-- annonse --
Nyheter
SENSASJON: Fiji tok et sensasjonelt OL-gull da de slo Storbrittania i finalen i 2016. Foto: NTB scanpix
Teddy Moen
Teddy Moen
Daglig leder Norsk Fotballtrenerforening

918 85 123

Foredraget hadde tittelen «Sevens Heaven» og ble hold på Olympiatoppen den  6. februar 2020. Her kan du lese mer om presentasjonen. 

Dette er den utrolige historien om lagbygging, heksekunst, verdisettet «black and white», et mål om å bli overflødig som trener, og til slutt: Suksess.
Engelskmannen Ben Ryan hadde en strålende karriere foran seg som rugbytrener i eget land – så mistet han interessen og kjærligheten til sporten.
Lite visste han at en telefon fra Fiji skulle ende med OL-gull, bilde på landets sju-dollarseddel, Fijis høyeste orden og tre mål land på en stillehavsøy.
Gullet var Fijis første OL-medalje noensinne, og det var tydelig at det betydde mye for nasjonen. Les mer om dette i denne saken i VG.
– Vi har rugby i blodet. Vi spiller med plastballer eller hva vi måtte finne, sa Fiji-supporter Arnold Low til NRK før finalen.

Fiji har deltatt i totalt 16 OL. Kun Monaco, San Marino, Andorra og Bolivia har deltatt i flere uten å ta medalje. Gullet sikrer legendestatus for de 12 fijianerne som deltok i Rio, og bak suksessen finner vi Ben Ryan fra Wimbledon.

The Most Unbelievable Story In Rugby - Sevens From Heaven

Sevens From Heaven er historien om Fiji Rugby Sevens, som vant HSBC World Rugby Sevens Serien i 2015/16. Og laget som inspirerte hele verden i Rio (2016) da de vant Fiji's aller første olympiske medaljel, som atpåtil ble gull! Se filmen om forberedelsene til Rio-OL og hvordan laget tilslutt vant gullet på You Tube

Fakta om syvmannsrugby

  • Er, som navnet tilsier, en rugbyversjon med syv spillere på banen av gangen.
  • I vanlig rugby har hvert lag 15.
  • Spilles i to omganger som vanligvis varer i syv minutter. I finalespill varer omgangene ofte tre minutter ekstra.
  • Første gang på OL-programmet i Rio.
  • Rugby var sist en OL-gren i 1924.
-- annonse --