Riise, som er utdannet UEFA A-lisens trener, starter umiddelbart i jobben.
  – Vi har brukt en del tid på denne prosessen, det har vært viktig for oss å finne en hovedtrener som passer med vår identitet og strategi, forteller Kjersti Jacobsen, nestleder i styret i Avaldsnes Toppfotball til avaldsnestoppfotball.no
  John Arne Riise forteller at det var flere grunner til at han valgte å takke ja til jobben i Avaldsnes.
  – Først og fremst at jeg ser på dette som en unik mulighet til å utvikle meg som trener. Jeg har vært inne i herrefotballen hele livet, og nå er jeg klar for en rå utfordring som hovedtrener for Avaldsnes og kvinnefotball, og jeg er trygg på at jeg vil bli en bedre person og trener gjennom denne utfordringen. Foto: avaldsnestoppfotball.no
(08.12.2021)

Øystein Neerland ny sportssjef i Norsk Toppfotball

Molde 20191110. Eliteserien fotball 2019: Molde - Strømsgodset. Moldes direktør Øystein Neerland feirer seriegullet etter eliteseriekampen i fotball mellom Molde og Strømsgodset på Aker Stadion.Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTBNorsk Toppfotball (NTF) har ansatt den mangeårige Molde-spilleren og -lederen Øystein Neerland som ny sportssjef.

Neerland har mange års erfaring fra toppfotballen både som utøver og leder, og han satt i styret i Molde FK 18 år. Han gikk av som administrerende direktør i klubben i 2019.
  – Øystein har solid kompetanse og erfaring som vil bidra til å løfte den sportslige utviklingen i norsk fotball. Vi er svært fornøyde med han at kommer tilbake til fotballen i denne viktige stillingen, sier Leif Øverland, administrerende direktør i NTF.
  – Jeg har takket ja til det jeg selv mener er drømmejobben. Fotballen ligger meg nært og er noe jeg har vært opptatt av siden sju-åtte-årsalderen. De to foregående årene i IT-bransjen har vært de eneste årene jeg ikke har hatt en rolle eller funksjon innen fotballen, sier Øystein Neerland og legger til:
  – Nå får jeg være med på å utvikle toppfotballen i Norge, og det er svært motiverende. Denne muligheten måtte jeg gripe. Foto: NTB
(03.12.2021)

Ordinas fast ansatt som LSKs utviklingsleder

OrdinasEtter tre år på kontrakt har Toni Ordinas nå fått fast ansettelse som utviklingsleder/akademisjef i Lillestrøm SK.

– Toni har vært her i tre år, og vi har ikke vært i tvil om at vi ønsker å få ham over på en fast ansettelse. Vi ønsker å tenke langsiktig i takt med strategien vår, Det er ikke så vanlig med faste ansetteler i fotballen, men når man har gode mennesker med kompetanse, så er det helt ufarlig, sier sportssjef Simon Mesfin til lsk.no.
  – En lykkelig dag for meg. Jeg er veldig glad for at klubben tror på arbeidet som er blitt gjort. Det har vært en glede for meg å jobbe i LSK fra første dag. Jeg har fått tilbud om andre ting både i Norge og i andre land, men jeg har lyst til å jobbe videre for å utvikle Lillestrøm. Potensialet er veldig stort, sier Ordinas. Foto: lsk.no
(02.12.2021)

Ranveig Karlsen ny sportssjef i LSK Kvinner

RanveigKarlsenRanveig Karlsen er tilbake i LSK Kvinner. Hun er ansatt som ny sportssjef i klubben.

– Jeg er ydmyk og beæret over å bli sportssjef i en av landets mest meritterte klubber, som har stått i en utfordrende situasjon med generasjonsskifte, og som likevel fortsatt er med i toppen. Opprinnelsen gir meg klump i halsen når jeg tenker tilbake til tiden fra Setskog, Setskog/Høland, Team Strømmen og nå LSK Kvinner. Jeg har vært en del av klubben i store deler av livet som spiller og trener, så nå gleder jeg meg enormt til å komme i gang og bidra i en ny rolle som sportssjef, sier Ranveig Karlsen til lsk.kvinner.no.
  – Det blir veldig bra å få Ranveig sin kompetanse inn i det sportslige teamet. Ranveig er hel ved, hun har gult og svart hjerte, hun har bøttevis med erfaring og kjenner klubben veldig godt. I Ranveig får vi inn en person som vil være operativ fra dag én, hun kjenner klubben bedre enn de fleste, kjenner spillergruppene godt og ikke minst er en svært godt likt person på Romerike. For oss som vil løfte samarbeidet med våre naboklubber så er Ranveig gull å få inn, sier administrativ leder Stein Ellingsen, som også har fungert som sportslig leder. Foto: lsk-kvinner.no
(26.11.2021)

Treårsavtale med Grorud for Johan Gjønnes Nilsen

JohanGjønnesNilsenJohan Gjønnes Nilsen har undertegnet en avtale som Groruds hovedtrener de tre neste sesongene. 

Johan overtok midlertidig som A-lagstrener midtveis i sesongen, og har ledet laget til en trygg plass i OBOS-ligaen. 
  – Johan har gjort en fantastisk jobb som hovedtrener. Det er ikke alle som klarer overgangen fra assistenttrener til hovedansvarlig, men Johan har løst oppgavene fra dag en, sier styreleder Richard Pedersen til grorud-il.no.
  Johan har vært trener i Grorud i 5 år, og har gått gradene fra aldersbestemte lag og som assistenttrener på A-laget. Johan har også i fire sesonger vært med i støtteapparatet til aldersbestemte landslag.
  – Jeg er veldig glad for at vi deler en langsiktig tankegang og har tro på at Grorud som klubb skal ta nye steg de neste tre årene. Spillergruppa og trenerteamet har imponert meg veldig denne høsten, og jeg gleder meg til at vi skal utvikle oss videre sammen, sier Johan Gjønnes Nilsen. Foto: grorud-il.no
(25.11.2021)

Eirik Hornland fortsetter som Branns hovedtrener

Mjøndalen 20211003. Brann trener Eirik Horneland under eliteseriekampen i fotball mellom Mjøndalen og Brann på Consto Arena.Foto: Terje Bendiksby / NTBEirik Horneland (46) fortsetter som hovedtrener i Brann på en kontrakt som gjelder ut 2023.

– Først og fremst er jeg veldig stolt over å få lede Brann videre. Dette er en stor ære for meg. Jeg har på kort tid blitt veldig fascinert av klubben, supporterne og Bergen by, og kommer til å gi alt jeg har for å gjenreise tillit og skape stolte øyeblikk for fremtiden, sier Eirik Horneland til brann.no.
  – Vi har jobbet grundig denne høsten med hva vi ser etter i en hovedtrener. Ut ifra dette arbeidet og klubbens strategi ble det tydelig at Eirik er vårt førstevalg, og vi er veldig glad for at han takket ja. Han har gjort en fantastisk jobb med laget siden han tok over i sommer, og vi har stor tro på at vi kan bygge videre på dette fundamentet, sier sportslig leder Jimmi Nagel Jacobsen. Foto: NTB
(19.11.2021)

Tore André Flo ny hovedtrener i Sogndal

ToreAndreFlo2Tore André Flo blir ny hovedtrener i Sogndal etter Eirik Bakke.

Det bekrefter klubben sjøl på sin hjemmeside sogndalfotball.no. Klubben og Flo er enige om treårsavtale fra 1. januar 2022. Flo vil bli offisielt presentert som klubbens nye trener på Fosshaugane torsdag formiddag.
  Flo både startet og avsluttet sin karriere som toppspiller i Sogndal. Han spilte der både i 1993-1994 og 2011-2012. Han spilte også for Tromsø, Brann, Chelsea, Rangers, Sunderland, Siena, Vålerenga, Leeds og Milton Keynes Dons. Han har også 76 A-landskamper for Norge og 23 scoringer.
  Tore André Flo kommer til Sogndal fra Chelsea, der han i mange år har jobbet ved klubbens akademi, blant annet med oppfølgingsansvar for klubbens utlånte spillere. Han er også assistent på U21-landslaget. Foto: Ivar Thoresen
(17.11.2021)

Bergo ny faglig leder i Brann-akademiet

AkselBergoAksel Bergo (53) er ansatt i stillingen som faglig leder og trenerutvikler i Brann-Akademiet. Han starter i jobben 1. januar 2022.

– Jeg gleder meg til å begynne, og jeg vil være med å bidra til å utvikle spillere som gjør Bergenserne ekstra stolt av klubben sin. Jeg husker Brann-laget som tok cupgull i 1976, og jeg har siden fulgt Brann både fra tribunen og på avstand. Nå ser jeg frem til å få jobbe her, og være med å utvikle unge spillere, sier Bergo til brann.no.
  Bergo har tidligere blant annet vært hovedtrener for Follo og Grorud, Kolbotn i Toppserien, assistenttrener på det norske U21-landslaget og hatt forskjellige roller i Norges Fotballforbund og Norsk Toppfotball. Foto: brann.no
(17.11.2021)

Jack Majgaard Jensen ferdig i Vålerenga

Oslo 20211031. Vålerengas trener Jack Majgaard Jensen under NM-finalen i fotball for kvinner mellom Sandviken og Vålerenga på Ullevaal Stadion.Foto: Torstein Bøe / NTBCupmester Vålerenga avslutter samarbeidet med sin danske hovedtrener Jack Majgaard Jensen (48).

Vålerengas hovedtrener på kvinnesiden slutter etter to sesonger i jobben og sier til vif-damefotball.no:
  – Fra en fotballtreners perspektiv har det vært to helt vanvittige sesonger her i klubben som jeg ikke ville vært foruten. Pandemien har uten tvil bydd på spesielle utfordringer og ikke minst har det vært en opplevelse i å ta del i klubbens første trofeer. Jeg er stolt over det vi – spillerne, støtteapparatet, klubben og ikke minst de fantastiske supporterne – har oppnådd, men det er en tid for alt og jeg har også behov for å være tett på min familie. Foto: NTB

Ny sportslig leder i Lyn

LøkenBjørnskauLynEtter å ha vært utviklingsleder på jentesiden i Kolbotn i to år, vender Fredrik Løken Bjørnskau hjem og blir ny sportslig leder i Lyn Fotball.

Stillingen som sportslig leder er fordelt med 50% i Lyn Fotball og 50% Lyn Fotball Damer. Fredrik tiltrer stillingen 3. januar 2022.
  – Lyn er en klubb med et voldsomt potensiale, både på gutte- og jentesiden og jeg gleder meg enormt til å sette i gang arbeidet med å bygge klubben videre. Jeg har jo vært i klubben tidligere og det å komme tilbake til klubben i en ny stilling er veldig motiverende og spennende. Vi skal være en klubb som tar var på menneskene i lokalmiljøet, samtidig som vi skal være en drivkraft for de spillerne som ønsker å utvikle seg til Norsk Toppfotball, sier Bjørnskau til lyndamer.noFoto: lyndamer.no

Kolbotn styrker støtteapparatet

KolbotnKolbotns kvinner styrker støtteapparatet. Nathan Flight fra Klepp IL er ansatt som ny toppspillerutvikler, og Stian Tjernås Dahl går over i rollen som medtrener.

Hovedtrener Aleksander Olsen skryter av «nysigneringen» fra Klepp:
  – En fagmann som har vært toneangivende for et meget sterkt og godt utviklingsarbeid i Klepp, en person som er hardtarbeidende og innehar stor kompetanse på flere felt. Men først og fremst et godt menneske med en god og trygg pedagogisk forankring, sier Olsen til kolbotnkvinnefotball.no.
  Nåværende toppspillerutvikler Stian Tjernås Dahl blir med på laget videre. Han går inn i en fulltidsstilling som medtrener sammen med hovedtrener Aleksander Olsen. Foto: Klepp IL og Kolbotn IL

Salvesen forlenger med Klepp

OweSalvesenSelv om det ble nedrykk fra Toppserien for Klepp, har hovedtrener Owe Salvesen forlenger sin kontrakt til å gjelde ut 2023-sesongen.

Salvesen overtok klubben som hovedtrener på midlertidig basis i august i år. Nå er han altså ansatt på permanent basis for de to kommende sesongene. 
  – Selv om sesongen 2020 ikke har vært den beste på noen måter egentlig så synes jeg det er så mye spennende som skjer i klubben. Ikke minst at det er så mange unge jenter både i A-stallen og på akademiet at jeg har valgt å signere for Klepp IL for 2 spennende år. Jeg håper jeg kan være med å snu dette til en positiv og god utvikling, sier Salvesen til kleppelite.noFoto: kleppelite.no

Kåre Ingebrigtsen sportssjef i Åsane

KåreÅsaneKåre Ingebrigtsen (55) er tilbake i manesjen – som historiens første sportssjef i Åsane.

Ingebrigtsen er med tilbake i jobb etter at han ble sparket som Brann-trener tidligere i sesongen, og har undertegnet en kontrakt som strekker seg ut 2024.
  – Samtalene med Kåre har avdekket høy grad av motivasjon hos ham til å bidra til at Åsane tar nye steg innenfor den modellen klubben har besluttet. Hans erfaring som spiller og trener på høyere nivå tilfører oss kompetanse vi mangler, og vi mener han vil kunne påvirke hele klubben positivt, sier daglig leder Gorm Natlandsmyr til asanefotball.no.
  Til klubbens hjemmeside sier Ingebrigtsen selv:
  – Åsane kan ta nye steg dersom vi gjør ting rett nå. Det handler om å skolere spillerne fra ung alder, om å formidle hva som kreves for å bli virkelig god. Så handler det om å utvikle trenere. I tillegg må vi være smarte i overgangsmarkedet og bruke relativt små midler med klokskap. Vi må finne typene som kan blomstre hos oss, og gjerne ta steget videre til et høyere nivå etter hvert. Foto: asanafotball.no

Kevin Knappen ny Bryne-trener

KevinKnappenKevin Knappen overtar for Jan Halvor Halvorsen og blir ny Bryne-trener kommende sesong.

Elverumsingen Knappen avslutter med det sin jobb i Hødd etter sesongen og rykker opp til jobb i OBOS-ligaen. (Hødd kan også rykke opp, ettersom de skal spille kvalifisering om opprykk.).
  Det er også klart at Knappens assistenttrener i Hødd, Mikkel Bjørnstad, følger Knappen og går inn i tilsvarende rolle i Bryne. Foto: brynefk.no

Jørn Andersen blir landslagssjef for Hongkong

Soccer Football - East Asian Football Championship - North Korea Training - Ajinomoto Stadium, Tokyo, Japan - December 7, 2017. North Korea's head coach Jorn Andersen during training. REUTERS/Toru HanaiJørn Andersen er ansatt som sjef for fotballandslaget til Hongkong.

Det bekrefter nordmannen selv overfor nettstedet Transfermarkt.
  Dermed fortsetter østfoldingen trenerkarrieren i Asia. Han har de siste årene vært landslagssjef i Nord-Korea og klubbtrener i sørkoreanske Incheon United.
  – Som trener er det ingenting som er verre enn å sitte hjemme og ikke kunne gjøre en jobb. Da jeg fikk forespørselen fra fotballforbundet i Hongkong, hadde jeg umiddelbart noen ideer som kunne gjennomføres, sier Andersen til Transfermarkt.
  Han opplyser videre at Hongkong har et langsiktig mål om å delta i VM-sluttspillet i 2034. Foto: NTB
(10.11.2021)

Bohinen slutter i Sarpsborg 08 etter sesongen

Sarpsborg 20210613. Sarpsborg 08s trener Lars Bohinen i aksjon under eliteseriekampen i fotball mellom Sarpsborg 08 og Brann på Sarpsborg stadion.Foto: Christoffer Andersen / NTBLars Bohinen fortsetter ikke som hovedtrener i Sarpsborg 08 når kontrakten hans går ut etter seongen.

Bohinen tok over Sarpsborg 08 i juni, etter at tidligere hovedtrener Mikael Stahre overtok som ny trener i IFK Göteborg.
  – Lars Bohinens kompetanse og erfaring var den riktige for Sarpsborg 08 i overgangsperioden før en mer permanent trener var på plass. På kort varsel fikk klubben inn en hardtarbeidende og motivert trener som kjente norsk fotball og Sarpsborg 08 godt, sier styreleder Hans Petter Arnesen i Sarpsborg 08 til sarpsborg08.no.
  – Vi er fra begge sider godt fornøyde med samarbeidet som har vært. Vi er imidlertid noe mer delt når det gjelder hvordan vi skal utvikle laget fremover, legger Arnesen til.
  – Det er ikke så mye mer å si om dette, bortsett fra at det er en riktig beslutning, sier Lars Bohinen til Sarpsborg ArbeiderbladFoto: NTB
(18.10.2021)

Bengt Sæternes ny landslagstrener for J15-J17

BengtSæternesNFF har ansatt Bengt Sæternes (46) som ny trener for J15-, J16- og J17-landslaget.

– I alderssegmentet J15-17 får vi nå inn en spennende trener, med solid erfaring fra den internasjonale arenaen - som spiller, trener og tidligere assistent i segmentet G15-17. Bengt er en erfaren trener som de siste årene også har fått godt innblikk i jente- og kvinnefotballen via jobben som i Viking. Sammen med mange andre dyktige landslagstrenere skal Bengt nå bidra til internasjonal fremgang for våre yngste spillere. Det ser jeg frem til, og jeg gleder meg til å få han på plass, sier seksjonsleder for aldersbestemte landslag, Heidi Støre til fotball.no
  Sæternes ser frem til å starte i sin nye jobb og sier til fotball.no:
  – Det er veldig spennende å få jobbe med de beste spillerne i landet på sitt kull. Jeg er også stolt av å jobbe i NFF Elite og det sterke fagmiljøet som er her, sier Sæternes.
  Han har en lang karriere som spiller bak seg, blant annet i Bodø/Glimt, Brann, Vålerenga og Viking, og står også med sju A-landskamper for Norge. Som trener har han ledet Egersund og Sandnes Ulf på herresiden, og har de siste årene vært utviklingssjef og sportslig leder for Vikings jentesatsning. Foto: fotball.no
(15.10.2021)

Karl Marius Aksum ny juniortrener i Odd

KarlMariusAksumKarl Marius Aksum (31) er klar som ny trener for junior elitelaget i Odd.

Aksum kommer til Skien fra jobben som ansvarlig for all fotballundervisning og trenerutdanning på Norges idrettshøgskole i Oslo. Han har den høyeste formen for teoretisk fotballutdannelse som er mulig å oppnå, inkludert en doktorgrad i Visual Perception in Elite Football. Aksum har mastergrad i coaching og psykologi, bachelorgrad i trenerrollen fotball og åtte års trenererfaring i ulike aldersgrupper.
  – Vi i Odds Ballklubb er meget glade for å få Karl Marius på laget, vi mener at dette vil bli en stor berikelse for vårt utviklingsarbeid, samt vår modell - Telemarksmodellen, sier en meget godt fornøyd utviklingsleder, Morten Rønningen til odd.noFoto: odd.no
(15.10.2021)

Steffen Landro ny Ull/Kisa-trener

SteffenLandroSteffen Landro blir Ull/Kisa-trener i OBOS-ligaen ut sesongen.

Han etterfølger Arild Sundgot, som forlot jobben tidligere denne uka – etter sju strake tap.
  – Dette er en stor utfordring, som jeg ser veldig frem til. Jeg har noen klare tanker om hva som skal til for å klare dette og arbeidet begynner umiddelbart, sier Ull/Kisas nye hovedtrener, Steffen Landro til ullkisafotball.no.
  Landro måtte tidligere i sesongen gå fra stillingen som hovedtrener i Sandnes Ulf i samme divisjon.
  Daglig leder Andreas Aalbu i Ull/Kisa Fotball sier til klubbens hjemmeside:
  – Steffen har den galskapen og tydeligheten som vi trenger i den situasjonen vi er i nå. Vi er veldig glade for at han takket ja og skal sammen med han gjøre alt i vår makt for å spille i OBOS-ligaen også i 2022. Foto: ullkisafotball.no
(05.10.2021)

Arild Sundgot ferdig i Ull/Kisa

Kristiansand 20210618. Ull/Kisa assistenttrener og toppspillerutvikler Arild Gilbert Sundgot etter kampen i 1. divisjon mellom Start og Ull/Kisa på Sør Arena i Kristiansand.Foto: Tor Erik Schrøder / NTBEtter sju strake tap i OBOS-ligaen er Arild Sundgot ferdig som hovedtrener i Ull/Kisa.

– Vi har hatt en god prat med Arild og landet på denne løsningen. Det er en utrolig kjedelig situasjon, som vi virkelig hadde håpet å unngå, men etter sju strake tap må vi snu alle steiner for å snu trenden, sier daglig leder i Ull/Kisa Fotball, Andreas Aalbu til ullkisafotball.no.
  Sundgot overtok som hovedtrener tidligere i sesongen da Sindre Tjelmeland forlot klubben for å bli ny trener i Start.
  – Jeg var veldig takknemlig for muligheten da jeg fikk den, så kjennes det utrolig tungt med den perioden laget nå har vært gjennom. Alle i og rundt laget trenger gnist og energi for å snu dette og jeg håper virkelig man klarer å få det til, sier Arild Sundgot til ullkisafotball.noFoto: NTB
(04.10.2021)

Solbakken styrker landslagets trenerteam

BernardoCuevaStåle Solbakken får med seg Bernardo Cueva fra Brentford inn i sitt trenerteam de to neste landslagssamlingene.

Solbakken informerte om dette på pressekonferansen i forbindelse med uttaket av troppen til VM-kvalifiseringskampene mot Tyrkia og Montenegro.
  – Han er en som skal hjelpe oss på forskjellige måter, blant annet dødballer og komme med innspill på eventuelt andre ting han ser litt fra utsida, sa Solbakken.
  Cueva ble ansatt i Brentford i fjor høst for å jobbe med taktikk og statistikk. Foto: brentfordfc.com
(28.09.2021)

NFF forlenger med Sjögren og Jacobson

Stavanger 20191108. Landskamp kvinner, Norge - Nord-Irland. Norges trener Martin Sjögren under kampen mellom Norge og Nord-Irland på SR-Bank Arena.Foto: Carina Johansen / NTBNFF har forlenget kontraktene med kvinnelandslagstrenerne Martin Sjögren og Anders Jacobson til og med VM i Australia og New Zealnd i 2023.

Duoen har ledet A-landslaget for kvinner siden 2016, og trenerteamet ble nylig supplert med Lena Tyriberget.
  – Fordi EM ble utsatt ett år er det kun to runder igjen av VM-kvalifiseringen når EM er ferdig og mindre enn ett år til VM går av stabelen. Det er derfor nødvendig og naturlig å se disse to mesterskapene i sammenheng. Vi er glade for å ha Martin og Anders med videre, gjennom EM, VM-kvalifiseringen og til verdensmesterskapet i Australia og New Zealand i 2023, som vi naturligvis håper vi kvalifiserer oss til, sier elitedirektør i NFF, Lise Klaveness til fotball.no.
  – Anders og jeg er takknemlige for tilliten og enormt motiverte for utfordringene som ligger foran oss. Det er en flott og lærevillig spillergruppe som vi etter hvert kjenner godt. Vi startet nettopp VM-kvalifiseringen og EM starter allerede om trekvart år. Vi vet at det er et stykke opp til de aller beste, men vi har oppriktig tro på at vi kan være med helt der oppe hvis vi unngår skader på nøkkelspillere og er nøye i alle forberedelsene. Å få være landslagssjef i en tid der så mye står på spill er et privilegium, sier Sjögren. Foto: NTB
(20.09.2021)

Kapusta ny keepertrener på LSK-akademiet

KonradKapustaKonrad Kapusta (33) er ansatt som ny keepertrener på LSK-akademiet etter Eirik Arildset.

Polske Kapusta har allerede vært en bidragsyter på akademiet siden oktober i fjor, men får nå et utvidet engasjement.
  – Vi er veldig glade for at Konrad blir med i enda større grad etter at Eirik Arildset måtte gi seg. Konrad var allerede keepertrener for G13, G14 og J15-17. Nå vil han også bli med på G16 og G19, forteller utviklingssjef Toni Ordinas til lsk.no.
  – Lillestrøm er en stor klubb med en fin historie, og jeg er veldig glad for å få sjansen i en slik klubb som også satser mye på talentutvikling. Målet er å utvikle fremtidige keepere som Mads Hedenstad Christiansen er blitt på A-laget, sier Konrad Kapusta. Foto: lsk.no
(16.09.2021)

Johan Gjønnes Nilsen trener Grorud ut sesongen

JohanGjønnesNilsenJohan Gjønnes Nilsen (27) blir Groruds hovedtrener resten av sesongen i OBOS-ligaen.

Det bekrefter klubben på sin hjemmeside. Gjønnes Nilsen har vært assistenttrener for Groruds A-lag siden vinteren 2020, og overtok hovedansvaret midlertidig fra 27. august, etter Aksel Bergo. 
– Vi er godt fornøyde med at Johan har takket ja. Han er en trener som tross sin unge alder er faglig sterk og har stor erfaring både på klubb- og landslag. Han kjenner Grorud som klubb og spillestilen vårt meget godt, sier daglig leder Jon Ole Reinhardsen til grorud-il-no.
  –  Jeg er veldig takknemlig for at klubben har gitt meg denne muligheten! Jeg gleder meg enormt til å lede denne gjengen i de resterende månedene av sesongen, og er overbevist om at vi skal prestere godt nok til å holde oss i OBOSligaen, sier Johan. Foto: grorud-il.no
(03.09.2021)

Perry ny Östersund-trener

PerryØstersundPer Joar Hansen er ansatt som ny hovedtrener for Östersund i Allsvenskan.

– Per Joar passer perfekt inn i den profilen vi søkte etter. Hans meritter og erfaring gjør at vi kjenner oss trygge i vårt valg, sier sportssjef Adil Kizil i Östersund til klubbens hjemmeside.
  Perry har vært uten jobb siden han og Lars Lagerbäck sluttet som trenerteam for det norske A-landslaget i desember i fjor. Oppgaven han står overfor i Östersund er formidabel. Laget har bare ni poeng fra 17 kamper i Allsvenskan. Det skiller ni poeng opp til trygg plass.
  Per Joar Hansen overtar etter Amir Azrafshan, som fikk sparken denne uka. Foto: ostersundsfk.se
(03.09.2021)

Bakke gir seg i Sogndal etter sesongen

EirikBakkeEirik Bakke gir seg som hovedtrener i Sogndal etter denne sesongen, etter sju sesonger i jobben.

– Dette er ei totalvurdering ut i frå dei siste åra. Eg føler me har skapt noko bra her over tid, og eg likar det eg ser av det eg kom inn for – då med garderobekulturen og det som ligg der no til å ta vidare, sier Bakke til sogndalfotball.no.
  ­­– Eg må óg søka nye ting med nye utfordringar, seier Eirik, men er veldig tydeleg på at han har fullt fokus på Sogndal ut årets sesong. Foto: sogndalfotball.no
(31.08.2021)

Aksel Bergo slutter i Grorud

AkselBergoGrorud IL og Aksel Bergo har blitt enig om å avslutte engasjementet som hovedtrener i Grorud IL med umiddelbar virkning.

Bergo kom til Grorud IL i mars 2021, da Eirik Kjønø forsvant til Stabæk, og hadde kontrakt ut 2021-sesongen.
  – Vi er glade for at vi har blitt kjent med en så fin fyr som Aksel, og synes det er trist at samarbeidet måtte avsluttes så brått. Vi beklager at vi mister Aksels kompetanse i Grorud IL, og ønsker Aksel alt godt for framtiden, sier daglig leder Jon Ole Reinhardsen til grorudil.no
  – Jeg har stor respekt for arbeidet som gjøres i Grorud Idrettslag. Klubben er utrolig viktig i en bydel det er lett å bli glad i. Jeg har ingen kommentar utover dette, sier Aksel Bergo til klubbens hjemmeside.
  Johan Gjønnes Nilsen overtar midlertidig som hovedtrener. Foto: grordulil.no
(30.08.2021)

Stian Johnsen ny trener for NTG/TIL

StianJohnsenStian Johnsen (39) overtar som trener for NTG Fotball gutter/TIL B etter Stian Ryseltt.

– Det var mange gode søkere og vi sto til slutt igjen med noen få. Vi er utrolig glade for at Stian nå blir trener hos oss, sier daglig leder for NTG Tromsø, Sigurd Rushfeldt til til.no.
  Johnsen kommer fra Narvik og har en lang spillerkarriere bak seg hvor han har spilt Eliteserie og OBOS-liga for bl.a Haugesund, Fredrikstad og Ålesund. Etter det spilte han noen år for Mjølner. I tillegg har han spilt futsal på høyt nivå og står med 14 landskamper. Etter han la opp som fotballspiller tok det ikke lang tid før han begynte å utforske treneryrket.
  Han har trent Mjølner i to perioder, i både 3. divisjon og 2. divisjon, med 7. plass i 2. divisjon som beste resultat, noe som vakte oppsikt i hele landet. I tillegg har han jobbet som idrettslærer på Narvik VGS siden 2008. Foto: til.no
(27.08.2021)

Ny trenerutvikler og klubbutvikler i NFF Telemark

NFFTelemarkansatteStig Haddal (34) og Øyvind Gonsholt (34) er i løpet av august i gang som henholdsvis KA trenerutvikler og KA klubbutvikler i NFF Telemark.

Stig-Harald Wessel Haddal har de siste årene arbeidet som prosjektleder for skoleprosjektet Aktiv365, men er nok mer kjent for fotball-Telemark som hovedtrener for seniorlagene Urædd og Pors og som spiller i Gjerpen, Odd og Pors. Han har UEFA A-Lisens og er ambisiøs både på egne og kretsens vegne når det gjelder trenerutvikling.
  Øyvind Richardt Gonsholt har jobbet i idrettskretsen siden 2015 med en rekke ulike oppgaver, særlig rettet ut mot klubbdrift. Han har derfor allerede samarbeidet tett med mange av fotballklubbene i Telemark. Øyvinds kunnskap fra 6 år med klubbutvikling kombinert med masse frivilligerfaring fra en rekke ulike oppgaver i hans klubb Herkules Fotball blir gull verdt for Telemarksfotballen fremover. Les mer på hjemmesiden til NFF TelemarkFoto: NFF Telemark
(27.08.2021)

Morten Malvang keeperansvarlig for Kolbotns ungdomsavdeling

MortenMalvangKolbotn Fotball Kvinner har ansatt Morten Malvang som ansvarlig for klubbens ungdomskeepere.

– Morten kommer til å få ansvaret for oppfølgingen av keeperne i ungdomsavdelingen på trening. Han har tidligere spilt for Kolbotn og er en ambisiøs keepertrener som vi håper, og tror, vil kunne bidra stort i utviklingen av våre ungdomskeepere! Morten har ved flere anledninger vært innom A-lagsøktene våre og vi har fått et godt inntrykk av han der, skriver klubben på sin hjemmesideFoto: kolbotnkvinnefotball.no
(27.08.2021)

Kari Lindevik ny daglig leder i Divisjonsforeningen

KariLindevikNåværende arbeidende styreleder Kari Lindevik er ansatt som ny daglig leder i Divisjonsforeningen.

Divisjonsforeningen.no melder at valget falt på Lindevik etter en grundig rekrutteringsprosess med totalt 28 kvalifiserte søkere. 
  – Kari har gjennom sine til sammen nesten 10 år i styret i Divisjonsforeningen tilegnet seg en unik kunnskap og kompetanse om foreningens viktige formål og arbeidsoppgaver. Hun har i alle disse årene vært sentral i å bygge gode relasjoner til administrasjonen og styret i Norges Fotballforbund, Norsk Toppfotball og alle våre samarbeidspartnere som Norsk Tipping, PostNord, Amedia med flere. I tillegg har Kari hatt en utstrakt kontakt med alle våre medlemsklubber gjennom årene, og har et stort og godt nettverk i hele norsk fotball, skriver Divisjonsforeningen. Foto: divisjonsforeningen.no
(24.08.2021)

Nye avtaler for Wibe, BP og Flo i Godset

godsetHåkon Wibe-Lund og Bjørn Petter Ingebretsen har signert som hovedtrenere for Strømsgodset ut 2024. Samtidig er Jostein Flo tilbake i rolle som leder for sport og spillerlogistikk.

Dette melder klubben på sin hjemmeside godset.no. Flo er dermed tilbake på Marienlyst etter at han i april sa opp sin stilling som sportssjef i klubben.
  – Men fotballen er livet mitt og jeg hadde nok jobbet videre med det uansett. Da klubben og styret nå spurte om jeg kunne tenke meg å jobbe med det de mener er min spisskompetanse, økonomi, kjøp og salg, kontrakter og de tingene der, da ble jeg veldig motivert, sier Flo til eurosport.no.
  Om forlengelsen av trenerkontraktene sier BP Ingebretsen til godset.no: – Først og fremst veldig glad og veldig stolt over å få denne sjansen på nytt. Nå skal vi trøkke til og fortsette å utvikle oss og laget. For meg er det en gledens dag. Det er denne klubben jeg lever og ånder for. Foto: godset.no
(23.08.2021)

Geir Hansen blir scout- og analyseansvarlig i RBK

GeirHansenGeir Hansen fortsetter i Rosenborg, og blir fra 1. januar ansvarlig for scout- og analysearbeidet i klubben.

– Vi er veldig glade for at vi endelig fikk til dette med Geir. For oss er det veldig viktig med kombinasjonen at man er ute og ser mye fotball, men samtidig er tett på klubben og en del av laget. Geir kjenner filosofien, spillestilen, rollene og har god oversikt over hvilke spillertyper vi eventuelt søker, sier sportslig leder Mikael Dorsin til rbk.no.
  – Kampanalyse og scouting er arbeidsområder vi nå skal involvere flere dyktige ansatte i klubben i. Vi har mange ansatte på Brakka som har RBK-spillet i ryggmargen og på begge områder skal vi framover arbeide godt og systematisk. Min jobb er å lede arbeidet og samhandlingen oss imellom, samt videreutvikle systemene våre slik at kvalitet kommer ut av prosessene og arbeidet vårt.  Dette gjelder både på A-laget og i SalMar Akademiet, sier Hansen. Foto: rbk.no
(13.08.2021)

Bård Wiggen inn i Stabæks trenerteam

BårdWiggenStabæk styrker og utvider sitt trenerteam med Bård Wiggen som ny assistenttrener, i første omgang ut denne sesongen. 

Bård Wiggen kommer inn i Stabæk med bred trenererfaring gjennom mange år, ikke minst som Ståle Solbakkens assistent i både FC København i to perioder og i FC Køln.
  – Det var et ønske fra Eirik Kjønø å få inn én person til i teamet. Bård kommer med stor erfaring fra et høyt og profesjonelt nivå. Dette er en rolle han kjenner veldig godt til, sier sportssjef Torgeir Bjarmann til stabak.no.
  –  Det er en ung og spennende spillergruppe, og så kjenner jeg Eirik litt fra før, så jeg var ikke så vanskelig å overtale. Det handler om å komme litt inn i flyten og vinne noen kamper på rad, så er man plutselig oppe på tabellen, sier Wiggen selv. Foto: stabak.no
(05.08.2021)

Fra Bodø/Glimt til Blackburn

PaulGrayAkademitrener Paul Gray reiser tilbake til hjemlandet og jobb i Blackburn Rovers.

I Bodø har Gray hatt et særskilt ansvar for å jobbe med spillere i alderen 6 til 12 år, og Glimt søker nå hans erstatter
  – Han har gjort en fantastisk jobb i Glimt, vi er veldig lei oss for at han drar, men forstår godt at det ble vanskelig å bo i utlandet under de omstendighetene som har vært det siste året, sier akademi-leder, Gregg Broughton til glimt.noFoto: glimt.no
(03.08.2021)

Alexander Øren forlater Start

AlexanderØrenAlexander Øren (32) har sagt opp jobben som utviklingsleder i Start, og forlater Sørlandsklubben.

– Dette har vært et vanskelig valg for meg. Men etter seks og et halvt år i klubben kjenner jeg på at jeg ønsker nye utfordringer. Men det blir rart å forlate en klubb hvor jeg har opplevd veldig mye, sier Øren til ikstart.no.
  Alexander Øren er utdannet UEFA A-lisens trener og har i tillegg studert coaching og idrettspsykologi ved Norges idrettshøgskole.
  Klubbdirektør Terje Marcussen beklager at Alexander Øren nå velger å forlate Start.
  – Men jeg skjønner at Alexander ønsker nye utfordringer, og ønsker ham all mulig lykke til videre, sier Marcussen til Starts hjemmeside. Foto: NTB
(03.08.2021) 

Øydne fra Lyn Damer til RBK kvinner

JanHenrikØydneJan Henrik Øydne (38) forlater jobben som sportslig leder i Lyn Damer og går inn i nyopprettet stilling som sportslig administrativ leder for Rosenborg BK Kvinner.

– Jeg synes dette er en utrolig spennende stilling. Noe av det som trigget meg mest var selvsagt ambisjonsnivået klubben har. Jeg gleder meg virkelig til å ta fatt på oppgavene, og bidra til denne reisen som klubben allerede har startet. Det trigger meg å jobbe med en klubb som vil være best over tid, noe RBK tydelig signaliserer, sier Øydne til rbk-kvinner.no.
  Øydne er fra Bærum og har lang fartstid i norsk fotball. Han har jobbet i 22 år som trener og leder. Øydne har vært engasjert i ulike klubber – på alle nivå, fra barne- og ungdomsfotball til toppnivå, og har utdanning fra Norges Idrettshøyskole. Jan Henrik Øydne har erfaring fra NFF og aldersbestemte landslag, der han blant annet har jobbet som analyseansvarlig for ulike lag. Han har i tillegg 11 år fra Stabæk fra både dame- og herrefotball, og har vært sportslig leder i Snarøya Sportsklubb i over 7 år. Foto: lyndamer.no
(03.08.2021)

Owe Salvesen ny Klepp-trener

Klepp 20210519. Portrett av Klepps toppspillerutvikler Owe SalvesenFoto: Jan Kåre Ness / NTBOwe Salvesen (53) blir Klepps nye hovedtrener i Toppserien ut sesongen, etter at Nick Loftus trakk seg mandag.

Salvesen kom til Klepp som toppspillerutvikler i vinter. Nå overtar han hovedansvaret for Klepps kamp for å overleve i Toppserien.
  – Jeg mener at vi på papiret har en førsteellever som er god. Målsettingen må være å vinne «gruppe to», slik at vi blir nummer fem. Det blir for defensivt å si at vi skal berge plassen. Hadde vi vært ti poeng bak femteplassen, hadde det vært én ting, men vi er bare fire poeng bak og har alle muligheter. Det blir ni cupfinaler og knallhard jobbing på trening, sier Salvesen til Dalane TidendeFoto: NTB
(02.08.2021)

Hans Knutsen ny sportssjef i Mjøndalen

HansKnutsenHans Knutsen (66) blir ny sportssjef i Mjøndalen.

Knutsen overtar jobben som ble ledig etter at André Nevstad ga seg tidligere i år. Med 66-åringen fra Bærum inn i rollen får Mjøndalen en svært rutinert fotballmann og -trener inn i sportssjefjobben.
  I tillegg til stor trenererfaring i topp og bredde på både gutte- og jentesida, var han med på å etablere NTG Fotball i Bærum, der han var sportssjef og faglig ansvarlig i fem år.
  - Inntrykket mitt av Mjøndalen som klubb er veldig bra. Historien imponerer, og jeg kan identifisere meg godt med slagordet Lagånd, innsats og kameratskap. I tillegg er kombinasjonen profesjonell og uformell noe som appellerer godt til meg, sier Hans Knutsen til miffotball.noFoto: miffotball.no
(28.07.2021)

Kåre Ingebrigtsen ferdig i Brann

Kristiansund 20210705. Branns trener Kåre Ingebrigtsen under oppvarmingen i eliteseriekampen i fotball mellom Kristiansund og Brann på Kristiansund Stadion.Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTBEt samlet styre i SK Brann valgte mandag kveld å avslutte arbeidsforholdet med klubbens hovedtrener Kåre Ingebrigtsen.

En seier, sju poeng og nest siste plass i Eliteserien etter 14 spilte kamper gjorde at Brann-styret valgte å skille lag med sin trønderske hovedtrener. Ingebrigtsen fikk dermed under ett år på seg til å bringe Brann-skuta på rett kjøl.
  Styret i SK Brann sier på brann.no dette om bakgrunnen for å avslutte arbeidsforholdet:
  – Bakgrunnen for dette er svake sportslige resultater over tid. Avgjørelsen ble tatt etter lange og grundige diskusjoner, både i dagens lange styremøte og gjennom sesongen for øvrig. Styret vil understreke at avgjørelsen var svært krevende, og ble tatt med tungt hjerte.
  Styret vil takke Kåre Ingebrigtsen for betydelig innsats, lojalitet til klubbens prosjekt og til klubben. Vi er svært lei oss for at vi sammen ikke har nådd resultatene vi er avhengig av. Foto: NTB
(19.07.2021)

Steffen Landro ferdig i Sandnes Ulf

Sandnes 20200921. Sandnes Ulf-trener Steffen Landro etter 1. divisjonskampen i fotball mellom Sandnes Ulf og Tromsø på Østerhus Arena.Foto: Carina Johansen / NTBSteffen Landro og Sandnes Ulf ble onsdag enige om å avslutte Landros arbeidsforhold med umiddelbar virkning.

– Etter en dialog med klubben har vi kommet frem til at dette er den beste løsningen for alle parter. Jeg ønsker å takke klubben for den muligheten jeg fikk 1.januar 2020, sier Steffen Landro til sandnesulf.no.
  – Steffen Landro har vært et friskt pust i klubben. Han har hatt klare tanker fra dag én, satt en ny standard for treningskultur og hatt egne meninger og skapt et engasjement rundt klubben som vi setter pris på. Likevel må vi som klubb innse at den posisjonen vi befinner oss i akkurat nå er svært utfordrende. Dette er en prosess som har pågått i noen uker med god dialog fra begge parter, sier daglig leder Tom Rune Espedal til klubbens hjemmeside.
Sandnes Ulf ligger sist i OBOS-ligaen med ti poeng etter 11 kamper. 
  Bojan Zajic tar over hovedtreneransvaret for de lyseblå til ny hovedtrener er på plass. Med seg får han Arturo Cleveland som sin assistent og Jason Wyn-Jones som keepertrener. Foto: NTB
(14.07.2021)   

Eirik Kjønø ny Stabæk-trener

EirikKJønøAssistenttrener Eirik Kjønø rykker opp og blir Stabæks nye hovedtrener, og har skrevet en kontrakt som strekker seg ut 2023-sesongen.

Til Stabæks hjemmeside sier Kjønø:
  – Det er en fin utfordring. Jeg er veldig takknemlig for at Stabæk er en klubb som våger å satse på en ung trener og jeg skal jobbe beinhardt for at det skal bli bra. Jeg har noen klare tanker om hva vi skal gjøre de første ukene. Jeg tror vi må generere ny energi og få en ny start. At spillerne nå er ute i ferie og får samlet krefter, tror jeg er greit. Når vi kommer tilbake, må vi sette oss ned, kanskje til og med reise bort. Så må vi bli enige om hvem vi skal være, hva vi skal gjøre og hvordan vi skal snu dette sammen. Vi må samle krefter og dra i samme retning. Det blir det viktigste nå. Foto: stabak.no
(09.07.2021)

Hugo Pereira ny Ranheim-trener

HugoPereiraHugo Pereira (42) er ansatt som nye hovedtrener for Ranheim i OBOS-ligaen etter Svein Maalen.

– Hugo er en som matcher veldig mye av det vi har sett etter. Han har god kjennskap til trøndersk fotball etter mange år i byen, og har bred faglig kompetanse, sier daglig leder Frank Lidahl til ranheimfotball.no om ansettelsen.
  Jobben i Ranheim blir portugiseren Pereiras første som hovedtrener. Tidligere har han blant annet jobbet som assistenttrener i Rosenborg og Colombia. 
  Til Adressa sier Periera:
  – Jeg føler at potensialet er der. Og jeg føler at min trenerstil og min måte å se fotball på kan ha mer suksess i Ranheim enn noe annet sted for øyeblikket. Det er min jobb å trigge spillerne til å levere god nok til å vinne kamper. Og det er de gode nok til. Noen av dem vet det ikke ennå, men en god del vet det allerede. Jeg husker godt Ranheims kamp mot RBK på Lerkendal i 2018. Den kampen var rimelig jevn. Og mange av de spillerne er her fortsatt. Foto: ranheimfotball.no
(09.07.2021)

Tom Freddy Aune blir heltidstrener i Gresvik IF

TomFreddyAuneTom Freddy Aune blir fra 1. august ansatt på heltid som ungdomstrener i Gresvik IF.

UEFA PRO-lisens trener Aune har vært uten jobb siden han ble sparket som assistent i Sarpsborg 08 for rundt sju måneder siden. Overraskende for mange blir ikke hans neste jobb i toppfotballen, men som overordnet trener for 12-16-åringene, både gutter og jenter, i breddeklubben Gresvik IF.
  – Jeg gleder meg veldig til å komme i gang. Dette blir en noe annerledes hverdag enn det jeg har vært vant til. Det blir mange timer på feltet gjennom uka, men også litt fri i helgene, og det har jeg ikke kunnet oppleve så mye i min karriere. Gresvik IF har et godt miljø, og det skal bli moro og interessant å trene ungdommene her, sier Tom Freddy Aune til klubbens hjemmeside.
  Han har skrevet en femårskontrakt med Gresvik, og skal dessuten jobbe deltid på toppidrettslinja på Fredrik II. Det er også en åpning i kontrakten for at han kan gå tilbake til toppfotballen, dersom det kommer gode tilbud.
  – Jeg får se hvordan det utvikler seg. Her er det spilt med åpne kort, og kanskje vil jeg synes dette er topp. Det er jo også en mulighet for at jeg kommer til å savne å trene lag på et høyere nivå. Jeg er ikke så opptatt av på hvilket nivå jeg utøver trenergjerningen på. Det gjelder å gjøre en god jobb som fagmann, sier Aune. Foto: gresvikif.no.
(09.07.2021)

Jonas Rygg ny assistent i Ull/Kisa

JonasRyggJonas Rygg (33) blir Arild Sundgots nye assistenttrener for Ull/Kisa i OBOS-ligaen.

Rygg kommer til Jessheim fra jobben som U16-trener i Stabæk de to siste årene. Han har også vært assistenttrener i Strømmen og hovedtrener i Lyn tidligere. Som spiller var han innom Ready, Lyn, Stabæk, Magnlerud Star og Strømmen.
  – Når tilbudet her kom på Jessheim med OBOS-ligaen, toppfotballen og seniorsettingen igjen, så var lysten til å kunne være med på det veldig stor, sier Rygge til ullkisafotball.no og gleder seg til å samarbeide med hovedtrener Arild Sundgodt og Jonas Solbakken. Sundgot er ansatt som hovedtrener ut året.
  – Retningen Ull/Kisa går, det potensialet som ligger her oppe, frem med unge spillere, en tydelig retning på spillestil. Veldig mange av de preferansene jeg står for treffer veldig godt med Kisa, sier han. Foto: ullkisafotball.no
(09.07.2021)

Ellefsen og Svindal Larsen G19-trenere i Arendal

TommySvindalLarsenKarl-Gunnar Ellefsen overtar hovedansvaret for Arendal Fotballs G19-lag. Han får i tillegg med seg Tommy Svindal Larsen i trenerteamet. Sune Kiilerich fortsetter som assistent.

Karl-Gunnar Ellefsen har sin trenererfaring fra Granes ungdomsavdeling, i tillegg til at han tidligere har vært en del av støtteapparatet rundt Arendal Fotballs rekruttlag.
  – Vi har et ungt juniorlag med mange spillere fra 2004- og 2005-årgangen til Grane. Til sammen har vi en stall på 21 spillere som virker motiverte for å trene mer og utvikle seg som fotballspillere. Nå skal vi først og fremst jobbe med treningskulturen og forhåpentlig øke antallet økter. Så håper vi jo også å komme i gang med kamper så snart som mulig, sier Karl-Gunnar Ellefsen til arendalfotball.no, og synes det er veldig inspirerende å ha fått med Tommy Svindal Larsen i trenerteamet.
  – Med den erfaringen han har, både som spiller og som spillerutvikler og trener, så er det klart at han tilfører veldig mye verdifullt i vår gruppe. Han har referanser og kunnskap om hva som skal til for å slå igjennom som toppspiller, så det er veldig gledelig at han nå blir fast tilknyttet trenerteamet rundt G19-laget, sier Karl-Gunnar Ellefsen.
  For Svindal Larsen kommer jobben med G19-laget i tillegg til det ansvaret han har som assistenttrener og spillerutvikler for klubbens A-lag. Foto: arendalfotball.no
(09.07.2021)

Jönsson må gå fra Stabæk

Stavanger 20210630. Stabæks trener Jan Jönsson under eliteseriekampen i fotball mellom Viking og Stabæk på Viking stadion.Foto: Carina Johansen / NTBEtter hjemmetapet mot Sandefjord søndag ble Stabæk Fotball og Jan Jönsson enige om at Jönsson slutter som trener i klubben med umiddelbar virkning.

Stabæk ligger nest sist i Eliteserien med seks poeng etter ti spilte kamper.
  – Det er alltid trist når et samarbeid avsluttes før det skal. Men noen ganger er en endring nødvendig og vi mener at en endring er nødvendig nå. Samtidig er vi veldig takknemlige for det arbeidet og den innsatsen Janne har lagt ned i den perioden han har vært her, og vi ønsker han lykke til fremover, uttaler styreleder i Stabæk Fotball, Espen Moe til stabak.no.
  Etter at han kom tilbake til Stabæk i 2019 har Jan Jönsson ledet Bærumsklubben til to åttendeplasser i Eliteserien, men med bakgrunn i den svake starten på årets sesong har svensken blitt enig med klubben om å takke for seg.
  – I årets sesong er det blitt for lite poeng. Unggutta har vært flinke og dyktige. Dessverre har vi hatt noen skader på våre eldre spillere, de som skulle være ryggraden i laget og hjelpe unggutta. Det har nok påvirket resultatene i en viss grad, sier Jönsson til stabak.noFoto: NTB
(05.07.2021)

Ruthford Pedersen tilbake som keepertrener i Start

ErikHederstegnErik Ruthford Pedersen (75) er tilbake som keepertrener i Start, etter at Frode Birkeland (49) forlot Sørlandsklubben for å bli keepertrener i danske Esbjerg.

Endringen kom omtrent samtidig med at Joey Hardarson ble erstattet av Sindre Tjelmeland (31) som Starts hovedtrener. Tjelmeland kom fra tilsvarende jobb i Ullensaker/Kisa.
  Gjenforeningen mellom Start og Erik Ruthford Pedersen er godt mottatt langt utenfor Kristiansands grenser. Keeperveteranen kan se tilbake på en lang karriere som keepertrener i klubben, helt fram til 2017. Nå er han tilbake – mer inspirert og motivert enn noensinne. På bildet er Ruthford Pedersen flankert av NFFs elitesjef Lise Klaveness og leder Elin Nicolaisen i Norsk Fotballtrenerforening under Cupfinaleseminaret i 2019, der han mottok NFTs utmerkelse Hederstegn med Diplom. Foto: Ivar Thoresen
(22.06.2021)

Arild Sundgot midlertidig Ull/Kisa-trener

AridlSundgotEtter at Sindre Tjelmeland forlot Jessheim for å bli ny trener i Start, er Arild Sundgot flyttet opp som midlertidig hovedtrener for Ull/Kisa.

– Kampene kommer tett og Arild Sundgot vil styre det sportslige rundt A-laget sammen med resten av apparatet den nærmeste tiden. Samtidig påbegynner vi prosessen rundt hvordan vi gjør ting videre, sier daglig leder i Ull/Kisa Fotball, Andreas Aalbu til ullkisafotball.no. Foto: ullkisafotball.no
(19.06.2021)

Svein Maalen ferdig i Ranheim

Trondheim 20210502. Rosenborgs trener Åge Hareide takker Ranheims trener Svein Maalen for treningskampen i fotball mellom Ranheim og Rosenborg på extra arena.Foto: Ole Martin Wold / NTBSvein Maalen og Ranheim har blitt enige om å avslutte samarbeidet. 

– Jeg har brukt mer tid med Svein enn med familien min siden november 2015. Vi har stått sammen i nedturer og oppturer. I fotballen er det flest nedturer, men vi har vært heldige å oppleve noen oppturer sammen som har vært elleville. Det er imponerende hvordan Svein har stått på i snart 10 år for Ranheim, i seg selv en unik prestasjon å være trener i en toppfotballklubb så lenge. Svein vil for alltid være en legende i Ranheim og har alle muligheter til å være en attraktiv trener for andre klubber. Akkurat nå er det rett timing for en avslutning i Ranheim, men Svein går ut herfra med hevet hode og all grunn til å være stolt over hva han har vært med å skape. En god venn og en flott fagmann, sier daglig leder Frank Lidahl til ranheimfotball.no. Foto: NTB
(22.06.2021)

Bjarne Berntsen ny daglig leder i Bryne

BjarneBerntsenTidligere Viking-trener Bjarne Berntsen er ansatt som ny daglig leder i Bryne.

– Jeg gleder meg veldig til å komme tilbake til Bryne FK. En klubb jeg trivdes godt i sist jeg var her. Jeg håper å bidra til at klubben utvikler seg positivt på alle områder, sier Bjarne Berntsen til brynefk.no.
  Berntsen starter i sin nye jobb i OBOS-ligaklubben 1. august, etter at han måtte avslutte jobben som hovedtrener i Viking FK etter 2020-sesongen. Foto: brynefk.no
(18.062021)

Per-Mathias Høgmo ny trener i Häcken

Fredrikstad 20180502.Fredrikstads trener Per-Mathias H¯gmo intervjues etter kampen mellom Fredrikstad og Odd i 2. runde av cupen p Fredrikstad stadion. Foto: Audun Braastad / NTBPer-Mathias Høgmo (61) forlater jobben som seksjonsleder for topptrenerutdanningen i NFF og blir ny hovedtrener for Häcken i Allsvenskan.

Det meldte den svenske avisen Aftonbladet onsdag. Høgmo tar over etter Andreas Alm, og får med seg Martin Foyston i trenerteamet. Den svenske avisen mener å vite at Høgmo har undertegnet en 3,5 år lang avtale med Häcken. Høgmo har tidligere hatt stor suksess som trener i Sverige, da han ledet Djurgården for noen år siden, også da sammen med Martin Foyston. Foyston var også i Høgmos team da han trente det norske landslaget. Det siste året har Høgmo vært sjef for topptrenerutdanningen i Norges Fotballforbund.
  Göteborgsklubben Häcken ligger sist i Allsvenskan etter åtte serierunder, med seks poeng. Foto: NTB
(10.06.2021)

Andrea Loberto til Brann

AndreaLobertoItalienske Andrea Loberto (46) er hentet inn for å styrke trenerteamet i Brann.

– Vi er veldig fornøyde med å få ham med på laget. Han kommer inn i en assistentrolle, og skal ha ansvar for analyse, men han vil også være delaktig på treningsfeltet. Der vil han jobbe med utviklingen av laget, men også tett med oppfølgingen og utviklingen av enkeltspillere, sier Brann-trener Kåre Ingebrigtsen til brann.no.
  Loberto har vært uten jobb etter at han ga seg i Aalesund tidligere i år. Han har jobbet i norsk fotball siden 2005, og har blant annet jobbet sammen med Branns hovedtrener Kåre Ingebrigtsen i Rosenborg og med assistenttrener Eirik Horneland i Haugesund. I tillegg har han jobbet både i Vålerenga, Fredrikstad og senest i Aafk. Foto: brann.no
(07.06.2021)

Lars Bohinen ny hovedtrener i Sarpsborg 08

LarsBohinenNFT-styremedlem Lars Bohinen er ny hovedtrener i Sarpsborg 08 etter Micke Stahre.

Bohinen har i første omgang skrevet under en kontrakt som gjelder ut inneværende sesong.
  – Lars var en mann som veldig raskt var i tankene våre da det ble klart at Micke ville søke nye utfordringer. Vi får inn en trener som kjenner norsk fotball, Sarpsborg 08 og våre foretrukne spillesystemer godt. Lars er tillegg hardtarbeidende og veldig motivert for denne oppgaven, sier sportssjef Thomas Berntsen til sarpsborg08.no.
  Lars Bohinen har stått uten trenerjobb etter at han måtte gå av som Aalesund-trener i fjor, etter at han sesongen i forveien ledet klubben til opprykk til Eliteserien. Før han trente Aafk var Bohinen hovedtrener i Sandefjord i 2017. Foto: sarpsborg08.no
(06.06.2021)

Smågesjø gir seg i RBK Kvinner

TarjeiSmågesjøTarjei Nerbø Smågesjø slutter som sportslig leder i RBK BK Kvinner etter eget ønske, en 30 prosent stilling han har hatt siden januar 2018.

Smågesjø har parallelt med jobben i Rosenborg BK Kvinner (og SK Trondheims-Ørn) hatt en lederstilling i Ranheim – knyttet til A-laget – og fortsetter der, melder rbk-kvinner.no.
  Den avtroppende sportslige lederen sier til klubbens hjemmeside at beslutningen har vært vanskelig, men at tidspunktet føles riktig. De to målsettingene han satte seg da han gikk inn i jobben; stoppe flukten av de beste spillerne fra Trondheims-Ørn til andre norske klubber og få klubben tilbake i toppen av norsk fotball, er nådd. 
  – Begge deler er oppnådd, og nå står det nye utfordringer for døren i klubben, nemlig å profesjonalisere alle i sportslig avdeling enda mer, sier Smågesjø. Foto: rbk-kvinner.no
(31.05.2021)

Petter Skogsletten fra Glimt til Danmark

PetterSkogslettenPetter Skogsletten forlater jobben som fysisk trener på Glimt-akademiet i Bodø, og reiser til ny jobb i danske Nordsjælland.

Skogsletten har vært i Bodø/Glimt siden 2019, og nå går altså turen videre til et av Europas fremste akademier.
  – Dette føles veldig bra. Både for meg og klubben, vil jeg tro. Det er stort for akademiet til Glimt at en av deres blir lagt merke til i et så stort akademi som Nordsjælland, sier Skogsletten til glimt.no
  Før han reiser videre legger han igjen en stor takk til kolleger og Bodø/Glimt som klubb.
  – Jeg har utvikla meg helt ekstremt på de årene jeg har vært her, sier han ydmykt og skryter av alle sine kollegaer i Glimt-akademiet. Foto: glimt.no
(22.04.2021)

Bjørnebye ny sportssjef i AGF

Trondheim 20191114. Stig Inge Bjørnebye under pressekonferansen på Lerkendal stadion i Trondheim.Foto: Ned Alley / NTBStig Inge Bjørnebye er ansatt som nye sportsjef i den danske klubben AGF Århus.

Bjørnebye overtar jobben til Peter Christiansen, som nylig ble hentet til FC København, og han starter i jobben umiddelbart.
  – Stig er en moden og erfaren fotballeder som har en stor internasjonal karriere bak seg som aktiv, sier administrerende direktør i AGF, Jacob Nielsen.
  – Klubben er i gang med en spennende utvikling, som skal fortsette de kommende årene, der vi skal skape en varig og sunn prestasjonskultur i hele organisasjonen med fokus på de verdiene som preger AGF, sier Stig Inge Bjørnebye om sin første klubbjobb etter at han ga seg som sportssjef i Rosenborg mot slutten av 2019. Foto: NTB
(15.04.2021)

André Nevstad gir seg i Mjøndalen

AndreNevstadAndré Nevstad overtok som sportssjef etter Kenneth Karlsen i Mjøndalen for ett drøyt år siden. Nå gir han seg.

– André har gjort en meget solid jobb for oss i et særdeles krevende år, og vi er veldig lei oss for at han slutter, men har stor forståelse for bakgrunnen for valget, skriver Mjøndalen på sin hjemmeside.
  MIF skriver at de over en periode har vært en åpen og god dialog mellom styreleder Trond Stabekk og Daglig Leder/Sportsjef André Nevstad om at det har vært krevende å stå i en krevende jobb samtidig som man er så langt unna familien. André har vært veldig ryddig og åpen om dette hele veien, og vi som klubb har kjempet for å finne løsninger som ville fungere for begge parter. Foto: miffotball.no
(15.04.2021)

Jostein Flo slutter i Strømsgodset

JosteinFloJostein Flo slutter som sportssjef i Strømsgodset etter 25 år.

– 25 altoppslukende år som sportssjef i Strømsgodset er over. 25 år med stort ansvar, søkelys, minimalt med ferie og fritid, men først og fremst en enorm glede og takknemlighet for å ha fått muligheten til å være med på denne reisen i og med Strømsgodset. Jeg har elsket dette livet, og jeg vet ikke om noe annet enn å stå i front for mitt kjære Strømsgodset. Jeg ville ha gjort det samme om igjen, sier Jostein Flo til godset.no.
  – Etter min mening er tiden inne nå. Dette er et riktig tidspunkt for meg å tre tilbake som sportssjef. Min fratredelse har ingen direkte sammenheng med innholdet i saken omkring Henrik Pedersen, men det har en sammenheng i den forstand at Strømsgodset fra og med mandag skal begynne arbeidet med å finne en ny hovedtrener. Vi kan vel si at en ny epoke i Strømsgodset begynner mandag, sier Flo videre. Foto: godset.no
(10.04.2021)

Wibe-Lund og Ingebretsen styrer Godset

BPNåværende assistenttrener Håkon Wibe-Lund og tidligere hovedtrener i Strømsgodset Bjørn Petter Ingebrigtsen får delt treneransvar i klubben fra og med i morgen etter at Henrik Pedersen sluttet som hovedtrener på fredag.

Godset.no melder at de to trenerne vil selv organisere hvordan de skal fordele ansvaret seg imellom, og ledelsen i klubben har ikke satt noen tidsfrist for hvor lenge denne løsningen på trenerspørsmålet skal vare.
  – Det var etter et meget sterkt ønske fra Håkon Wibe-Lund at Bjørn Petter Ingebrigtsen har sagt ja til igjen å tre inn i en trenerrolle i klubben. Wibe-Lund og Ingebrigtsen har begge meget solid erfaring og kunnskap om det å være trenere på høyt plan. Begge kjenner klubben, både spillere og administrasjon, meget godt og sier at dette er en oppgave de går til med stor iver og entusiasme, heter det på klubbens hjemmeside. Foto: godset.no
(120.04.2021)

Maruti assistenttrener for Vålerenga 2

BonaventureMarutiBonaventure Maruti (45) blir assistenttrener for Vålerenga 2.

vif-fotball.no melder at Maruti sammen med Øystein Sanden skal forberede Vålerengas rekruttlag på sesongstarten i 2021. David Ribeiro, som til vanlig har treneransvaret sammen med Sanden, har pappapermisjon til 21. juli.
  Kenyaneren har lang fartstid i toppfotballen.
  – Bonaventure har spilt toppfotball i flere land. Først fire år som ung gutt i USA før turen gikk til Allsvenskan og spill for Örebro. I Norge har han spilt for blant andre Bryne og Follo, og står oppført med 14 landskamper for det kenyanske landslaget, sier utviklingsleder Thomas Hafstad til klubbens nettside.
  På trenersiden har han mange års erfaring som spillerutvikler, og driver i tillegg to egne akademi i Kenya. Foto: vif-fotball.no
(08.04.2021)

Markowski gir seg i Sandnes Ulf

TomiMarkowskiUtviklingsleder Tomi Markovski slutter i Sandnes Ulf.

Tomi Markovski kom til Sandnes Ulf fra Brann i desember 2015. Da kom han fra stillingen som assistent og analyseansvarlig under Rune Skarsfjord. De første årene i Sandnes Ulf tilbrakte Tomi på benken sammen med Bengt Sæternes. Den joviale østlendingen ser tilbake på en fin tid i lyseblått. 
  – Jeg vil takke for over seks fine år i Sandnes Ulf. Først tre år som assistent på A-laget og nå tre og et halvt år som utviklingsleder. Jeg har blitt kjent med mange gode mennesker og virkelig funnet kjærlighet til byen, sier Markovski til klubbens hjemmesideFoto: sandnesulf.no
(08.04.2021)

Kenneth Sola spillerutvikler i Sandnes Ulf

KennethSOlaKenneth Sola er ansatt som spillerutvikler for Sandnes Ulf 2.

– Kenneth spilte mange år på A-laget vårt både i Tippeligaen og Obosligaen. Han var også trener på flere aldersbestemte lag mens han spilte i klubben, forteller Tomi Markovski til sandnesulf.no.
 De siste årene har han vært trener på A-laget i Havdur og han skal fortsatt bidra der, ved siden av jobben i Sandnes Ulf. Foto: sandnesulf.no
(26.03.2021)

Bent Svele ny daglig leder i HamKam

BentSveleBent Svele er ansatt og i gang med sin nye jobb som daglig leder i HamKam.

Den tidligere håndballspilleren, håndballtreneren og TV2s ekspertkommentator på håndball flytter ballen fra henda til beina og ser fram til nye utfordringer.
  – Jeg synes høstsesongen til HamKam i 2020 ga grunnlag for optimisme og en ny giv i fotballbyen Hamar. Det har jeg lyst til å være med på. Selv om jeg i utgangspunktet kan mest om håndball, erkjenner jeg jo at fotball også er en er idrett, sier Svele til hamkam.no og legger til at han kan en del om toppidrett.
  – Bent Svele har den profilen vi mener vil bidra til å løfte klubben videre. Han har erfaring fra toppidretten, har kommersiell kompetanse og samtidig lokal forankring, sier styreleder Rune Strand i HamKam Fotball. Foto: hamkam.no
(16.03.2021)

Espen Bull-Tornøe ny FKH-assistent

EspenBullTornøeEspen Bull-Tornøe blir Jostein Grindhaugs nye assistenttrener i FK Haugesund, etter Sebastian Brydegaard.

Bull-Tornøe tar steget opp etter seks år som trener for FKHs andrelag, etter å ha kommet til FKH fra jobben som A-lagstrener for Åkra. Han har også en lang spillerkarriere bak seg i Vard.
  – Jeg gleder meg veldig. Det er en spillergruppe med mye potensiale som det skal bli veldig spennende å jobbe med. Oppkjøringen så langt har sett veldig bra ut og jeg ønsker å være med og bygge videre på det Jostein og Sebastian allerede har begynt på. Jeg står for mye av det samme når det gjelder filosofi og spillestil, men jeg ønsker også å komme inn og bidra til noen endringer, sier han til fkh.noFoto: fkh.no
(10.03.2021)

Louise Rodgers Holte ny mental trener i Sarpsborg 08

LouiseRodgersHolteSarpsborg 08 har ansatt Louise Rodgers Holte som mental trener for klubbens A-lag i 50% stilling.

– Sarpsborg 08 tok kontakt i romjula og sa dette var noe de ønsket inn i teamet igjen. Klubben hadde gode erfaringer fra perioden med Trond Lunåshaug, så nå blir det å bygge videre på det. Jeg kjente at jeg ble veldig trigget av det sportslige her, sier Louise Rodgers Holte til sarpsborg08.no.
  Hun har 15 års erfaring som fysisk trener og har jobbet mye med yngre utøvere. To sesonger har hun vært involvert i OBOS-ligaen, mens hun de siste seks årene har jobbet mer som mental trener. Med utøvere innenlands og utenlands, har hun god erfaring innenfor området. Foto: sarpsborg08.no
(10.03.2021)

Sebastian Nilsen trener for rekruttene i Sandnes Ulf

SebastianNilsenSebastian Nilsen (32) er ansatt som trener i Sandnes Ulf, med hovedansvar for rekruttlaget.

Det melder klubben på hjemmesiden sandnesulf.no
  Sebastian Nilsen kommer opprinnelig fra Tønsberg og har de siste fire årene jobbet i Hødd som assistenttrener for A-laget og som spillerutvikler for klubbens yngre lag.
  – Jeg har veldig tro på at vi, gjennom en sterk treningskultur og gruppementalitet, skal klare å få frem gode enkeltindivid som kan ta steget opp til A-laget på sikt. Jeg har allerede fått et godt inntrykk av spillergruppen og klubben, og forholdene ligger veldig godt til rette for at vi kan skape ting i sammen, sier Sebastian Nilsen om sin nye jobb som ansvarlig for en rekruttgruppe på 22 spillere, kampansvar for G19, spilleroppfølging og bidrag inn mot skolesamarbeidet med Wang Ung og Sandnes Videregående skole. Foto: sandnesulf.no
(10.03.2021)

Øystein Garborg på plass i Strømmens trenerteam

ØysteinGarborgØystein Garborg (44) er på plass som en del av trenerteamet til Ole Martin Nesselquist rundt A-laget til Strømmen.

Det melder OBOS-ligaklubben på hjemmesiden strommen-if.no.
  Garborg er utdannet ved Norges idrettshøgskole og har lang fartstid i fotballen. Det seneste tiåret har han vært i Stabæk, der han i en periode også jobbet sammen med en annen av våre assistenttrenere, Steffen Andersen. I bærumsklubben hadde Øystein blant annet ansvaret for den gyldne 99-årgangen, men han har også vært innom både Stabæk 2 og A-laget.
  Han er opprinnelig fra Gol i hallingdal, og jobber også på Sandvika videregående skole. Foto: strommen-if.no
(10.03.2021)

Sebastian Brydegaard slutter i Haugesund

SebastianBrydegaardSebastian Brydegaard slutter som assistenttrener i FK Haugesund og reiser hjem til Danmark 1. april.

Den danske treneren forlater FKH av familiære årsker, opplyser klubben på fkh.no.
  Sebastian Brydegaard kom til FK Haugesund som utviklingssjef i januar 2018. fra danske Näsby Boldklubb. Han ble Jostein Grindhaugs assistenttrener et år senere. Etter tre år på Haugalandet reiser han nå hjem til Danmark.
  – Jeg har hatt tre riktig gode år i Norge og har et veldig godt forhold til alle i klubben. Vi har vært en sterk og sammensveiset enhet i det sportslige apparatet, men familien er kommet i den situasjonen at avstanden hjem til Danmark har blitt for stor og vi er takknemlige for at muligheten til å vende hjem bød seg nå, sier Brydegaard. Foto: fkh.no
(04.03.2021)

Morten Morisbak Skjønsberg medieansvarlig for A-landslaget

MortenMorisbakSkjønsbergTidligere Stabæk-spiller og fotballekspert i NRK Morten Morisbak Skjønsberg (38) er ansatt som ny medieansvarlig for herrelandslaget.

Det melder fotball.no. Skjønsberg kommer fra jobben som kommunikasjonsrådgiver i Statens Arbeidsmiljøinstitutt. Nå blir han ansatt i NFFs kommunikasjonsavdeling, og vil være en del av støtteapparat på samlingene til A-herrer.
  - Muligheten til å kombinere lidenskapen og erfaringen fra toppfotballen med det som er faget mitt, appellerer veldig til meg. Det samme gjør muligheten til å bli en del av prosjektet til Ståle og det apparatet han bygger opp. Det blir gøy å få jobbe tett med gutta som jeg tidligere sparket på skinnleggen, en talentfull gjeng med mange sterke personligheter. Og så blir det et privilegium å få jobbe med kommunikasjon i NFF, samt samarbeide med alle i forbundet som står på hver eneste dag med å tilrettelegge fotballaktiviteter for over 370 000 medlemmer, sier Morten Morisbak Skjønsberg til fotball.no. Foto: NTB
(04.03.2021)

Vegard Skogheim forlenger med Asker

VegardSkogheimVegard Skogheim har forlenget kontrakten som hovedtrener i Asker ut 2023-sesongen.

Askerfotball.no melder dette, og klubben er tilfreds med at Skogheim fortsatt skal lede klubben på veien for å ta nye steg etter 2. plassen og kvalifisering om opprykk til OBOS-ligaen i 2020.
  – Jeg er veldig happy med dette, og håper de i og rundt klubben er glad for at jeg fortsetter. Det ligger et urørt potensial her, sier Skogheim om bakgrunnen for at han forlenger kontrakten. Foto: askerfotball.no
(04.03.2021)

Keeperveteran blir keepertrener

EirikØstgaardÅsanes keeperveteran Eirik Østgaard (36) blir nå også både keepertrener og medisinsk ansvarlig i Åsane.

Asanefotball.no melder at Østgaard får mer å gjøre enn bare å konkurrere om keeperplassen med Mark jensen og Thomas Hille i sesongen som kommer. Fra nå av er han også A-lagets keepertrener, samt medisinsk ansvarlig.
  – På treningsfeltet er jeg trener for Mark og Thomas. Da er min viktigste jobb å sørge for at de utvikler seg. I tillegg skal jeg sørge for å være klar til å vokte målet i kamp dersom det trengs, sier Østgaard. 
  Eirik Østgaard overtar som Åsanes keepertrener etter Andreas Søreide. Foto: asanefotball.no
(04.03.2021)

Hege Brekke ny mental trener i Stabæk

HegeBrekkeHege Brekke blir ny mental trener for Stabæks A-lag for menn.

– Det er et ledd i å bygge relasjoner og kultur. Vi skal jobbe bevisst og systematisk med dette, på individ- og gruppenivå. Jeg er helt sikker på at vi kan hente marginer her, som lag og individuelt, sier hovedtrener Janne Jönsson til stabak.no
  Hege Brekke er trønder, men har bodd halve livet sitt i Bærum. Tidligere har hun vært engasjert av Haslum Håndball i en lignende rolle. Brekke er utdannet innenfor organisasjon og ledelse og jobber i konsulentselskapet Assessit, som Stabæk nå innleder et samarbeid med.
  – Indivduell kompetanse og ferdigheter er viktig, men jeg er også veldig opptatt av god gruppedynamikk. Gruppedynamikk kan være på forskjellige nivåer. Det kan være blant spillerne som skal ut på banen og kjempe. Men det kan også være blant oss i trenerteamet. Det er et stort, flott trenerteam med mye kompetanse. Jeg tenker det er viktig at vi bruker tid på hvordan vi får frem kvalifikasjonene våre og er på vårt beste i flere ledd, sier Brekke. Foto: stabak.no
(04.03.2021)

Ivan Myklebust blir KA trenerutvikler i NFF Hålogaland

IvanMyklebustIvan Myklebust (38) er ansatt som ny KA Trenerutvikler i NFF Hålogaland.

Det melder NFF Hålogaland på sin hjemmeside. Myklebust begynner i sin nye jobb 6. april.
  Myklebust overtar etter Tom Stenvoll, som har permisjon frem til 1. januar 2023. Han har en lang fotball-CV, og meget god kjennskap til Hålogaland Fotballkrets, NFFs utdanning og Landslagsskolen. Han har i flere år vært instruktør på Grasrottrenerkursene, SA trener i Landslagsskolen og har selv gjennomført trenerveilederutdanningen. Foto: Privat
(04.03.2021)

Aksel Bergo ny Grorud-trener

AkselBergoAksel Bergo blir ny trener for Grorud i OBOS-ligaen.

Det melder Grorud IL på sine hjemmesider. Berg overtar etter Eirik Kjønø, som for noen uker siden forlot jobben for å bli Janne Jönssons assistent i Stabæk.
  Bergo kommer til Grorud fra jobb som seniorrådgiver i Norges Fotballforbund. Han har tidligere også vært tilknyttet Norsk Toppfotball, assistenttrener på norges U21-landslag og har trent Kolbotns kvinnelag i Toppserien og Follo. Foto: grorud-il.no
(01.03.2021)

Kort Ranheim-opphold for Roar Stokke

RoarStokke21. februar ble det kjent at V Sport-kommentator skulle inn i en sportslig rolle i Ranheim og jobbe tett sammen med hovedtrener Svein Maalen. Nå er engasjementet avsluttet.

Ifølge avisa Nidaros er engasjementet avsluttet for Stokkes del, etter bare 24 dager.
  – Det er udramatisk. Rollen krever for mye enn bare å bidra på 50 prosent stilling og jeg velger å avslutte engasjementet før det begynner. Det var for mange utfordringer til å skulle ha to jobber. Jeg overvurderte meg selv og det tar jeg konsekvensen av, skriver Stokke i en SMS til Nidaros.
  Planen var at Roar Stokke skulle jobbe 50% i Ranheim, tett på hovedtrener Svein Maalen, resten av trenerteamet og spillerne for å jakte ny utvikling for Ranheim. I tillegg skulle han fortsette sin kommentatorjobb på TV. Foto: ranheimfotball.no
(25.02.2021)

Remi Natvik assistenttrener i Åsane

RemiNatvikRemi Natvik (35) blir Morten Røsslands assistenttrener i Åsane.

Natvik skifter fra jobben hovedtrener i Arna-Bjørnar til assistenttrener i Åsane. Det meldes på asanefotball.no. Natvik (35) har trenerbakgrunn fra lokalfotballen i Hovding, Fana og Fyllingsdalen, og på nasjonalt nivå var han en del av Rune Skarsfjord sitt trenerteam i Hønefoss i OBOS-ligaen. Senere fikk han teste Eliteserien da han jobbet under Trond Fredriksen i Aalesund.
  – Jeg er utrolig glad for å få denne muligheten. Det som skjer i Åsane, med anleggsutvikling, profesjonalisering og en tydelig retning for utvikling av lokale spillere er enormt spennende. Jeg kunne ikke la denne sjansen gå fra meg, sier Natvik. Foto: asanefotball.no
(24.02.2021)

Øyvind Nordtveit ny hovedtrener i Arna-Bjørnar

ØyvindNordtveitØyvind Nordtveit blir ny hovedtrener i Arna-Bjørnar, etter Remi Natvik, som blir assistenttrener i Åsane.

Nordtveit går fra rollen som sportslig leder til å bli hovedtrener i klubben, og på sin hjemmeside opplyser Arna-Bjørnar at han får med seg Erik Mjelde og Martin Knutsen Dolvik i trenerteamet. Begge er nye i sine trenerroller rundt klubbens Toppserie-lag. 
  Stein Arve Lone, Emilie Løvgren og Gudbjørg Gunnarsdottir fortsetter som før som henholdsvis Toppserie-spillerutvikler, fysisk trener og keepertrener. Foto: arna-bjornar.no
(24.02.2021)

Thomas Bakken heltidstrener i Stoppen SK

ThomasBakkenThomas Bakken blir fra 1.mars heltidstrener i Stoppen SK.

Thomas har vært hovedtrener for J2006 og delt hovedtreneransvaret for G2007 frem til nå. Med ny kontrakt på plass vil han i tillegg til nåværende roller ha assistentrenerroller for G16 og A-lag damer/J19. Han vil være trener på FFO og i Akademiet til Stoppen SK, melder klubben på sin hjemmeside.
  Thomas er ferdig med første del av NFFs trenerstige, NFF Grassrottrener, og går for neste steg på stigen, UEFA B-lisens, så snart dette lar seg gjøre. Bakken vil også være prosjektleder for «De eldres». Her ønsker klubben å gi ensomme eldre et tilbud om sosialt fellesskap på klubbhuset med mat og litt fysisk aktivitet. Gjennom samarbeidet med LEARN vil klubben kjøre rundt og hente de eldre der de bor. Foto: stoppensk.no
(23.02.2021)

Espen Olsen ny sportssjef for Wang på Romerike

Lillestr¯m 20200707. Hamkam-trener Espen Olsen i forkant av 1. divisjonskampen i fotball mellom Lillestr¯m og Hamkam p ≈rÂsen stadion tirsdag.Foto: Fredrik Hagen / NTBHamkams sportssjef Espen Olsen blir ny sportssjef for fotball på Wang Toppidrett Romerike.

Det melder Wang på sin facebookside. Den tidligere Strømmen og Hamkam-treneren skal kombinere rollen som sportssjef på Hamar med jobben på Wang fremover. Espen Olsen er allerede godt i gang med sin nye jobb.
  Han overtar jobben etter Petter Myhre, som takker for seg etter 25 år, for å satse videre på sin trenerkarriere i LSK og fortsette som ekspertkommentator i TV2. Foto: NTB
(23.02.2021)

Rune Soltvedt slutter i Brann

Bergen 20200803. Branns sportssjef Rune Soltvedt under pressekonferansen på Brann stadion etter at det var klart at Nilsen er ferdig som Brann trener.Foto: Marit Hommedal / NTBRune Soltvedt slutter som sportssjef i Brann fra 1. mars, etter seks år i jobben.

Soltvedt har jobbet til sammen 16 år i ulike roller i Brann. Han startet som G16-trener og har blant annet vært akademileder før han de siste seks årene altså har vært sportssjef. Nå er han og klubben enige om å skille lag fra 1. mars.
  – Jeg vil oppsummere de seks årene (som sportssjef) som altoppslukende. Opprykket i 2015 var så ekstremt betydningsfullt. Jeg tar også med meg de to siste skuffende sesongene. Da har man kjent på hvor ille fotballen kan være. Heldigvis klarte vi å løse det på slutten av 2020, sa Soltvedt på dagens pressekonferanse.
  – Rune er en hedersmann med et stort hjerte for Sportsklubben Brann. En ærlig og oppriktig type som gjør alt i beste hensikt, sa Branns daglige leder Vibeke Johannesen på mandagens pressekonferanse på Brann stadion, der nyheten om Soltvedts avgang ble gjort kjent. Foto: NTB
(22.02.2021)

Svenn Torneus tilbake i TUIL

SvennTorneusSvenn Marthinsen Torneus er etter ett års pause tilbake i trenerteamet til Tromsdalen.

Torneus går inn i trenerteamet for å jobbe sammen med hovedtrener Alexander Samuelsen rundt A-laget, og støtte assistenttrener David Lundblad i arbeidet med TUIL 2, skriver Tromsdalen på sin hjemmeside.
  Svenn Torneus kommer dermed tilbake til en klubb han kjenner godt fra tidligere trenerengasjement. Han er i tillegg lærer på fotballlinja ved Tromsdalen videregående skole. Foto: tuilfotball.no
(18.02.2021)

Christian Grindheim sjef for FKHs fotballfritidsordning

ChristianGrindheimChristian Grindheim (37) ga seg som toppspiller etter forrige sesong. Nå blir han sjef for FK Haugesunds fotballfritidsordning.

Fra nyttår gikk Grindheim over i trenerstaben til FKH-akademiet, der han foruten å jobbe med spillerne på FK Haugesunds rekruttlag også overta treneransvaret på fotballfritidsordningen (FFO) til FK Haugesund.
  – Jeg gleder meg veldig. Jeg har trent barn i flere år og ser frem til å dyrke fotballgleden hos deltakerne i FFO. Her handler det kun om å ha det kjekt sammen med fotball etter skoletid - ikke om å bli best eller føle på prestasjonskrav, sier Christian Grindheim til fkh.noFoto: fkh.no
(09.02.2021)

Stenersen hjem til Tromsø og landslaget

BjørnVidarStenersenEtter flere år i FC København vender Bjørn Vidar Stenersen hjem til TIL og Tromsø. I tillegg til trenerrollen i TIL blir han også en del av Ståle Solbakkens team på det norske landslaget.

Det melder Tromsø IL på sin hjemmeside. Stenersen har de siste åra vært sentral i FC København, som hovedansvarlig for den fysiske treningen på klubbens akademi. Nå skal han nyttiggjøre seg den verdifulle erfaringen som fotballtrener med ansvar for det fysiske rundt Tromsøs Eliteserielag.
  - Vi har ønsket å få Bjørn Vidar tilbake til klubben en stund, og er svært glad for at en av de dyktigste fysiske fotballtrenerne i Europa med norsk pass igjen blir en del av klubben. Han har en utrolig kunnskaps- og erfaringsbase som vil berike klubben på flere områder, sier assistenttrener og spillerlogistikkansvarlig i TIL, Lars Petter Andressen.
  Utover trenerrollen i TIL blir Bjørn Vidar også en del av Ståle Solbakkens team på det norske landslaget hvor rollen primært blir fysisk trener.
  – Dette er en kjempesignering for både TIL og det norske landslaget. Bjørn Vidar har sterk faglig kompetanse og bred erfaring på områder som vil komme oss til nytte. I tillegg er han med sin væremåte en kulturbærer som vil bidra til hele laget, sier landslagssjef Ståle Solbakken til til.noFoto: til.no
(09.02.2021)

Eirik Kjønø fra Grorud til Stabæk

Oslo 20200713. Grorudtrener Eirik Kj¯n¯ feirer etter 1. divisjonskampen i fotball mellom Grorud og Sogndal p Grorud match kunstgress mandag.Foto: Fredrik Hagen / NTBEirik Kjønø (29) slutter som hovedtrener i Grorud og blir Janne Jönssons assistent i Stabæk.

Ved siden av Jönsson og Kjønø består Stabæks trenerteam da av Petter Belsvik, Øyvind Meling og Espen Granli.
  Kjønø forlater dermed Grorud etter å ha vært i klubben siden 2014. Først som assistenttrener, siden 2018 som hovedtrener. I 2019 ledet han laget til opprykk til OBOS-ligaen, og debutsesongen på nest høyeste nivå endte med fornyet kontrakt.
  – Jeg gleder meg til noe nytt, til nye utfordringer. Stabæk er en veldig fin klubb, og jeg ser frem til å bli en del av trenerteamet. Jeg har hatt en del samtaler med Stabæk, og det er en klubb jeg er veldig fan av og som vi har sett veldig opp til i Grorud. Klubben drives på en god måte, har et veldig spennende akademi og er flinke til å bruke unge spillere. Det passer med min filosofi, sier Kjønø til Stabak.no
 Kjønø ble kåret til Årets unge trener av Norsk Fotballtrenerforening både i 2018 og 2019. Foto: NTB
(05.02.2021)

Svein Arne Pettersen er ny professor ved UiT Idrettshøgskolen

SveinArnePettersenMangeårig NFT-medlem Svein Arne Pettersen rykker opp fra førsteamanuensis til professor innen fagområdet idrett ved Norges Arktiske Universitet – UiT – i Tromsø.

  -  Æ har jo et rått spennende prosjekt i Female Football Centre, sier Svein Arne når han blir spurt om sin motivasjon for å lede, utvikle og drive forskningsprosjektet som han i dag er leder for og som han skal holde på med de nærmeste årene. I åra framover blir det nemlig fullt fokus på nasjonal og internasjonal kvinnefotball gjennom prosjektlederrollen i Female Football Centre ved UiT, sier han til UiT sin facebookside.
  Svein Arne har grunnutdanning som lærer og også yrkeserfaring fra grunn- og videregående skole. Han tok hovedfagseksamen i kroppsøving i 1999, har vært ansatt ved Høgskolen i Tromsø/ UiT siden 1994, og ved UiT Idrettshøgskolen siden instituttet ble opprettet i 2013. Foto: UiT/Facebook.
(05.02.2021)

Her er Ranheims rekrutt-team

RanheimrekrutteamRanheim har på plass teamet som skal lede klubbens rekruttlag i 3. og 4. divisjon.

– Teamet er forsterket med ekstra ressurser innenfor spillerutvikling/individuell oppfølging, fysisk trening og mental trening, skriver ranheimfotball.no.
  Rudi Lassesen (hovedtrener) og Eskil Husby (trener) vil ha det daglige hovedansvaret for gruppa, inkludert kampledelse i 3. og 4. divisjon. I treningsarbeidet støttes de av spillerutviklerne Bjarte Guttormsen og Kristoffer Govasmark. Alle fire er utdannet UEFA-B-trenere. Hallvard Todal Moe fortsetter som keepertrener i teamet også i 2021.
  Vetle Veierød og Ida Helgestad Stuan vil ha ansvaret for oppfølging av den fysiske formen til spillerne. Dette innebærer oppfølging både på og utenfor treningsfeltet. Vegard Mandal Johansen vil som i fjor fortsette å jobbe med spillerne på det mentale planet. Foto: ranheimfotball.no
(05.02.2021)

Vetle Vangstuen ny toppspillerutvikler i Fart

VetleVangstuenVetle Vangstuen (24) er i gang som ny toppspillerutvikler i FL Fart.

Vetle Vangstuen er født og oppvokst i Raufoss. Han har allerede lang erfaring som trener. Han startet som innebandytrener for Raufoss G16 i 2012, og var dette i fire år. Året etter startet han som fotballtrener for Raufoss J16. Etter fire år i jobben fikk han i 2018 tilbud som hovedtrener for Raufoss sitt rekruttlag, før han i 2020 kombinerte dette med assistenttrenerrollen for a-laget. Han har kombinert de ulike jobbene med rollen som hovedtrener for landslagsskolen for J05 og J06 i regi NFF. Han har Grasrottrenerkursene, og tar UEFA B-lisens for øyeblikket. Han er også utdannet barne- og ungdomsarbeider.
  – Hovedjobben blir å utvikle fotballspillere, på og utenfor banen. Jeg skal bidra inn i damelaget, men også inn mot klubben på ulike måter. Jeg vil ha en liten stilling som trener på Wang, og fortsette det gode samarbeidet med skolen. I tillegg vil jeg ha ansvaret for fotballskoler og elitefotballskolen og andre oppgaver for klubben. Mye av tiden min vil også gå til videoanalyse, noe jeg finner veldig spennende og er glad i å drive med, sier Vangstuen til Farts hjemmesideFoto: FL Fart
(05.02.2021)

Nornes forlenger med Odd

Skien 20201216. Odds trener Jan Frode Nornes etter eliteseriekampen i fotball mellom Odd og Molde på Skagerak arena.Foto: Trond Reidar Teigen / NTBJan Frode Nornes forlenger kontrakten med Odd og fortsetter som hovedtrener til ut 2023.

Det skriver klubben på sin hjemmeside odd.no. Klubben jobbet mye i fjor med å forlenge kontrakten med det øvrige teamet i Odd, og nå kan Sportsjef Tore Andersen fortelle at også kontrakten med hovedtrener er på plass. Etter ett år i stillingen som hovedtrener, var det et stort ønske fra klubben å forlenge med Nornes.
  – Jeg er veldig glad for at jeg har fått fornyet tillitt av klubben. Dette er verdens beste jobb og verdens beste arbeidsgiver. Det er også et signal på at klubben er fornøyd med den jobben jeg har gjort som hovedtrener, sier Nornes selv til Odds hjemmeside. Foto: NTB
(04.02.2021)

Henrik Clausen fagansvarlig i FKHs utviklingsavdeling

HenrikClausenFK Haugesund omorganiserer FKH-akademiet, og Henrik Clausen blir ny fagansvarlig i utviklingsavdelingen.

Det blir en dansk rokade i sjefsstolen i FKH Akademiet når Søren Lykke fratrer stillingen som akademisjef og overlater roret til landsmannen Henrik Clausen fra og med 1. februar, melder fkh.no.
  Samtidig gjøres noen organisasjonsmessige endringer i akademiet. Clausen blir Head of coaching i tillegg til sin nåværende rolle som Trenerutvikler og med det får det overordnede faglige ansvaret for driften av akademiet. Christoffer Kydland blir administrativ utviklingsansvarlig og overtar dermed det administrative tilretteleggingsansvaret for driften av akademiet. I tillegg fortsetter Kydland i jobben som hovedtrener for G12 i FK Haugesunds utviklingsavdeling. Foto: fkh.no
(02.02.2021)

Tony Dewey G15-trener i Odd

TonyDeweyTony Dewey (31) blir ny hovedtrener for Odds G15-lag.

Tony har lenge vært involvert i Telemarksfotballen. Han har god erfaring fra Borg, hvor han har trent diverse lag fra G16 til A-lag. De siste årene har han vært trener for Storms juniorlag. Tony ser frem til en ny utfordring.
  – Jeg er veldig glad for å få denne muligheten. Odd er en stor klubb med gode fasiliteter, så dette blir en spennende utfordring, sier Dewey til odd.no.
 Dewey har en mastergrad innenfor kroppsøving, idrett og friluftsliv og jobber til daglig på Skien Videregående skole som kroppsøvingslærer og elevveileder. Foto: odd.no
(02.02.2021)

Tomas S. Halvorsen G19-trener i Godset

TomasHalvorsenTomas S. Halvorsen (30) er ansatt som ny hovedtrener på G19-laget til Strømsgodset.

Han kommer til Drammen etter fire år som toppspillerutvikler og assistenttrener i Ull/Kisa. Halvorsen overtar etter Hans Erik Ødegaard, som har forlatt SIF for å bli hovedtrener i Sandefjord.
  – Jeg synes Strømsgodset er en veldig spennende klubb. De står for mye av det samme som jeg står for og jeg tror dette er god match, sier Halvorsen til godset.no.
  Han har UEFA A-lisens, samt FA Youth Award, som er trenerutdanning i det engelske fotballforbundet. Tomas har en bachelor i idrettspsykologi fra Leeds Metropolitan University og en mastergrad i idrettsvitenskap (Athletic Development og Peak Performance) fra universitetet i Southampton. Foto: godset.no
(02.02.2021)

Tobias Bendixen til Vikings akademi

TobiasBendixenDanske Tobias Bendixen (32) er ansatt i Vikings akademi for å utvikle klubbens 16-åringer.

– Jeg har fått inntrykket av en klubb som er super profesjonell. Hvor man vet hvor man vil, sier Bendixen til vikingfotball.no etter bare noen uker som hovedtrener for Vikings G16-lag.
  Han kommer til Viking fra Superliga-laget Randers, hvor han har vært trener i akademiet siden 2016 og har hatt ansvaret for klubbens G14- og G15-lag.
  Utviklingsleder Mats Ullereng er fornøyd med at de greide å lokke den danske treneren til Norge.
  – Tobias ble tidlig flagget som en av de beste kandidatene til denne jobben. Han kan skilte med sterk formell kompetanse gjennom akademia og har også fullført en UEFA A-lisensutdanning. I tillegg har han lengre praktisk erfaring fra to sterke danske toppklubbers akademi. Foto: vikingfotball.no
(02.02.2021)

Balstad Husby G19-trener i Stjørdals-Blink

MarkusBalstadHusbyMarkus Balstad Husby måtte på grunn av skader avslutte spillerkarrieren etter 2019-sesongen. Nå er han tilbake som G19- og rekrutt-trener i Stjørdals-Blink.

Klubbens tidligere A-lagssspiller skal lede et trenerteam for G19 og rekrutt, der han har med seg Einar Arne Holm og Ronny Hell.
  – Det blir veldig spennende. Jeg har svanet fotballen litt hver dag, og når jeg ikke har kunnet spille, var det greit å ta en ny rolle som trener, sier Balstad Husby til blinkfotball.noFoto: blinkfotball.no
(02.02.2021) 

Owe Salvesen toppspillerutvikler i Klepp

OweSalvesenOwe Salvesen blir ny toppspillerutvikler i Klepp fra 1. mars.

Salvesen kommer til klubben fra Sandnes Ulf hvor han i fire år har jobbet som spiller- og trenerutvikler.
  Egersund-mannen har lang fartstid i fotballen. Han startet trenerkarrieren i EIK, hvor han jobbet i hele 30 år. De siste fem årene var han ansatt i klubbens første faste stilling som spiller- og trenerutvikler. Etter tiden i EIK gikk turen videre til Hana og deretter til de lyseblå i Sandnes. Siden 1997 har Owe i tillegg vært involvert i Rogaland Fotballkrets. Han er også trener for Wang Ung Sandnes, og er i sluttfasen med sin UEFA A-lisens. Foto: kleppelite.no
(02.02.2021)

Kjetil Thomassen tilbake til Alta IF

KjetilThomassenKjetil Thomassen blir en del av Vidar Johnsens trenerteam i Alta i 2021. 

Den tidligere keeperen og Tverrelvdalen-treneren er dermed tilbake i klubben etter fem år. 
  – Dette var en mulighet jeg ikke kunne takke nei til. Det blir artig å bli en del av teamet til Vidar og rundt A-laget, og jeg gleder meg veldig til å komme i gang, sier Thomassen til altaif.no.
  Thomassen har 63 A-lagskamper for Alta IF. Han var klubbens førstevalg mellom stengene i 1. divisjon i 2014 og de to påfølgende sesongene i 2. divisjon, før skadeplager tvang ham til å trappe ned. Han har skaffet seg trenererfaring gjennom to år som hovedtrener i Tverrelvdalen IL. I sitt siste år i «Dal’n», ledet han klubben til seier i sin avdeling og kvalifisering for opprykk til 3. divisjon. Foto: altaif.no
(02.02.2021)

Henning Hauger sportslig leder i Bærums ungdomsavdeling

HenningHaugerHenning Hauger (35) skal de neste to åra bidra både som spiller og sportslig leder for ungdomsavdelingen i Bærum SK.

Den tidligere Stabæk-, Hannover 96-, Lillestrøm-, Elfsborg- og Strømsgodset-spilleren Henning Hauger sier til baerumsk.no
  – For meg så ble det fordi Bærum SK har spennende planer for fremtiden, både for A-laget og ikke minst ungdomsavdelingen. Jeg har fortsatt ambisjoner som spiller og gleder meg til å bli med på å bygge et nytt og ambisiøst A-lag for fremtiden. Det blir også veldig spennende å bidra til å bygge klubbens ungdomsavdeling og legge premissene tilrette for unge og lovende talenter. Bærum SK har utviklet mange gode fotballspillere gjennom tidene, her skal vi nå bli enda bedre. Foto: baerumsk.no
(02.02.2021)

Gonçalo Pereira ny Florø-trener

GoncaloPereiraGonçalo Pereira (31) fra Portugal blir ny hovedtrener for Florø Fotball.

Florosk.no melder at klubbens nye trener for øyeblikket sitter koronafast i Portugal, men ser frem til å komme i gang i sin nye jobb så snart det blir mulig. Han kjenner norsk fotball fra tidligere i og med at han i 2015 og 2016 var assistenttrener i Kongsvinger, under Luis Pimenta. Han ble også med Pimenta videre til Brommapojkarna som assistent i 2018, og til Riga FC i 2019.
  Han kommer nå fra jobb som hovedtrener for U17-laget til Real SC i hjemlandet. Foto: florosk.no
(02.02.2021)

Shaun Constable ny hovedtrener i Moss

ShaunConstableShaun Constable blir ny hovedtrener for Moss FK.

– Vi har vært gjennom flere intervjuer, referansesjekker, case-oppgaver og benyttet oss av moderne HR-verktøy levert av Great People Inside (GPI) i denne prosessen, sier styreleder Geir Hagnes til mossfk.no
  – Thomas Myhre, Rune Jørgensen og jeg er så sikre som vi kan bli på at vi har signert rette person for å bygge klubb sammen med oss og starte klubbens sportslige reise mot nye høyder, fortsetter Hagnes.
  Constable har bakrgunn som ungdomstrener i både Stoke og Leeds i hjemlandet, før han var assistent i Sandefjor fra 2012 til 2018. Deretter var han assistent i både Östersund og Brommapojkarna, der han også var hovedtrener i 2020. Foto: mossfk.no
(02.02.2021) 

Roar Stokke får rolle i Ranheim

RoarStokkeViasat-kommentator Roar Stokke går inn i en sportslig rolle i Ranheim.

Han skal jobbe tett med hovedtrener Svein Maalen, resten av trenerteamet og spillerne for å jakte ny utvikling for Ranheim.
  – Med Roar får vi inn en mann som har et brennende engasjement for fotball og utvikling. Gjennom å styrke sporten med en slik ressurs, så ruster vi klubben til å få en enda tydeligere identitet. Dette har alltid vært styrken til klubben, og må være det også i framtiden. For meg vil Roar avlaste på en del ansvar som ikke skjer på feltet, og dermed kan jeg jobbe enda mer med at fotballaget Ranheim presterer. Trenerens tid må i størst mulig grad fokuseres på at vi fortsatt utvikler enkeltspillere og laget, slik vi i så stor grad har gjort de siste årene. At Roar nå kommer inn med lang erfaring med å ha besøkt internasjonale toppklubber, samt å ha fulgt utviklingen i spillet over tid, så kan vi også nyttiggjøre oss denne kompetansen. Her kommer det inn kompetanse, lidenskap og et godt blikk for spillet. Dette skal vi nyttiggjøre oss både trenerteam og spillere, sier Svein Maalen til ranheimfotball.no. Foto: ranheimfotball.no
(01.02.2021)

Robert Hauge til Bodø/Glimt

RobertHaugeTidligere assistenttrener i Brann, Robert Hauge, er ansatt som rekrutteringskonsulent i Bodø/Glimt, der han vil inngå i det sportslige apparatet rundt A-laget.

Hauges viktigste oppgave blir å bidra til at de regjerende seriemestrene kan ytterligere styrke arbeidet sitt med spillerlogistikk.
  – Vi er veldig fornøyd med å ha fått en kompetent og erfaren mann med oss på laget, forteller daglig leder i FK Bodø/Glimt, Frode Thomassen til glimt.no.
 Hauge er utdannet adjunkt som faglærer innenfor idrett og kroppsøvning, og han har også UEFA Pro-lisens. På midten av 90-tallet startet han, sammen med Kjetil Knutsen, som trener i Hovding. Etter det har han blitt værende i fotballen. Frem til 2011 var Hauge i SK Brann, før han gikk over til å bli assistentrener for A-laget til IK Start ut sesongen 2014. Etter det ble han assistentrener for SK Branns A-lag frem til høsten 2020. 
  – Jobbbmuligheten kom overraskende på, men det er en stor ære for meg. Jeg er oppriktig stolt og glad for å få lov til å bli en del av Bodø/Glimt, og til å kunne bidra i den reisen Glimt tar, forteller Robert Hauge. Foto: glimt.no
(26.01.2021)

Roger Naustan Aafk-assistent

Levanger 20180513.Levangers trener Roger Naustan i 1. divisjonskampen i fotball mellom Levanger og Viking (0-0) på Levanger Stadion.Foto: Ole Martin Wold / NTBRoger Naustan (39) er Lars Arne Nilsens assistenttrener i Aalesund etter at Andrea Loberto sluttet i klubben.

Trønderen har underskrevet en toårskontrakt med Aafk, melder aafk.no.
  Trønderen kommer til Sunnmøre fra Brann, hvor han hadde ansvaret for klubbens andrelag. Han har også vært hovedtrener for Levanger i 1. divisjon, Byåsen i 2. divisjon og har mange år bak seg i Rosenborg og SalMar-akademiet. 
  – Jeg har fått innvilget ønsket om å utvide trenerteamet med én mann for å styrke apparatet rundt A-laget. Roger er en hardtarbeidende og fotballskarp type som vil passe fint inn i resten av teamet. Han har vært hovedtrener og assistenttrener for ulike aldersgrupper i toppfotballen de siste 10 - 11 årene, og har rik erfaring fra «godfot»-teorien gjennom åtte år i RBK. Roger er sterk på samhandling og utvikling av spillere, sier hovedtrener Lars Arne Nilsen til Aalesunds hjemmeside. Foto: NTB
(26.01.2021)

Joshua Karesch skal jobbe med analyse og scouting i SIF

JoshuaKareschJoshua Karesch (25) er engasjert for å jobbe med analyse og scouting i Strømsgodset.

25-åringen fra Sarpsborg overtar etter Eirik Fossen fra Konnerud, som skal fullføre sine studier på Norges idrettshøgskole.
  – En del av klubbens strategi går ut å at vi skal bli enda dyktigere på å finne unge, sultne, norske spillere. Derfor intensiverer vi nå dette arbeidet og engasjerer en scout som skal bruke mer tid på dette markedet. Joshua har allerede god oversikt og han skal se kamper utover det Jostein og jeg får gjort. På denne måten skal vi skape et sterkere fundament for å treffe gode beslutninger på spillerlogistikken, sier hovedtrener Henrik Pedersen til godset.no.
  Joshua Karesch har flere år bak seg i Sarpsborg 08. Fra 2015 til 2018 hadde han ulike roller i Østfold-klubben, deriblant assistenttrener på G16 og akademiet. Han har også jobbet med analyse opp mot A-lag og U23. I september 2019 flyttet Joshua til London for å starte på en bachelor i Football Coaching & Managment på University Campus of Football Business på Wembley stadion. Samtidig fikk han muligheten til å jobbe med analyse og scouting for B-laget til Brentford. Foto: godset.no
(26.01.2021)

Raufoss har dametrenerne på plass

RaufossRaufoss ønsker å legge til rette for damefotball på høyt nivå og har spennende trenerteam på plass.

A-laget vil bli ledet av Ståle Bokalrud med Dag Stian Lindstad og Adrian Lund som assistenter. Trond Børresen fortsetter som keepertrener for damene, melder raufossfotball.no.
  Nytt for 2021 er at Frode Søbye er engasjert som spillerutvikler inn mot A-laget og rekruttlaget.
  Team Rekrutt vil i 2021 bli ledet av et sterkt team med Øystein Amlien i spissen. Øystein har masse erfaring både fra jentefotballen og guttefotballen. Vi er også svært glade for å kunne melde at vi endelig har fått med oss en kvinnelig trener i trenerteamet. Han får med seg Benedikte Birkelund, med bakgrunn fra toppserie og landslag. Rekruttlaget vil også ha med seg Adrian Lund og Ketil Holm som keepertrener. Foto: raufossfotball.no
(26.01.2021)

Ulrik Karlsson ny fysisk trener i Mjøndalen

UlrikKarlssonUlrik Karlsson (26) er ansatt som ny fysisk trener i Mjøndalen. 

- Ulrik er en kjempefin type med god kompetanse. En kjempesignering. Vi er veldig glad for å få han inn i trenerteamet for å avlaste Eirik Pettersen, som er både fysio og fysisk trener i dag, sier Vegard Hansen til miffotball.no.
  Karlsson kommer fra jobben som fysisk trener i Toppserie-klubben Kolbotn. I tillegg studerer han ved Norges Idrettshøgskole hvor han leverer sin masteroppgave i mai. Bakgrunnen for ansettelsen er kort og godt: Mjøndalen ønsker mer løpskraft i laget. Foto: miffotball.no
(24.01.2021)

Ny toårskontrakt i LSK for Petter Myhre

PetterMyhrePetter Myhre (48) har skrevet ny toårskontrakt som Geir Bakkes assistent i Lillestrøm SK.

Lsk.no melder samtidig at Myhre gir seg som sportssjef for Wang Romerike, men at han vil fortsette å kombinere TV 2-jobben med stillingen som assistenttrener i LSK.
  – Det har vært en lang og utfordrende prosess. Jeg har hatt valget mellom tre ting som jeg har ønsket å gjøre: Wang, TV 2 og LSK. Jeg har vært heldig sånn sett, men det har vært et vanskelig valg, også. Jobben på Wang har vært den eneste faste jobben jeg har hatt i voksen alder, og det er spesielt å slutte der etter 25 år. Men jeg er glad for at vi har fått til en enighet som gjør at jeg både kan jobbe i TV 2 og i LSK. TV 2 har vært veldig behjelpelige med å få til et opplegg som gjør at dette kan fungere, sier Myhre til lsk.no. Foto: lsk.no
(24.01.2021)

Skulstad Johannesen blir toppspillerutvikler i Avaldsnes

AvaldsnesRoger Skulstad Johannesen blir ny toppspillerutvikler i Avaldsnes.

Avaldsnestoppfotball.no beskriver sin nye mann som en ung fremadstormende trenerressurs som til nå har gått gradene i Kopervik IL. Roger har UEFA B Lisens og har ambisjoner om å ta videreutdanning etter hvert. Avaldsnes sine spillerutviklere har også som oppgave å følge opp landslagsspillere også i andre klubber. Dette arbeidet er i samarbeid med NFF sentralt og NFF Rogaland som er vår samarbeidspartner.
  Roger deler stillingen som TSU med Per Øyvind Mortveit. De fordeler hovedansvarsområder mellom seg, hvor Roger har hovedansvar for spillere i og rundt A-laget mens Per Øyvind følger opp spillere i rekruttstallen. Resten av stillingen til Roger går til å være trener for A-laget. Foto: avaldsnestoppfotball.no
(24.01.2021)

Isabell Bachor ny LSK Kvinner-assistent

IsabellBachorIsabell Bachor blir ny assistenttrener i LSK Kvinner.

Midtbanespilleren har signert en kontrakt på 2 år som assistenttrener, derav 1 år som spillende, melder lsk-kvinner.no.
  Bachor har vært spiller i klubben siden 2013. I gullalderen siden da har hun vært en viktig brikke på midtbanen. Nå vil 37-åringen fra Tyskland bruke sin rutine på å bistå LSK Kvinner som en del av trenerapparatet. I løpet av de siste årene har Bachor tatt UEFA B-lisens, samt vært en trenerressurs på LSK Kvinners rekruttlag og på Fjellhamar. Foto: lsk-kvinner.no
(24.01.2021)

Kjetil Lone toppspillerutvikler i Sandviken

KjetilLoneKjetil Lone er ansatt i en 50% stillings som toppspillerutvikler i Sandviken Toppfotball.

Det melder Sandviken på sin hjemmeside. Lone kommer til Sandviken etter fire år i en tilsvarende stilling hos Sandvikens toppserie-kollega i Bergen, Arna Bjørnar.
  Lone startet trenerkarrieren som 15-åring, og har vært innom klubber som Brann,  Kjøkkelvik, Vadmyra, Radøy-Manger, Follese, Løv-Ham og Fyllingsdalen. Foto: sandvikentoppfotball.no
(24.01.2021)

Tor Thodesen ny Kvik Halden-trener

TorThodesenTor Thodesen blir ny hovedtrener for Kvik Halden i PostNord-ligaen.

Kvik måtte på trenerjakt da Ståle Solbakken hentet Kent Bergersen som sin assistent på landslaget. Nå er kabalen lagt, og Tor Thodesen skrev fredag under på en toårskontrakt med klubben.
  – Jeg har et positivt inntrykk av klubben siden langt tilbake. Lenge før det ble aktuelt å komme hit. Jeg er glad for at det er flere ansatte, for ellers er det fort gjort at man blir litt alene som trener på dette nivået. Min ambisjon er at vi skaper entusiasme og et engasjement i laget. Det vil bringe oss både interesse og resultater. Som lag ønsker jeg at vi spiller med høy intensitet. I bunnen ligger ønsket om å dominere motstanderne gjennom å ha ballen. Når vi mister den ønsker jeg å vinne den tilbake fort og angripe fort dersom det er mulig, sier Thodesen selv til kvikhalden.no når han nå er klar for ny jobb etter oppholdet i Finland som trener for Helsinki IFK. Foto: kvikhalden.no
(22.01.2021) 

Bergfald ny individuell spillerutvikler i Bodø/Glimt

RobinBergfaldRobin Bergfald blir individuell spillerutvikler hos Bodø/Glimt, etter over tre år på fulltid i Mjølner.

Bergfald, som opprinnelig er fra Ankenes i Ofoten får i hovedsak tre oppgaver i sin nye jobb i Bodø/Glimt. I tillegg til å følge opp enkeltspillere i akedemiet, skal han også følge opp spillere i andre klubber i Nord-Norge. Den tredje oppgaven blir å være med på kretssamlinger i landsdelen.
  – Vi har snakket med ham flere ganger i 2020 om ulike roller. Vi er veldig imponert over han, hans engasjement og ønske om å bli en bedre fotballtrener, sier utviklingsleder Gregg Broughton i Glimt til glimt.no.Foto: fkmjolner.no
(19.01.2021)

Didrik Sundsbø ansatt i Brann-akademiet

DidrikSundsbøDidrik Sundsbø (28) er ansatt på fulltid som medtrener på G14 og fysisk trener i Brann-akademiet.

– Didrik kommer inn som prosjektansvarlig for fysisk trening i hele akademiet, samtidig som han skal jobbe tett opp mot G14-laget, sier faglig leder i Brann-akademiet, Tom Mangersnes til brann.no.
  Sundsbø har en bachelorgrad fra Høgskulen på Vestlandet i Sogndal, og har jobbet rundt A-laget til Sogndal i OBOS-ligaen de to siste årene. Tidligere har han også vært tre år i Åsane i forskjellige roller. Begge steder har han primært jobben med fysisk trening. Han blir et viktig bindeledd i den fysiske treningen mellom akademiet og A-laget. Foto: brann.no
(19.01.2021)

Kamil Rylka ny keepertrener i FKH

KamilRylkaKamil Rylka (34) forlater stillingen som keeperansvarlig i utviklingsavdelingen til Vålerenga og blir ny keepertrener i FK Haugesund.

Rylka er opprinnelig fra Polen og har blant annet en fortid i Legia Warszawa. Han kan også se tilbake på en lang spillerkarriere både i hjemlandet Polen og siden i Norge. Han har siden 2016 vært keepertrener for talentlagene i Vålerenga og også jobbet med det norske G15-landslaget.
  – Jeg er kjempetakknemlig for tilliten som Haugesund viser ved å gi meg muligheten som keepertrener, sier Rylka til fkh.no. Han begynte på utdanningen til UEFA Keepertrener A-lisens, Europas høyeste keepertrenerutdanning, i desember - og har fra tidligere også UEFA A-lisens som fotballtrener. Foto: vif-fotball.no
(19.01.2021)

Sandefjord forsterker spillerutviklingen

SandefjordHalvtid blir heltid når Sandefjords to hovedtrenere i utviklingsavdelingen, Samir Saric (G16) og Tom Helge Jacobsen (G19), har skrevet nye toårskontrakter med klubben.

– Dette er et viktig steg på veien for å bygge opp akademiet vårt. Spillerutvikling er forankret som ett av fire satsingsområder i klubbens strategi. På sikt skal det gi poeng for A-laget. Og penger tilbake i form av spillersalg, sier utviklingsleder Martin Jensen, til sandefjordfotball.no.
  – For å lykkes, må vi følge opp talentene enda tettere enn vi gjør i dag. Trenere på fulltid gir oss en helt annen mulighet til å utvikle spillerne individuelt og gjennomføre treninger på høyest mulig nivå. I tillegg får vi kontinuitet med avtaler på to år, fortsetter han. Foto: sandefjordfotball.no
(19.01.2021)

Magnus Edlund ny assistent i Sarpsborg 08

MagnusEdlundMagnus Edlund (53) er ansatt som ny assistenttrener i Saprsborg 08.

– Jeg har jobbet med fotball i 33 år. Jeg har ingen lang fotballskarriere, men har vært trener siden jeg har vært 20 år. Jeg har samlet på meg bra erfarenhet fra talentarbeid på unge spillere, jeg har jobbet i små og store foreninger, med bredde- og elitefotball, men først og fremst er det kanskje denne individuelle treningen jeg brenner aller mest for. Jeg håper å være en god støttespiller for Micke og resten av apparatet her, sier 53-åringen til sarpsborg08.no.
  Edlund har blant annet bakgrunn som talentansvarlig i BK Häcken, assistenttrener i IFK Göteborg og har hatt ansvar for trenerutdanning i det svenske fotballforbundet.
  – Å komme hit å jobbe med Micke Stahre som jeg har jobbet med tidligere i IFK Göteborg var en sterk faktor. I tillegg har Sarpsborg 08 et veldig godt rykte og avstanden hjem til Göteborg. Sammenfattet var det egentlig ikke et spørsmål da jeg fikk muligheten. Jeg er veldig glad for det, sier Edlund. Foto: sarpsborg08.no
(19.01.2021)

Godset henter assistenttrener fra Leeds

DarrenArnottDarren Arnott (34) kommer fra jobben som assistenttrener på Leeds Uniteds U23-lag og inn i Henrik Pedersens trenerteam i Strømsgodset.

– Darren er vant til å jobbe med unge spillere som skal utvikles til det høyeste nivået. Han vet hva som kreves og har gode referanser fra Leeds. Han er en ung, men samtidig erfaren trener, sier hovedtrener i SIF, Henrik Pedersen til godset.no om sin nye assistent.
  Grunnen til at valget av assistent falt på nettopp Darren Arnott, er hans spisskompetanse på spillerutvikling og individuell oppfølging. I Leeds har han jobbet i en klubb som har hatt stort fokus på å integrere U23-spillere inn i førstelagstroppen. På det området har den tradisjonsrike Yorkshire-klubben tatt store steg de siste årene.
  – Darren kommer til oss fordi vi ønsker å øke oppmerksomheten på den enkelte spiller og han skal hjelpe oss med å strukturere og forbedre dette arbeidet. Vi har tatt noen gode skritt på spillestil og nå skal vi enda dypere ned på individuell utvikling, samt relasjoner og roller i laget, sier Pedersen.
(19.01.2021)

Fausto Gromaz trener for Sogndals jentesatsing

FaustoGromazSogndal Fotball satser på jentene og har sikret seg Fausto Gromaz som trenar og organisator for klubben med eit spesielt ansvar for å løfte jentefotballen.

Fausto Gromaz har det siste året vært trener i Kaupanger. Han er fra Argentina, og har fotball-utdanninga, med trenerutdanning fra England.
  – Målet er å gi heile breiddefotballen på jentesida eit løft som er i tråd med klubben sin sportsplan, seier Karianne Bergheim som er leiar i breiddestyret i Sogndal Fotball til sogndalfotball.no
  Gromez går inn i en helt ny stilling i klubben. Hans arbeid skal gå som en rød tråd gjennom hele jente- og damefotballen i Sogndal, fra akademiet til damelaget. Foto: sogndalfotball.no
(19.01.2021)

Svein Morten Johansen ny trenerutvikler i TIL

SveinMortenJohansenSvein Morten Johansen (49) blir trenerutvikler i TIL-akademiet.

- Når sjansen byr seg kjenner jeg på stor motivasjon for det oppdraget TIL vil gi meg. Å være med på å støtte trenerne i deres utvikling blir veldig spennende. Jeg liker å jobbe med mennesker og tror jeg kjenner klubben bedre enn de fleste. Så har jeg mye erfaring innenfor toppfotball både som leder og spiller som kan bidra i denne jobben, sier Johansen til til.no
  Johansen har 250 kamper for TIL og har de siste syv årene jobbet med flere topptrenere i klubben. Nå ser han fram til å bidra i utviklingen av trenerne i akademiet.
  Samtidig starter Bård Vegard Ytrehauge Balto (31) fra Karasjok som fysisk trener i TIL-akademiet og NTG. Foto: til.no
(19.01.2021)

Schelander ny analyseansvarlig i LSK

AndreSchelanderAndré Schelander (31) er ansatt som ny analyseansvarlig i Lillestrøm SK.

– Min jobb blir å hjelpe trenerteamet med å være så godt forberedt som mulig på motstanderens svakheter og styrker. Og ikke minst hjelpe spillerne både individuelt og i lagdeler, sier 31-åringen fra Kjeller til lsk.no.
  Han er allerede godt i gang med jobben og filmer alt av treninger og kamper slik at både spillere og støtteapparat skal være best mulig forberedt til hver eneste trening. Han har bred erfaring fra klubber som Skjetten, Åkrene, Skedsmo, Grorud og aldersbestemte landslag. Foto: lsk.no
(19.01.2021)

Rønningene ny assistenttrener i Odd

KnutRønningeneKnut Rønningene (34) fra Siljan blir ny assistenttrener i Odd.

Rønningene rykker opp fra jobben som trener for Odds junior elitelag til en toårskontrakt som assistent under Jan Frode Nornes.
  – Dette er noe jeg virkelig gleder meg mye til. Hele teamet rundt Odd er fantastisk. Det å kunne jobbe sammen med disse gutta, er noe jeg ser frem til. Jeg har jobbet 4 år som trener for junior elite. Det å få komme inn på A-laget nå, er en spennende og ny mulighet for meg, sier Rønningene til odd.no.
  Også hovedtrener Nornes gleder seg.
  – Først vil jeg takke Morten Rønningen for den fantastiske jobben han har gjort i rollen som assistenttrener i 2020. eg er veldig glad for at navnet til Knut kom opp tidlig. Han er en vi kjenner godt som tidligere spiller og trener for junior elite. Rønningene er helt klart kvalifisert til denne jobben, og ikke minst er han en lokal gutt som har gått skolen i klubben her. Vi ble veldig glad for at han ønsket å takke ja til denne jobben. Knut har fått bra trenererfaring, han er ung, sulten og veldig ambisiøs. Foto: odd.no
(16.01.2021) 

Holmedal ny junior elitetrener i Odd

RonnyHolmedalOddRonny Holmedal (44) overtar som hovedtrener for Odds junior elitelag etter Knut Rønningene.

– Odd er en stor klubb med et godt renommé. De har over flere tiår vist at de virkelig mener noe med spillerutviklingen – her har det blitt en del av klubbens identitet. De fleste andre klubbene i Norge er i en oppstartsfase hva gjelder spillerutvikling. Telemarksmodellen, hvor samarbeidet mellom toppklubb, breddeklubber, NFF Telemark og Toppidrettsgymnaset er så tett, er unikt og veldig spennende å bli en del av. Et slikt toppidrettsmiljø, med alt vegg-i-vegg og et godt fagmiljø, er noe jeg gleder meg til å bli en del av, sier Holmedal til odd.no.
  Odd.no melder videre at Sondre Norheim (33) rykker etter tre år som G14-trener i klubben opp og blir trener for Odds G16-lag de to kommende åra. I denne stillingen er han også kretslagstrener og trener for elever på Telemark Toppidrett Ungdomsskole.
  Videre er det klart at Erik Waage (38) blir Odds nye G14-trener. Han har de siste åtte åra jobbet i Heming Fotball i Oslo. Foto: odd.no
(16.01.2021) 

Øystein Sanden juniortrener i Vålerenga

ØysteinSandenØystein Sanden (29) fra Bø i Telemark skal lede Vålerengas juniorteam de neste åra.

Sanden har, tross sin unge alder, flere år bak seg som hovedtrener for A-laget til Skarphedin, og også fra jobben som juniortrener i Odd. Han kjenner godt til 4-3-3-systemet til Dag-Eilev Fagermo fra tiden i Skien, og nå gleder han seg veldig til å ta fatt på jobben i Norges beste akademi. 
  –  Det føles veldig stort å være her, og jeg er stolt over den muligheten jeg har fått. Jeg har fulgt Fagermo tett de siste årene, og måten han ønsker å spille fotball på, og når klubben ringer og spør om jeg har lyst til å være med rundt Vålerenga 2, er det ikke så veldig mye å tenke på, sier Sanden til vif-fotball.noFoto: vif-fotball.no
(15.01.2021)  

Eirik Mæland ny hovedtrener i KIL

KILtrenereEirik Mæland (31) blir ny hovedtrener i Kongsvinger etter nedrykket til PostNord-ligaen. Johan Wennberg kommer også inn i trenerteamet.

– Jeg er stolt av å få denne muligheten. KIL er en tradisjonsrik klubb som jeg er veldig glad for at gir meg denne sjansen, sier Mæland til kil.no.
  Mæland var i fjor assistenttrener og spillerutvikler i klubben, og har vært i KIL siden starten av 2020.
  Samtidig kommer Johan Wennberg inn i rollen assistenttrener og toppspillerutvikler. Trenterteamet består forøvrig av keepertrener Johan Martin Lianes, fysioterapeut Ingar Sårheim og sports scientist Martin Skogli Holt. Foto: kil.no
(13.01.2021)

Sindre Tjelmeland ny Ull/Kisa-trener

SindreTjelmelandSindre Tjelmeland (31) blir ny hovedtrener for Ull/Kisa.

Ullkisafotball.no melder at Tjelmeland har underskrevet en treårskontrakt med Jessheim-klubben. Han har de siste seks årene jobbet i flere ulike roller i Åsane. 
  – Jeg har fulgt OBOS-ligaen og Ull/Kisa i mange år og sett hvordan ting har gått og hva som er gjort. Det er en klubb med et veldig stort potensial, med en ung administrasjon, som er offensiv og ønsker å få til noe. Vi har en spillergruppe som ikke fikk ut sitt beste i fjor, det skal jeg og teamet gjøre noe med, sier Tjelmeland til klubbens hjemmeside og legger til:
  – Mine prinsipper går på det å dominere. Det å sende mange folk i angrep. Det står veldig støtt for meg uansett. Vi kommer til å få se et veldig underholdende Ull/Kisa i 2021. Foto: ullikisafotball.no
(12.01.2021)

Henrik Digernes ny assistent for Stabæks kvinner

HenrikDigernesHenrik Digernes (31) blir ny assistenttrener for Stabæks kvinnelag før gjensynet med Toppserien. 

Digernes kommer fra jobb som toppspillerutvikler i FL Fart. Han har også trenererfaring og har jobbet med analyse i både Kongsvinger, Vard-Haugesund og FK Haugesund. Digernes er utdannet MSC – Performance Analyst fra Middelsex University i London og BSC. Han har Idrettsvitenskap i trenerrollen ved NIH og har UEFA A-lisens.
  Han har også jobbet med talenter og unge spillere på NTG Kongsvinger, Haugesund Toppidrettsgymnas og Wang Toppidrett Hamar. Foto: stabak.no
(10.01.2021)

Jørgen Vik inn i Tromsøs trenerteam

JørgenViikDet unge og lokale trenertalentet Jørgen Vik kommer inn i trenerteamet rundt Tromsø før gjensynet med Eliteserien.

Vik har gjort en strålende jobb for Skjærvøy og vært en viktig bidragsyter i flere andre lokale fotballmiljøer. Nå skal han bidra med sin kompetanse for TIL. Jørgen kommer inn som trener sammen med Gaute Helstrup og Lars Petter Andressen, og skal arbeide tett inn mot hele laget.
  – Jeg er utrolig glad for å bli en del av TIL, og ser fram til mange spennende utfordringer i 2021-sesongen. I tillegg kjenner jeg Gaute godt fra tidligere, og jeg gleder meg veldig til å bli kjent med en sulten og spennende spillergruppe, sier Jørgen Vik til til.noFoto: til.no
(08.01.2021)

Endringer i Strømsgodsets støtteapparat

RonnyHolmedalRonny Holmedal (bildet) gir seg som assistenttrener i Strømsgodset. Også Marius Hoel, Andreas Ranvik og Eirik Fossen gir seg i klubben.

Holmedal kom inn som assistenttrener i teamet til Bjørn Petter Ingebretsen foran 2019-sesongen og han fortsatte i samme rolle da Henrik Pedersen overtok som hovedtrener i fjor sommer. I tillegg til oppgaver på feltet har han også jobbet med analyse og scouting. Han skal fremover blant annet jobbe som sportsutvikler i Flint Fotball.
  Fysioterapeutene Marius Hoel og Andreas Ranvik, som har hatt det daglige ansvaret for behandling og oppfølging av SIF-spillerne, gir seg også i klubben. Det samme gjør analyseansvarlig Eirik Fossen.
  – Det er naturlig med endringer i støtteapparatet i en fotballklubb og det er ingen dramatikk rundt dette. Vi ønsker å ha et så dyktig og funksjonelt team som mulig rundt Henrik Pedersen og vi har kommet ganske langt i prosessen med å få på plass erstattere. Samtidig takker vi alle som nå slutter for jobben de har gjort for Strømsgodset, sier sportssjef Jostein Flo til godset.noFoto: godset.no
(08.01.2021)

Huukka slutter i Kongsvinger

ToniHuukkaAssistent- og fysisk trener Toni Huuhka slutter og blir ikke med Kongsvinger ned til 2.divisjon. 

KIL kom til en enighet med finnen om å avslutte samarbeidet grunnet familiære årsaker, melder kil.no
  – Vi skilles som venner og det er ingen dramatikk rundt dette her. Kort fortalt så bunner dette i at jeg ønsker å være i nærheten av familien min hjemme i Finland. Med tanke på pandemien så har det vært få muligheter til å få sett forloveden og sønnen min. Det har blitt tøft, spesielt med tanke på at sønnen min ikke ennå har fylt 2 år, sier Huukka til Kongsvingers hjemmeside. Han signerte en toårskontrakt i 2019. Foto: kil.no
(08.01.2021)

Flere akademitrenere på plass i Aafk

SindreEidUtviklingsleder Sindre Eid (bildet) kan glede seg over at avtaler på plass med flere trenere i Aalesund FK sitt akademi.

Ifølge aafk.no er følgende avtaler signert:

 • Sindre Ryssevik har signert ny avtale med AaFK som keepertrener i akademiet.
 • Tom Gøran Jønsson har signert ny avtale med AaFK som trener for G13 bylag, som er driftet av AaFK. Tom Gøran vil sammen med Per Gidlund være trener for laget.
 • Øyvind Dalseth har signert ny avtale med AaFK om trener for G14 kretslag, som også er driftet av AaFK.
 • Magnus Antonsen er klar for et nytt år som trener rundt kretslaget.

– Vi er veldig glade for å få på plass avtaler med nøkkelpersoner med høy kompetanse, erfaring og stor kjennskap til fotballen på Sunnmøre, sier utviklingsleder for akademiet, Sindre Eid til hjemmesiden. Foto: aafk.no
(07.01.2021)

Ødegaard og Tegström overtar Sandefjord

HansErikØdegaardHans Erik Ødegaard og Andreas Tegström blir Sandefjords nye hovedtrenere.

Sandefjordfotball.no melder at duoen har signert en toårskontrakt med Sandefjord, og de overtar etter Martí Cifuentes.
  – Jeg har lenge hatt ønske om å jobbe med fotball på heltid, men ikke hatt mulighet på grunn av annen jobb. Når jeg nå har fått denne sjansen, gleder jeg meg veldig, og det blir fint å samarbeide med Andreas, sier Hans Erik Ødegaard til klubbens nettside.
  Andreas Tegström har tidligere spilt for Sandefjord. Han har de siste sesongene vært hovedtrener for Assyriska i svensk 1. divisjon, og vil i mars starte på sin UEFA pro-utdanning i Sverige. Foto: sandefjordfotball.no
(30.12.2020)

Øyvind Nordtveit fra Sandviken til Arna-Bjørnar

ØyvindNordtveitØyvind Nordtveit (47) gir seg etter 11 år i Sandviken og blir sportslig leder og assistenttrener i Sandviken.

– Jeg har lyst å bidra mer på feltet, samtidig som at jeg skal legge forholdene til rette for at trenerne og spillerne får best mulige forhold. Jeg tror det blir en veldig god kombinasjon, sier Nordtveit til BA om bakgrunnen for at han takket ja til tilbudet fra Arna-Bjørnar.
  Remi Natvik er Arna-Bjørnars hovedtrener, og nå blir Nordtveit hans assistent på banen og sjefen hans utenfor, 
  – Det er en litt spesiell kombinasjon, men jeg er hundre prosent sikker på at det blir uproblematisk, sier Nordtveit til BA. Foto: arna-bjornar.no
(30.12.2020)

Jörgen Lennartsson overtar Helsingborg

Lillestrøm 20191110. Eliteseriekampen i fotball mellom Lillestrøm og Stabæk på Åråsen stadion. Lillestrøm trener Jörgen Lennartsson.Foto: Christoffer Andersen / NTBTidligere Stabæk- og Lillestrøm-trener Jörgen Lennartsson har skrevet en treårskontrakt som hovedtrener for Helsingborg.

Han får med seg Mattias Lindström som ny assistenttrener i forsøk på å gjenreise den gamle storheten fra Skåne. Helsingborg rykket ned fra Allsvenskan i sesongen som nettopp er avsluttet. 
  – Dette er en av de fineste og mest ærefylte trenerjobber man kan ha i Sverige, sier Lennartsson til Helsingborgs hjemmeside. Han var også i klubben fra 1994 til 2001, som trener i ungdomsavdelingen og som assistenttrener for A-laget. Foto: NTB
(30.12.2020)

Tre nye FFK-år for Bjørn Johansen

BjørnJohansenBjørn Johansen har signert en ny treårsavtale som hovedtrener i Fredrikstad FK.

Han kom til FFK for å være med i Per-Mathias Høgmos trenerteam i januar 2018, og har nå signert en avtale som hovedtrener for den nyopprykkede OBOS-liga klubben ut 2023.
– Jeg gleder meg virkelig til å fortsette arbeidet mot toppen av norsk fotball i denne fantastiske klubben. Jeg setter stor pris på at FFK viser meg denne tilliten. Vi har bygget en solid plattform som hele klubben jobber ut fra, der sulten og ambisjoner om enda bedre prestasjoner står øverst på agendaen hver eneste dag. Jeg ønsker å videreføre FFK DNAet som er en direkte og hurtig angrepsfotball der vi skal jage i flokk med høyt aggressivt press og hele tiden jakte nye scoringer. Vi skal være et godt organisert lag med riktige avstander mellom leddene. Jeg har blitt glad i klubben, byen og menneskene og er takknemlig for å kunne bidra til noe som betyr så mye til så mange, sier «Bummen» til fredrikstadfk.no
– Vi har en grunnleggende tro på at de beste resultatene skapes når kompetente mennesker med prestasjonsfokus får erfaringer og blir enda klokere sammen over tid. Bjørn har vist oss at han har de egenskapene en hovedtrener i FFK skal ha. Med denne forlengelsen signaliserer vi en stor tro på at Bjørn og hans team er de beste til å lede og forvalte videreutviklingen av våre seniorlag på herresiden, sier styreleder Jostein Lunde. Foto: fredrikstadfk.no
(27.12.2020)

Hele Bodø/Glimts trenerteam fortsetter

GlimttrenereHele Bodø/Glimts trenerteam blir med klubben videre også i 2021. 

Hovedtrener Kjetil Knutsen og assistenttrener Morten Kalvenes har begge forlenget sine avtaler frem til sommeren 2022. Keepertrener Jonas Ueland har forlenget sin kontrakt med Bodø/Glimt for tre nye år. Samtidig er klubben helt i sluttfasen med å forlenge Aasmund Bjørkans avtale som en del av trenerteamet i Glimt for de tre kommende åra.
  – Jeg er stolt over hva vi har fått til og derfor ble det helt naturlig å forlenge min avtale med Glimt, sier Knutsen til glimt.noFoto: Ivar Thoresen
(25.12.2020)

Kjetil Sørensen trener Randesund

KjetilSørensenKjetil Sørensen, mangeårig spiller og trener for aldersbestemte lag, overtar treneransvaret for Randesunds seniorlag.

Kjetil starter i begynnelsen av januar og har skrevet en treårig avtale, melder Randesund på sin Facebookside.
  Han får med seg tidligere spiller og assistenttrener Pål André Kjos og Jan Erik Vik i trenerteamet. Foto: Randesund IL/facebook
(25.12.2020)

Mikael Raimo Johnsen tilbake i TIL

MikaelJohnsenEtter en sesong som Fløya-trener returnerer Mikael Raimo Johansen (28) til Tromsø IL og TIL-akademiet.

Kårvikværingen har tidligere jobbet seks år i ulike roller i akademiet. I 2021 vil han være trener for TIL C / G16, melder til.no.
  –  Vi er utrolige glade for at Mikael igjen skal jobbe hos oss. Han var tøff som tok jobben i Fløya og har utviklet nye sider ved seg selv som person og trener. Mikael kommer inn igjen med stort utviklingsfokus, arbeidslyst og stor kjærlighet for Tromsø IL, sier utviklingsansvarlig i TIL-akademiet, Morten Giæver. Foto: til.no
(25.12.2020)
 

Sande Kristoffersen fra Tromsø til Mjøndalen

AndeKristoffersenEirik Sande Kristoffersens (26) slutter som trener i akademiet til Tromsø, og begynner i ny jobb i Mjøndalen.

Det melder Tromsø på sine hjemmesider. Eirik Sande Kristoffersen har i år vært hovedtrener for TIL C. En jobb han tok på strak arm da koronaen slo inn over landet. 
  – Eirik tok utfordringen på en meget bra måte og har utviklet seg på flere områder gjennom året, sier utviklingsansvarlig i TIL-akademiet, Morten Giæver.
  Nå venter nye utfordringer for vadsøværingen, som fra januar 2021 skal jobbe som trener i akademiet til Mjøndalen.
  –  Jeg skal være hovedtrener på U17 og spillerutvikler/assistenttrener på U21, sier Sande Kristoffersen. Foto: til.no
(23.12.2020)

Bernt Skipstad Ollestad ny trener for Nome Fotball

NomeFotballNome Fotball har ansatt Bernt Skipstad Ollestad som hovedtrener for sitt A-lag.

Klubben melder på sin Facebookside at Skipstad Ollestad har skrevet under på en toårskontrakt.
  Bernt er oppvokst på Ualand mellom Moi og Egersund. Han er nå bosatt i Bø med samboer og barn. Bernt har spilt i Moi, Egersund, Pors, Skade og Skarphedin. Han har spilt hele 135 kamper for Skarphedin og har imponerende 82 mål. Han jobber til daglig som lærer på Bø Vgs, der han blant annet underviser i faget Toppidrett Fotball. Med seg i trenerteamet får han Christoffer Darabi og Dardan Smaili. Foto: Nome Fotball/Facebook
(23.12.2020)

Kjetil Rekdal fortsetter i HamKam

HamKamKjetil Rekdal fortsetter som hovedtrener i HamKam. Det samme gjør assistenttrener Geir Frigård og sportssjef Espen Olsen.

– For HamKam var det svært viktig å signalisere både kontinuitet og større sportslige ambisjoner. Å velge Olsen, Rekdal og Frigård i nøkkelroller de neste to sesongene er noe vi i HamKam Fotball tror sterkt på. I 2020 var oppgaven å berge plassen i divisjonen etter en meget tøff sesongstart, noe spillerne og det styrkede sportslige apparatet klarte på imponerende vis. I 2021 er målet etablere oss blant de seks beste, sier daglig leder John Anders Rise på hjemmesiden hamkam.noFoto: hamkam.no
(21.12.2020)

Her er Raufoss´ nye trenerteam

RaufosstrenereRaufoss har presentert sitt nye trenerteam for sesongen 2021. Hovedtrener Christian Johnsen får hjelp av flere nye personer rundt A-laget i OBOS-ligaen.

  Kristoffer Lie (32) blir ny assistenttrener og hovedtrener for U19. Kristoffer er fra Høland, utdannet i England og har vært innom ungdomsfotballen i Lillestrøm og akademiet i Aalesund. Denne sesongen har han vært ass. trener i Øygarden i OBOS-ligaen.
  Jarl André Storbæk (42) kommer inn som utviklingssjef/toppspillerutvikler. Kai Erik Moen (50) fortsetter som spillerutvikler og medtrener, mens Lars Otto Sevaldrud fortsetter som keepertrener med bidrag fra Rickard Claesson, melder raufossfotball.noFoto: raufossfotball.no
(19.12.2020)

Paul Gray ny trener i Glimts barne- og ungdomsavdeling

GlimtGrayEngelske Paul Gray er ansatt som ny trener for gutter 6-12 år i Bodø/Glimt.

– Jeg har alltid ønsket meg nye utfordringer, og da jeg så at denne jobben var ledig ble jeg veldig engasjert. Jeg ser virkelig frem til dette, sier Gray til glimt.no
  Gray kommer fra en liknende jobb i den engelske Championship-klubben Preston North End. Men Gray er forberedt på at alt blir annerledes likevel.
  – Strukturen er helt annerledes. I England hentes spillere til akademier allerede som 8-åringer. Jeg liker modellen i Norge mye bedre, der spillere er i sine lokale klubber til de er rundt 12 år gamle. Dette passer meg ypperlig. Foto: glimt.no
(19.12.2020)

Nye Vidar-trenere

VidartrenereSindre Norgren og Camilla Lind er det nye trenerteamet for FK Vidar sitt damelag i 3. divisjon for kvinner.

Det er to kjente klubbveteraner som gjør comeback i klubben som trenere for damelaget i 2021-sesongen. Begge har spilt over 200 seniorkamper for klubben. Dette skriver FK Vidar på sin Facebookside.

  Klubben melder også at Christer Refsland fortsetter fra fjorårets trenerteam. I tillegg gjør Marie Fjetland comeback som lagleder på Lassa. Foto: FK Vidar/Facebook
(19.12.2020)

Geir Lunde ny Vardeneset-trener

Geir LundeGeir Lunde overtar som trener for Vardenesets A-lag for herrer i 4. divisjon.

VBK melder dette på sin hjemmeside. Kombinert med trenerjobben for A-laget, skal rutinerte Lunde bidra som spillerutvikler og som trener på klubbens akademi.
  Geir Lunde har spillerbakgrunn fra Vidar. Som trener han han erfaring fra blant andre Vidar, Madla og Tasta. Han har også vært assistenttrener i Viking og for Norges U21-landslag. Foto: vardeneset-bk.no
(17.12.2020) 

«Mini» fra Jerv til Start

MiniHolmgrenJan Robert «Mini» Holmgren (30) forlater Jerv etter seks år og blir nå en del av trenerteamet i Starts utviklingsavdeling.

– Vi er strålende fornøyde med å få inn «Mini» på plass. Han har fått solid erfaring allerede, selv om han er ung. Han er flink til å jobbe med unge spillere, og han er også selv opptatt av å utvikle seg selv som trener. Det er viktig for oss. Vi ønsker å utvikle gode spillere, men også å ha trenere som hele tiden bli bedre, sier Alexander Øren, utviklingsleder i Start til klubbens hjemmeside.
  Holmgren selv sier: – Jeg gleder meg veldig. Det er spennende med det opplegget som er bygd opp i utviklingsavdelingen her nå og ikke minst de folkene som jobber i utviklingsavdelingen. Jeg har et godt forhold til flere av dem fra før. Så liker jeg veldig godt å jobbe med unge idrettsutøvere som ønsker å nå langt, og alt ligger til rette for det her. Foto: ikstart.no
(16.122020)

Arna-Bjørnars nye trenerduo

ArnaBjørnarThomas Mørk og Andreas Sundsbø utgjør trenerduoen for Arna-Bjørnars herrelag i 4. divisjon 2021.

Mørk blir hovedtrener, med Sundsbø som assistent, melder Arna-Bjørnar på sin hjemmeside. Begge har begge lang fartstid i klubben fra tidligere, og. den sportslige ambisjonen når de nå er tilbake er opprykk til 3. divisjon.
  Sundsbø trente laget fra 2010 til 2015 og løfte det i 2012 opp i 2. divisjon. Andreas har vært hovedtrener i den spesielle 2020 sesongen og har på en mesterlig måte klart å holde motivasjonen til spillerne. Han har lang fartstid i fotballen fra blant annet Åsane fotball Damer. Mørk er nå tilbake som hovedtrener etter et lite hvileskjær denne sesongen. Han har lang fartstid i fotballen og er godt kjent med alle spilleren i gruppen. Foto: arna-bjornar.no
(16.12.2020)

Sundgot ny Ull/Kisa-assistent

ArildSundgotEtter 24 år som spiller og trener i Lillestrøm SK blir Arild Sundgot (42) nå assistenttrener og spillerutvikler hos naboen Ull/Kisa på Jessheim.

Sundgot har skrevet under på en treårsavtale med Ull/Kisa, som spillerutvikler og Trond Frerdiksens assistenttrener.
  ­ – Gleder meg veldig til å starte her. Det er en fin klubb med en lys fremtid foran seg, sier Sundgot til klubbens hjemmeside.
  – Jeg tar med meg elitekulturen som er i Lillestrøm og vil bidra til å utvikle Ull/Kisa videre. Det er en klubb som satser på unge talenter og jeg vil bidra til at talentene som er her tar steg. Det er jobben min å sørge for at de som er her blir best mulig, sier han videre. Foto: ullkisafotball.no
(15.12.2020)

Ny United-jobb for Mark Dempsey

Trondheim 20180422.Starts trener Mark Dempsey f¯r kampstart i eliteseriekampen i fotball mellom Rosenborg og Start p Lerkendal Stadion.Foto: Ole Martin Wold / NTBMark Dempsey bytter jobb i Manchester United.

Han går fra å være en av Ole Gunnar Solskjærs assistentere rundt A-laget til å jobbe med de eldste spillerne på Manchester Uniteds akademi.
  Dempsey har tidligere vært Solskjærs assistent både i Molde og i Cardiff. Han kom til Norge som spillerutvikler i Tromsø i 2009, og har senere vært hovedtrener både i Haugesund, Djurgården, Start og Kongsvinger. Foto: NTB
(14.12.2020)

To nye år for Trond Andersen

TrondAndersenTrond Andersen er trener både på NTG Fotball Bærum og for Bærum sitt juniorlag. Han har har nå signert en ny toårig avtale.

Det melder NTG Fotball Bærum på sin Facebookside.  Trond Andersen har jobbet på NTG siden 2013. Han er utdannet UEFA B-trener. Han jobber som spillerutvikler for guttegruppa og trener i tillegg G14-laget til Bærum SK. Han har tidligere erfaring som trener i Lyn FK, der han har trent både junior og A-laget. Trond har også en lang karriere bak seg som fotballspiller. Han har spilt 38 kamper for A-landslaget, og for toppserieklubber i Norge, England og Danmark. Foto: NTG Fotball Bærum
(14.12.2020)

Knarvik ny hovedtrener i Øygarden

TommyKnarvikTommy Knarvik har signert en treårskontrakt som ny hovedtrener i Øygarden Fotballklubb.

Knarvik tar over etter Mons Ivar Mjelde, som i sommer overtok som trener i klubben, som rykker ned fra OBOS-ligaen til PostNord-ligaen (2. div.).
  – Det var viktig å få på plass en ny trener raskt og vi er veldig glad for å få inn Tommy Knarvik som ny hovedtrener. Jobben vil bestå i å bygge en klubb med en god og klar identitet og skape en kultur som gjenspeiler Øygarden og Øygarden Fotballklubb. Vi ønsker raskt å komme tilbake til OBOS-ligaen og er helt sikker på at Knarvik er mannen som skal hjelpe oss i å nå det målet, sier daglig leder Trond Jetmundsen til Øygardens hjemmeside
  – Jeg har helt klare tanker om hvordan jeg som hovedtrener og ØFK som organisasjon skal klare å nå de målene som Trond Jetmundsen har skissert. Vi trenger en klubb i OBOS-ligaen her ute og jeg gleder meg virkelig til å bygge en toppfotballklubb i Øygarden FK, sier Knarvik. Foto: oygardenfk.no
(11.12.2020)

Her er Ståle Solbakkens team

Uten navn 1Landslagssjef Ståle Solbakken har nå presentert sitt støtteapparat rundt A-landslaget. Det inkluderer blant annet tre nye navn.

– Dette er et godt sammensatt støtteapparat med ulike spisskompetanser. Teamet er en blanding av kontinuitet og fornyelse, og har ulike styrker. Jeg er opptatt av å sette sammen egenskaper som skal bidra til å levere på treningsbanen, utenfor banen og mellom samlinger, forteller Ståle Solbakken til fotball.no og presenterer følgende personer i sitt støtteapparat:

 • Kent Bergersen, som har lang erfaring både som spiller og trener, går inn i rollen som assistenttrener. Bergersen kommer nå fra jobb som hovedtrener i Kvik Halden og har tidligere fungert både som hovedtrener og assistenttrener i en rekke norske klubber. Han skal ha et viktig ansvar på treningsfeltet.
 • Brede Hangeland går inn i en nyopprettet rolle som spilleransvarlig (Player Manager). Rollen innebærer et særskilt oppfølgingsansvar for enkeltspillerne på A-landslaget både på og utenfor banen, samt kartlegging og oppfølging av aktuelle landslagsspillere og respektive klubber mellom samlingene. Hangeland vil dessuten få et ekstra ansvar for rolletrening for forsvarsspillere/forsvarsledd. Han vil også være en verdifull sparringspartner og rådgiver i trenerteamet gitt sin lange erfaring som spiller på høyeste nivå, både på landslaget og i profesjonelle europeiske klubber.
 • Andrew Findlay går inn som analytiker med hovedansvaret for alle analyseoppgaver knyttet til A-herrer. Han går også inn i eliteavdelingens analyseteam på Ullevaal. Findlay har lang erfaring som analytiker, sist som Ståle Solbakkens analytiker i FCK, og før dette har han fungert som analytiker for blant annet Manchester United og Wolverhampton.
 • I tillegg vil Frode Grodås fortsatt inngå i A-landslagets trenerteam som assistenttrener.

Les mer om saken på fotball.noFoto: NFF
(10.12.2020)

Vikvang ute av Blink med to kamper igjen

Lillestrøm 20200705. Stjørdals-Blinks trener Roar Vikvang under 1. divisjonskampen i fotball mellom Lillestrøm og Stjørdals-Blink på Åråsen stadion.Foto: Annika Byrde / NTB scanpixRoar Vikvang er ferdig som hovedtrener i Stjørdals-Blink – før de to siste seriekampene spilles.

Vikvang er ansatt – og i gang med sin nye jobb som sjef for SalMar-akademiet i Rosenborg. Meningen var at han skulle fullføre sesongen som Stjørdals-Blink-trener ut sesongen. Men et Blink-lag som har slitt i det siste, og ligger på kvalifiseringsplassen i OBOS-ligaen, velger å skille lage med hovedtrenere før de to siste kampene.
  – Vi konkluderte med at det var best at vi skilte lag nå. Jeg fikk høre litt om hvordan spillegruppa har opplevd den siste tiden, og det har ikke vært så lett for dem. Det har vært et krevende år, og nå så klubben et behov for å få inn en ny energi i spillergruppa, og da endte vi på denne løsningen, sier Roar Vikvang til Eurosport etter et møte med administrasjonen i klubben mandag. Foto NTB
(09.12.2020)

Eliassen og Svendsen nye Nardo-trenere

NardoFredrik Aasmund Eliassen blir ny hovedtrener for Nardo i PostNord-ligaen sesongen 2021. Han får med seg Erik Svendsen som assistenttrener og fysisk trener.

Den nye trenerduoen presenteres på Nardos Facebookside, og klubben er strålende fornøyd med å få disse to på plass.
  Fredrik Aasmund Eliassen er 26 år gammel, har UEFA A-lisens, har vært assistenttrener for Lyn i PostNord-ligaen, toppspillerutvikler i Lillestrøm og også rekruttrener i Ull/Kisa.
  – Vi skal fortsette med klubbens sterke identitet med å utvikle spillere til å ta det neste steget. Det er et prosjekt jeg gleder meg til å ta del i, sier han på Facebooksiden.
  Erik Svendsen blir assistenttrener og fysisk trener. Han har bakgrunn i samme roller både i Watford, Crawley Town og Notts County i England, det han også har tatt en bachelorgrad i Sport Psychology, en mastergrad i Sport Coaching og er Certified Strength and Conditioning coach. Han har også UEFA B-lisens. Foto: Nardo FK/Facebook
(08.12.2020)

Tom Stenvoll ny trener for Lyn Damer

TomStenvollTom Stenvoll (42) blir ny hovedtrener for Lyn Damer fra 1. januar 2021.

Han kommer fra jobben som trenerutvikler i NFF Hålogaland, og har skrevet under en toårskontrakt med Oslo-klubben. Stenvoll har tidligere spilt 14 år i Stabæk, og vært trener i klubben i to og ett halvt år. 
  Til Lyns hjemmeside sier Stenvoll:
  – Når dette kom som en mulighet så kjente jeg at dette var noe jeg har veldig lyst til. Prestasjonsmiljø har trigget meg så mye i mange år og det er veldig gøy å være tilbake i den manesjen nå. Jeg måtte naturligvis ta en runde med familien hjemme, men de var veldig positive. Jeg har sterke følelser for Stabæk etter å ha vært der i så mange år, men nå er jeg i Lyn og skal gjøre det jeg kan for å utvikle Lyn til å bli så gode som mulig, noe jeg ser veldig frem til. Foto: NFF
(08.12.2020)

Lars Richard Bache ny Nesodden-trener

BacheLars Richard Bache blir ny hovedtrener for Nesodden IF Fotball sitt A-lag.

Han har skrevet en avtale med klubben som gjelder ut 2022, 25 år etter forrige gang han var i klubben.
  – Nesodden betyr veldig mye for meg. Jeg er født og oppvokst på nesodden, bodd her de første 30 år av mitt liv, har mange og mine beste venner her.  Til og med røttene mine etter oldefar Richard Bache. Min kjære far (95) bor fortsatt i mitt barndomshjem, sier Bache selv til Nesoddens IF Fotball sin hjemmesideFoto: nesoddenfotball.no
(03.12.2020)

Baunes nye trenerduo

BauneTrenereEirik Espe Stensvand (29) og Vegard Espedal (30) blir nye trenere for Baunes A-lag i 5. divisjon.

De to overtar etter Frank Hellevik, som har hatt ansvaret de fire siste årene, sammen med Petter J. Pettersen og Tina Bjørgen. 
  – Vegard var med for 10 år siden å starte opp Baunes 2.lag som sist sesong spilte i 6.div og som kvalifiserte seg for opprykk i 5.div. og han har vært med å gjøre en super jobb med laget i alle de årene. Eirik kom med fra 2013 og de siste sesongene har de samarbeidet godt som trenere for Baunes 2.lag, skriver Baune på sin hjemmesideFoto: baune.no
(03.12.2020)

Brummel forlenger med Fana

FanaBrummelMarije Brummel har forlenget sin kontrakt med Fana IL Fotball som trener for damelaget i 3. divisjon.

– Brummel ble presentert som ny hovedtrener for damelaget før 2019-sesongen. Med en lang og innholdsrik spillerkarriere som ballast skapte trenerspiren umiddelbart stor entusiasme og treningsiver hvilket resulterte i merkbar fremgang for representasjonslaget i jente- og damefotballen, skriver Fana på sin hjemmeside.
  Etter å ha kombinert trenerrollen med spill i Toppserien har Marije Brummel nå valgt å avslutte spillerkarrieren etter mange år i toppfotballen for klubber som Twente, Heerenveen og PSV, i tillegg til Sandviken og Arna-Bjørnar. Videre har nederlenderen høstet erfaring fra fotballeventyr på Kypros og i England. I tillegg har Brummel hele 29 kamper med flagget på brystet på sin merittliste. Foto: fanafotball.no
(03.12.2020)

Veteraner tilbake som Trane-trenere

TraneTrenereTo veteraner tilbake når Runde Vindheim blir ny hovedtrener og Per Hilmar Nybø assistenttrener for Sportsklubben Trane.

De to veteranene skal ha ansvaret for klubbens A-lag i 2021, skriver Trane på sin Facebookside. De overtar etter Håvard Matthiessen, Kristian Kolaas og Nils Knashaug, som gir seg som trenere etter eget ønske.
  Matthiessen og Kolaas blir trolig med videre som spillere, melder Trane på hjemmesiden, samtidig som de er svært fornøyd med å ha den nye trenerduoen på plass. Foto: Terje Gundersen
(03.12.2020)

Vidar Bekkevold forlenger med Oppsal

VidarBekkevoldVidar Bekkevold har forlenget kontrakten som keepertrener med Oppsal IF Fotball.

Bekkevold skal framover være keepertrener for Oppsals A- og B-lag for menn og klubbens Junior Elite-lag. I tillegg er han fagansvarlig for keeperutvikling i klubben. 
  – Vi er utrolig fornøyde med at Vidar velger å forlenge med Oppsal Fotball. Det gir oss nødvendig kontinuitet og ikke minst kompetanse på keeperfeltet, sier daglig Leder Jørgen Grydeland til Oppsals hjemmeside.
  Vidar Bekkevold har vært en ressurs for Oppsal gjennom hele 2020 og holdt keeperøkter også for barn/ungdom. Tidligere har han vært keepertrener i LSK, keeperansvarlig i NFF Akershus, keepertrener i Skedsmo, Lørenskog og for Strømmen i OBOS-ligaen. Han innehar høyeste keepertrenerutdannelse. Foto: Oppsal IF
(30.11.2020)

Berntsen må gi seg i Viking

Stavanger 20201108. Vikingtrener Bjarne Berntsen etter eliteseriekampen i fotball mellom Viking og Rosenborg på Viking stadion.Foto: Carina Johansen / NTBBjarne Berntsen får ikke fullføre kontrakten som Viking-trener og er ferdig i klubben fra 1. januar 2021, ett år før kontrakten går ut.

Et enstemmig styre i Viking Fotball AS står bak avgjørelsen, skriver Stavanger Aftenblad. 
  – Det har vært en lang prosess, og vi har snakket sammen i tre-fire måneder. Vi mener timingen er god for å gjøre endringer i Viking nå, og klubben er godt rustet for framtiden, sier styreleder Thor Steinar Sandvik til avisen.
  – Jeg er veldig skuffet over at jeg ikke får fullføre kontrakten. Jeg var veldig innstilt på å lede laget neste sesong, sier Bjarne Berntsen selv til EurosportFoto: NTB
(26.11.2020)

Steinar Pedersen ny Amazon-trener

SteinarPedersenSteinar Pedersen blir ny hovedtrener for Amazon Grimstad FK i kvinnenes 1. divisjon.

– Amazon Grimstad FK er glad for å kunne presentere Steinar Pedersen som ny hovedtrener for klubben. Pedersen signerte i dag en avtale som strekker seg over de tre neste årene. Vi er glad for å ha fått på plass en erfaren og godt utdannet trener i en 100 prosent stilling. Pedersen har bred erfaring fra toppfotball, både som spiller og trener, noe som vi ser frem til å få gleden av, skriver styreleder Kari Hjembo på Amazons hjemmesideFoto: amazonfk.no
(26.11.2020)

Fra RBK Kvinner til NFF Trøndelag

MartinSørensenMartin Sørensen er ansatt som ny KA Trenerutvikling i NFF Trøndelag.

Det melder NFF Trøndelag på sin Facebookside
  Sørensen kommer fra stillingen som utviklingsleder i RBK Kvinner. Han har hatt flere sentrale roller både i NFF Trøndelag samt klubbene Trygg/Lade, Eleverum, Trond og Ranheim. Martin er utdannet UEFA A-lisenstrener og vil sammen med KA Trenerutvikling Joachim Midtsand lede vårt arbeid med å utdanne og utvikle flere og bedre trenere. Foto: rbk-kvinner.no
(23.11.2020)

Eirik Een fortsetter som trener for FBK Voss

EirikEenEirik Een fortsetter som trener for FBK Voss sitt herrelag i 4. divisjon.

Det melder FBK Voss på sin hjemmeside. Sesongen 2021 blir hans tredje som hovedtrener. I sin første sesong ledet han laget til opprykk fra 5. til 4. divisjon, og sesongen 2020 vet alle hvordan endte for lag på dette nivået – uten normal trening og uten kamper. Like fullt har Eirik sammen med Hallgeir Finbråten, Espen Stueland og spillerne stått i det og gjennomført gode treninger innenfor de gitte rammene. Foto: fbkvoss.no
(19.11.2020)

Jonas Bang blir Finnsnes-trener

FinnsnesJonas Bang (til høyre) er ansatt som hovedtrener i 3.divisjon herrer for Finnsnes IL.

På klubbens Facebook-side uttrykker styreleder Øyvind Søreng (i midten) i Finnsnes IL Fotball glede og begeistring over å ha den nye hovedtreneren på plass. Kristian Gangsø (til venstre) blir assistenttrener.
  Bang ga seg som hovedtrener for Bardufoss og Omegn idrettsforening i 4. divisjon etter 2019-sesongen. Foto: Finnsnes IL/facebook
(19.11.2020)

Riise forlenger med Flint

RiiseJohn Arne Riise har forlenget trenerkontrakten med 3. divisjonslaget Flint, og trener med det klubben også i 2021.

Riise skrev kontrakt med Flint før 2020-sesongen – som aldri ble noen ordentlig sesong, og han ser derfor frem til en «ordentlig» sesong som trener.
  – Ettersom sesongen i år ikke ble noe av så er jeg skikkelig gira på å jobbe enda et år med gutta og se hva vi kan utrette sammen. Jeg har blitt veldig glad i klubben og gutta mine. Laget viste en enorm seriøsitet på trening i hele år, spesielt under koronatider, noe som jeg virkelig verdsetter og gir meg troen på at 2021 kan bli kanonbra. Det blir også gjort noen tiltak som gjør oss enda mer profesjonelle. Jeg gleder meg, forteller John Arne Riise til Flints hjemmesideFoto: flintfotball.no
(19.11.2020)

Jens Karlsson ny G19-trener i Bodø/Glimt

JensKarlssonTom Dent forlater Bodø/Glimt for å bli trener i Stjørdals-Blink etter sesongen. Nå er erstatteren klar. Svenske Jens Karlsson (34) blir ny G19-trener i Glimt-akademiet.

Karlsson kommer fra jobb som utviklingsleder i Helsingborg IF, der han tidligere også har jobbet som trener for klubbens A-lag, under Henrik Larsson og Olof Mellberg. Jens Karlsson har tidligere også trent Helsingborgs G19-, G17- og G15-lag, og han er assistenttrener for Sveriges U18-landslag.
   – Det blir veldig spennende og jeg gleder meg veldig. Jeg kom over jobben på glimt.no og sendte inn en søknad med en gang. Glimt er en klubb man følger med på, og særlig på akademiet. Jeg har fulgt med på Glimt-akademiet de siste årene. Det er en klubb og et akademi i utvikling, og som jobber mye med å utvikle hele mennesket. Det er høy kompetanse blant de andre spillerutviklerne, og en fremoverrettet klubb. Det har jeg lyst til å være med på, sier Karlsson til glimt.no. Han har signert en treårskontrakt og starter i jobben 4. januar.
(17.11.2020)

Berntsen ny toppspillerutvikler i Vålerenga 

TommyBerntsenTommy Berntsen kommer fra Vålerenga Fotball Elite til Vålerenga Fotball og jobben som toppspillerutvikler.

Berntsen skal i hovedsak jobbe med spillere i aldersgruppen 16-20 år, som både hospiterer og trener fast med A-laget. Samtidig skal 46-åringen fortsette som trener på toppfotballinja ved Valle VGS, hvor flere av spillerne til daglig er elever.
  Tommy Berntsen har jobbet med spillerutvikling de siste ti årene og har de siste årene også vært hovedtrener for Vålerengas rekruttlag i PostNord-ligaen. Han fikk jobben i konkurranse med over 70 andre søkere. Foto: Vålerenga Fotball
(16.11.2020)

Bo Braastrup Andersen sportslig leder i Åssiden

BoBAndersenBo Braastrup Andersen (44) ble i september ansatt som sportslig leder i Åssiden idrettsforening.

Sportslig leder-stillingen er ny i Åssiden og førstemann i stillingen blir altså Bo Braastrup Andersen. Han er 44 år gammel og kommer opprinnelig fra Danmark, men har bodd i Norge og Stavanger i over 15 år.
  – Jeg søkte etter nye utfordringer etter mange år i Stavanger som spiller og trener. Etter å ha vært trener i nesten 7 år, hadde jeg lyst på en ny rolle. Sportslig leder stillingen synes jeg på mange områder er interessant og meget spennende, sier han selv til Åssidens hjemmesideFoto: aif.no
(16.11.2020)

Ålgård-jobb for Ole Hjelmhaug

OleHjelmhaugOle Hjelmhaug ble i september ansatt som A-lagstrener og spillerutvikler i Ålgård fotballklubb.

Den tidligere Sogndal- og Bryne-spilleren har siden han satset på en trenerkarriere trent Stord (2010-2011) og Bryne (assistent 2012-2016, hovedtrener 2016-2018) før han nå altså tar steget over til Ålgård FK, som har sitt A-lag i 4. divisjon. Foto: algard-fk.no
(16.11.2020)

To nye Sotra-år for Renate Blindheim

Larvik 20200711. Sotra-trener Renate Køppen Blindheim, debuterte som første kvinnelige treneren for et herrelag i norsk toppfotball.Foto: Vidar Ruud / NTB scanpixRenate Blindheim har signert en ny kontrakt som gjør henne til Sotra-trener ut 2022.

Sotra opplyser på sin hjemmeside at Blindheims nye kontrakt innebærer at hun i tillegg til å være hovedtrener for A-laget i 2. PostNord-ligaen, også skal være utviklingsansvarlig i klubben.
  – Vi er kjempefornøyd med det arbeidet Renate har gjort på den korte tiden hun har vært her, og er sikker på at hun er riktig person til at klubben tar flere steg i de kommende årene. Renate vil også bli klubbens utviklingsansvarlig og lede klubbens nyopprettede akademi. Vi har stor tro på Renate, og ønsker at hun skal få lykkes i klubben vår, skriver klubben.
  Hun får med seg Tom Rune Aasen som assistenttrener. Foto: NTB
(14.11.2020)

John Pelu ny Orkla-trener

JohnPeluJohn Pelu (38) blir ny trener for 3. divisjonslaget Orkla.

Orkla FK opplyser på sin hjemmeside at Pelu blir klubbens nye trener etter at Steinar Gjersvoll ga seg som hovedtrener etter en sesong uten kamper.
  John Pelu har en lang karriere som fotballspiller bak seg. Han spilte for Østers i Sverige, før han fortsatte karrieren i Norge. I 2008-2009 var John Pelu i Rosenborgtroppen, og han fikk noen kamper for RBK. De siste årene som aktiv hadde Pelu i Strindheim. Han har også vært sju år i Trondheimsklubben som trener. Foto: orklafk.no
(14.11.2020)

Kronerulling: Mats Lund fortsetter på Tynset

matslundEtter kronerulling hos lokalt næringsliv er det klart at Mats Lund (32) fortsetter som trener for tredjedivisjonslaget Tynset.

Med 210 000 innsamlede kroner kan Tynset IF tilby Lund en 80% stilling, som innebærer at han også blir ansvarlig for klubbens juniorlag og vil fungere som trenerveileder i klubben.
  Lund sa i utgangspunktet opp sin trenerjobb på Tynset både etter forrige og denne sesongen, men har latt seg overtale til å bli begge gangene.
  – Noen synes sikkert komisk at jeg har sluttet to ganger. Men nå har jeg mulighet til å jobbe med fotball på heltid, med hele klubben, som det legges godt til rette for. Jeg er takknemlig for muligheten som nå kom, fra klubben og fra næringsliv og privatpersoner, sier Mats Lund til TynsetingenFoto: Ivar Thoresen
(14.11.2020)

Cifuentes må gi seg i Sandefjord

Sandefjord 20201101. Sandefjords trener Martí Cifuentes etter eliteseriekampen i fotball mellom Sandefjord og Brann på Sandefjord arena.Foto: Trond Reidar Teigen / NTBMarti Cifuentes får ikke forlenget sin trenerkontrakt med Eliteserielaget Sandefjord etter denne sesongen.

Det melder Eurosport. Til tross for gode resultater avslutter Sandefjord samarbeidet med den spanske treneren når denne sesongen er avsluttet i desember. I en pressemelding bekrefter Sandefjord Fotball nyheten:
  – Sandefjord Fotball kommer ikke til å forlenge kontraktene til hovedtrener Marti Cifuentes og fysisk trener Jordi Gonzalez. Begges kontrakter utløper den 31/12-2020. Klubben vil presisere at en er strålende fornøyd med den jobben som er lagt ned, og de sportslige resultatene trenerteamet og spillere under Marti Cifuentes sin ledelse har oppnådd, heter det i pressemeldingen. 
  Avgjørelsen begrunnes blant annet med usikkerhet knyttet til økonomien i kjølvannet av korona-pandemien. Foto: NTB
(12.11.2020)

Thomas Dale fortsetter i Avaldsnes

ThomasDahleThomas Dahle har forlenget sin trenerkontrakt med Avaldsnes for to nye år.

– Vi er veldig glade for å ha sikret at Thomas er med i teamet vårt i minst 2 nye år. Vi har en viktig del igjen av årets sesong, og er glade for at vi nå har sikret oss kontinuitet i gruppen både på kort og lang sikt. Dette betyr at vi føler vi har de rette typene i klubben, og derfor kan vi også skrive lengre kontrakter. Det føles veldig godt å ha plassert nok en viktig brikke på plass i puslespillet vårt, sier sportssjef Ove Arnesen til klubbens hjemmeside avaldsnestoppfotball.no.
  – Å være med i teamet er veldig spennende. Vi jakter hele tiden på å utvikle oss og ta nye steg i hvordan vi skal fremstå både på og utenfor banen. Noe av det som er mest spennende i Avaldsnes er å jobbe hardt og målrettet sammen med resten av trenerteamet med dedikerte, profesjonelle, både lokale norske og utenlandske profilerte, spillere, ser Dahle selv til hjemmesiden. Foto: avaldsnestoppfotball.no.
(07.11.2020)

Kjetil Bergh hovedtrener på akademiet til Stoppen FK

kjetilBerghKjetil Bergh har signert for Stoppen SK og blir hovedtrener på klubbens akademi.

På hjemmsiden sin – stoppensk.no – skriver klubben at han vil delta i oppbygging av akademiet, både strukturelt, og med det sportslige innholdet. vil også være trener på St.Hallvard vgs toppidrett fotball på fredager, delta på FFO en dag i uka, og være ansvarlig på Jentecampen/fotballskolen for jenter i juni.
  Bergh har allerede hatt et engasjement i Stoppen, gjennom å være satellittansvarlig.
  – Vi er veldig fornøyde med å få på plass Kjetil. Han har de egenskapene vi er ute etter. Strukturert, kunnskapsrik, pedagog, og med lang erfaring som spillerutvikler. Kjetil jobbet sammen med Lars Granaas i Mjøndalen og var med på å utvikle akademiet der, skriver klubben på hjemmesiden. Foto: stoppensk.no.
(07.10.2020)

Haakon Lunov ny hovedtrener i Fram

HaakonLunovHaakon Lunov er ansatt som nye hovedtrener i IF Fram. Det skriver styret i Fram Fotball Elite på Facebook.

Lunov var inntil starten av dette året assistenttrener i Vålerenga. han jobber også som fotballekspert for VG. Haakon Lunov har UEFA PRO-lisens og har i tillegg fotballutdannelse fra Liverpool John Moore´s University. Der tok han en bachelorgrad i football & science og jobbet i Evertons akademi. Derfra gikk veien videre til en jobb som spillerutvikler i Odd. Senere har han to opphold i Strømsgodset. Først som en del av Ronny Deila’s gullteam. Han ble med Ronny til Celtic i 2014, men returnerte til Godset der han var utviklingsleder i tre år. Han ble hentet til Vålerenga som Deilas assistent i januar 2018, og fungerte som hovedtrener da Deila dro til New York etter 2019-sesongen.
  – Vi er sikre på at Håkon Lunov er et godt valg for Fram og han vil tilføre hele det fotballfaglige miljøet i Vestfold ny kompetanse, skriver styret i klubben. Foto: vif-fotball.no
(06.11.2020)

Jack Majgaard Jensen forlenger med Vålerenga Damer

Oslo 20200710. Vålerengas trener Jack Majgaard Jensen under fotballkampen i Toppserien for kvinner mellom Vålerenga og Røa på Intility Arena.Foto: Vidar Ruud / NTBHovedtrener Jack Majgaard Jensen (47) har forlenget sin avtale med Vålerenga Damer ut 2022-sesongen.

Vålerenga-damene topper tabellen to serierunder før slutt og har en alle tiders sjanse på seriegull i Toppserien etter en strålende sesong. 
  – Jeg trives godt i klubben. Det er et stort potensial i spillertroppen og de jobber godt, sier den danske Vålerenga-treneren til VG
  Han hadde en atale som opprinnelig løp ut 2021-sesongen, men har nå altså skrevet under for ytterligere ett år. Foto: NTB
(05.11.2020)

Trenerne gir seg i Lyn Fotball Damer

OleJohanAasLyn Fotball Damers hovedtrener Ole Johan Aas og toppspillerutvikler Vebjørn Urdal forlenger ikke sine kontrakter med klubben etter denne sesongen.

– Det er ingen dramatikk i avgjørelsen, men det er selvfølgelig trist for klubben å miste to dyktige fotballtrenere, skriver Lyn Fotball damer på sin hjemmeside.
  De to trenerne sier dette til hjemmesiden:
  – Vi velger ikke å forlenge kontrakten med Lyn etter at den utløper 31.12.2020. Dette har vært klart for oss noen uker, men av naturlige årsaker noe som nå kommer ut til resten av verden. For vår del er dette veldig enkelt – vi skal fortsette å jobbe like knallhardt ut kontraktstiden som vi har gjort uavhengig av vår kontraktsstatus. Det er tross alt vanskelig å være god i 2020 om man fokuserer på et annet år. Vi gleder oss til serieavslutningen, og skal gi alt vi kan for å fortsette den gode trenden vi er inne i.
(05.11.2020)

Kjetil Ruthford Pedersen fortsetter i Vigør

KjetilRPKjetil Ruthford Pedersen har forlenget sin kontrakt med FK Vigør og fortsetter med det som hovedtrener for klubbens A-lag ut sesongen 2023.

Til Vigørs Facebookside sier Ruthford Pedersen:
  – Vigør har vært tydelige på at de skal satse enda råere på å få unge spillere opp og frem på seniorlaget. Den satsingen er jeg kjempemotivert for å være med på og det krever også langsiktighet. De unge guttene som allerede har fått prøve seg nå i høst viser svært lovende takter. Jeg gleder meg til fortsettelsen. Foto: Ivar Thoresen
(04.11.2020)

Stian Aasen ny hovedtrener i Elverum

StianAasenStian Aasen overtar som ny hovedtrener i Elverum etter Tore Fossum.

Det melder Elverum Fotball på sine hjemmesider. Aasen er allerede ansatt i Elverum Fotball, som leder for EF-akademiet og assistenttrener på A-laget. Nå blir han altså hovedtrener for klubbens A-lag i 3. divisjon. Stian Aasen har UEFA A-lisens og erfaring som hovedtrener blant annet for Kongsvinger i OBOS-ligaen. Stian har jobbet mange år som lærer, blant annet på fotballinja på Norges toppidrettsgymnas på Kongsvinger, der han også var sportssjef.
  Med seg i teamet får Stian Aasen blant annet Jan Inge Andrå som lagleder, Morten Bjørnebye som fysisk trener og Trond Myrhaug som materialforvalter. Resten av teamet er ventet å komme på plass i løpet av kort tid. Foto: Ivar Thoresen
(31.10.2020)

Bengt Sæternes sportslig leder for Viking FK Kvinner

Kristiansand 20190928. Sandnes Ulfs trener Bengt SÊternes etter 1. divisjonskampen i fotball mellom Start og Sandnes Ulf p S¯r arena.Foto: Tor Erik Schr¯der / NTBBengt Sæternes går fra stilling som utviklingssjef jenter til sportslig leder for Viking FK Kvinner. 

Den tidligere storscoreren får det overordnede sportslige ansvaret rundt Vikings forsterkede satsing på å få et Toppserie-lag for kvinner så fort som mulig. – Når du ser oppsvinget kvinnefotballen har hatt de siste årene, og hva andre storbyer har, er det ikke bra at Stavanger ikke har et topplag for kvinner. Dette var på tide. Det skal bli veldig kjekt å få være med og bygge opp dette, sier Bengt Sæternes til Stavanger AftenbladFoto: NTB
(30.10.2020)

Vegard Lund Nes gir seg i Ready

VegardLundNesEtter seks år i Ready Fotball har Vegard bestemt seg for å takke for seg og søke etter nye utfordringer. 

– Selv om jeg noe tilfeldig endte opp i Ready november 2014, har dette i ettertid vist seg å være det beste mulige stedet for meg å starte som fotballtrener. Jeg har i min tid i klubben trent spillere i alle aldre og begge kjønn. Å få kjenne på hvordan det er å trene jenter og gutter, barn, ungdom og seniorspillere har gitt meg mye og hjulpet meg i større grad til å finne ut hva jeg ønsker å jobbe med i fremtiden, skriver Vegard Lund Nes i sine takkeord på Readys hjemmeside. Foto: ready.no
(30.10.2020)

Fire nye år for Kent Bergersen i Kvik Halden

≈LESUND 20120513.Aalesund - Str¯msgodset 3-1 i eliteserien i fotball.Aalesunds assistenttrener Kent Bergersen snakker med pressen etter eliteseriekampen i fotball mellom Aalesund og Str¯msgodset p Color Line Stadion i ≈lesund s¯ndag kveld.Foto: Svein Ove EkornesvÂg / NTBKent «Kenta» Bergersen og Kvik Halden FK er enige om ny kontrakt. Avtalen innebærer at treneren binder seg til klubben i minimum fire nye år.

Kent Bergersen kom til PostNord-klubben (2. div.) Kvik Halden før 2017-sesongen. Til Kvik Haldens hjemmeside sier han dette om den nye kontrakten:
  ­– Da samtalene startet i mai var vi allerede på bølgelengde, og jeg har hele tiden vært positiv til veien videre i klubben. Jeg trives veldig godt i byen, klubben, med spillergruppa og menneskene jeg jobber sammen med i hverdagen. Vi diskuterte fast ansettelse, men for meg er 4 år veldig lenge i fotballen, og jeg ser på det som en stor tillitserklæring fra klubben sin side. Foto: NTB
(29.10.2020)

Drømmen om å bli den «nye Mourinho» lever

EidjinDrømmen om å bli manager i Premier Leauge er der fortsatt og nå kan den ha kommet enda nærmere for Ejdin Djonlic fra Søndre Land. 

Djonlic tør å gå egne veier for å skape seg nødvendig kompetanse ved å oppsøke ulike fotballmiljøer rundt i Europa. Han var den yngste nordmann som har gjennomført A-lisens da han tok utdanningen i Bosnia som 21-åring i 2017. Han fortsatte direkte på «Football Coaching» ved Solent University i Southampton. Deretter gjennomførte han utdanning i analyse og har nå Prozone Level 3-sertifikat. Samtidig har Ejdin tatt scouting-kurs i regi av PFSA (Professional Football Scouts Association). Han ble ansatt ved Ipswich Town FC sitt akademi i 2019.  Nå har han fått plass på UEFA Elite Youth A License i regi av Det skotske fotballforbundet.
  – Å bli tatt til kurset henger høyt med tanke på at det er mange søkere. Mange av dem som er kommet inn jobber på det absolutte toppnivået. Derfor er jeg er selvfølgelig veldig stolt over å ha blitt valgt ut, sier Djonlic. Se for øvrig tidligere artikkel på fotballtreneren.noFoto: Privat
(28.10.2020)

Brede Skahjem Tokvam tilbake til Brann

BredeSkahjemTokvamEtter ett år i Chelsea Ladies i London kommer Brede Skahjem Tokvam tilbake til Brann som Azar Karadas sin assistent på Brann 2 fra 1. januar.

Brann.no skriver at Skahjem Tokvam har skrevet under en avtale som strekker seg ut 2023. 
  – Da jeg reiste i fjor sommer følte jeg at det var mer et «på gjensyn» enn adjø. Jeg var klar på at om da jeg kom tilbake til Norge etter ett år i England ville jeg tilbake til Brann og jeg har følt meg veldig ønsket her. Jeg gleder meg over å være tilbake og er topp motivert, sier Brede Skahjem Tokvam til Branns hjemmeside.
  Han jobbet i Branns akademi før han i fjor sommer flyttet til London for å jobbe som en av assistentene til trener Emma Hayes på Chelseas kvinnelag. Foto: brann.no
(27.10.2020)

Roger Risholt blir permanent Arendal-trener

RogerRisholtRoger Risholt har signert en ny toårskontrakt som hovedtrener for 2. divisjonsklubben Arendal Fotball.

Roger Risholt overtok det midlertidige ansvaret for Arendal Fotballs A-lag i midten av september. Etter dette har laget spilt seks kamper – der fire er vunnet og to har endt uavgjort. Nå er engasjementet forlenget med to nye år.
  – Det har vært spennende å ha hovedansvaret, og jeg har også klare ideer om hvordan vi kan utvikle laget videre. Derfor er jeg glad for å få muligheten til å jobbe videre med dette prosjektet, sier Roger Risholt til arendalfotball.noFoto: NTB
(23.10.2020)

Mats Lund gir seg som trener for Tynset

matslundrbkEtter fire sesonger takker Mats Lund for seg som trener for 3. divisjonslaget Tynset.

Engerdølen Lund tok UEFA A-lisens utdanningen i 2018/2019, og etter en siste sesong som av kjente grunner ikke ble noen ordentlig sesong, ønsker han nå å ta steget videre. 
  – Jeg har bestemt meg for at jeg vil bruke enda mer tid på fotball, og det er det ikke rom for her på Tynset. Det er fotball jeg vil drive med, og det er ikke aktuelt å gå tilbake til en jobb som lærer nå, sier han til lokalavisa Tynsetingen. Lund bekrefter at han foreløpig ikke har noen ny trenerjobb å gå til. Foto: Ivar Thoresen
(21.10.2020)

Maja Trondsdatter Bonsaksen ny KA Spillerutvikling i NFF Trøndelag

MajaMaja Trondsdatter Bonsaksen (28) er ansatt som ny KA spillerutvikling i NFF Trøndelag.

Hun har de tre siste årene vært ansatt i Sandnessjøen IL Fotball. I klubben har Maja hatt ansvaret for jentefotball, FFO, TINE Fotballskole, Eat Move Sleep, trener for klubbens senior kvinner og J17/J19-lag, samt trener på klubbens akademi (13-16 år). Hun har i tillegg deltatt som trener på ulike kretstiltak i regi av Landslagsskolen i NFF Nordland.
  28-åringen har idrettsfaglig utdanning både fra universitet i Bodø samt Norges Idrettshøgskole (NIH) avd. Trondheim. Hun avslutter sin UEFA B-lisensutdanning november 2020. Som spiller har hun bakgrunn fra egen klubb samt fire år i Nardo FK.
  Les mer på hjemmesiden til NFF Trøndelag. Foto: Thomas Karlsen
(20.10.2020)

Horneland ny assistenttrener i Brann

Bergen 20201018. Nyansatt assistenttrener i Brann, Eirik Horneland på lagets trening søndag ettermiddag sammen med hovedtrener Kåre Ingebrigtsen (t.v.).Foto: Marit Hommedal / NTBEirik Horneland (45) blir Kåre Ingebrigtsens nye assistenttrener i Brann. 

Den tidligere Haugesund- og Rosenborg-treneren overtar etter Robert Hauge, har skrevet kontrakt ut 2022-sesongen, og sier til brann.no
  – Jeg gleder meg veldig til å komme i gang og bli en del av Brann og Bergen. Kåre og klubben har store ambisjoner og det liker jeg. Jeg ønsker å gå inn og vise sterk karakter og jeg trives godt både på treningsfeltet og i garderoben. En viktig del av jobben blir å sette krav og sikre en gjennomføring i treningsarbeidet som gjør at vi kan nå ambisjonene som klubben har. Foto: NTB
(18.10.2020)

Terje Abrahamsen ny keepertrener i Odd

TerjeAbrahamsenTerje Abrahamsen (48) blir ny keepertrener i Odd ut denne sesongen.

Han tar over etter Einar Rossbach, og Abrahamsen sier til odd.no:
  – Jeg er utrolig glad for at jeg har fått muligheten til denne jobben. Her kan jeg trene noen av de beste keeperne vi har i landet. Jeg håper vi kommer til å få et bra samarbeidsklima her og jeg gleder meg veldig til å utvikle meg som keepertrener. Her er det så gode keepere, så man må virkelig henge med i stroppene og utvikle seg selv hele tiden. En positiv ting er at jeg kjenner en del av gutta fra før, så det blir ikke så vanskelig å komme inn i garderoben her. Foto: odd.no
(14.10.2020)

Azar Karadas overtar Brann 2

Karadas1Azar Karadas (39) overtar for Roger Naustan og blir ny hovedtrener for Brann 2 fra nyttår. 

Roger Naustans kontrakt med Brann går ut etter denne sesongen, og trønderen ga før helga beskjed om at han gir seg i klubben når kontraktstida er ute. Brann har bestemt at Azar Karadas, som har vært Naustans assistent denne sesongen, overtar hovedansvaret for Brann 2 fra 1. januar 2021.
  Karadas ble trener i akademiet til Brann fra januar 2020, etter at kontrakten hans som spiller ikke ble forlenget etter 2019-sesongen. Han er også i gang med sine UEFA A-lisens utdanning.
  – Jeg er veldig stolt og glad for denne muligheten, og ser virkelig frem til å ta fatt på jobben som hovedtrener for Brann 2, sier Karadas til Branns hjemmeside om jobben som hovedtrener for klubbens nest beste lag. Foto: brann.no
(13.10.2020)

Leif Tsolis ny hovedtrener for Sarpsborg 08s damelag

LeifTsolisSarpsborg 08s damelag har fra 1. November ansatt Leif Tsolis som ny hovedtrener for damene. Tsolis har blant annet bakgrunn fra Vålerengas damelag i Toppserien.

Sjef for utviklingsavdelingen Erland Johnsen forteller til Sarpsborg 08s hjemmeside at han er veldig fornøyd med å ha landet Leif Tsolis som hovedansvarlig for damelaget i 08.
  Ambisjonen er å rykke opp i 1. divisjon med laget. 
  – Dette kan skje allerede neste år, forhåpentligvis senest om to år. Det må samtidig jobbes med å skape en god treningskultur og at alle skal dra i samme retning, sier Tsolis. Foto: sarpsborg08.no
(09.10.2020)

Gamle kjente blant nye fjes på Rosenborgs akademi

SalmarStaben1Akademileder Roar Vikvang har presentert mange nye fjes i staben for 2021 på SalMar Akademiet til Rosenborg. Blant dem tidligere spillerprofiler som Christer Basma og Roar Strand. 

– De har begge levd RBK-kulturene i mange år og har vært delaktig i det ypperste Rosenborg har prestert. De vil være de viktigste eksponentene for hva RBK-kulturen er, sier Roar Vikvang til Rosenborgs hjemmesideom utnevnelsen.
  Les større sak herFoto: Frode Søraas/rbk.no
(08.10.2020)

Johannes Moesgaard ny i KFUMs trenerteam

KaaffaTrenerJohannes Moesgaard (til høyre) blir en del av Jørgen Isnes sitt trenerteam i KFUM.

Moesgaard avsluttet i Vålerenga i vinter da Dag Eiliv Fagermo kom til Eliteserie-klubben. Moesgaard kom til VIF helt tilbake i 2006 og har i mange år jobbet med klubbens ungdomslag. Han har også jobbet opp mot og med Eliteserie-laget, og var assistent under Ronny Deila.
  – Etter at jeg var ferdig i VIF har savnet etter treningsfeltet vært stort. KFUM har nå vært villige til å legge til rette for at jeg kan kombinere studier på Norges idrettshøgskole (NIH) med nettopp dette, i første omgang ut året, sier Moesgaard til kaaffa.noFoto: kaafa.no
(05.10.2020)

  

-- annonse --