-- annonse --
Keepertrening
MANGE MULIGHETER: Også for keepere er det mange gode treningsmuligheter selv om den organiserte fotballaktiviteten er koronastengt. Foto: Ivar Thoresen
Ivar Thoresen
Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist Fotballtreneren

907 40 551

I en egen artikkel på fotball.no deler Stinessen mange gode tips med alle treningshungrige keepere i hele fotball-Norge.

– Nå er det vanskelig å trene på samhandling og spilleforståelse, men ikke umulig! Se gjerne «gamle» eller egne kamper om igjen med blikk på valg og utførelse i avgjørende situasjoner. «Hvorfor har keeperen posisjonert seg akkurat slik? Finnes det bedre løsninger/valg?», skriver Stinessen.

Han trekker fram flere ting det er fullt mulig å trene på i disse tider. 
  For eksempel at ballfølelsen vedlikeholdes eller utvikles og at den fysiske standarden forbedres – ikke bare vedlikeholdes.
  – Alle mulige øvelser med ballkontroll og sjonglering er fine å bruke nå. Utfordre deg selv på dette. Du må også sørge for at du trener på pasning og mottak, altså ferdighet med ball i beina. Det er viktig for keepere i dag. Når det gjelder den fysiske standarden, er det mye du kan gjøre nå. Løpeturer i skog og mark er bra, men pass på at du trener mest mulig «keeperspesifikt». Med det mener jeg at det du trener på bør kunne overføres til kravene i keeperrollen, understreker Stinessen.

-- annonse --