-- annonse --
Nyheter
NY BOK: Henrik Herrebrødens nye bok om idrettspsykologi.
Teddy Moen
Teddy Moen
Daglig leder Norsk Fotballtrenerforening

918 85 123

Henrik Herrebrøden er idrettspsykolog og forfatter bak en ny bok på markedet. Boka er utgitt av Cappelen Damm og heter «Ti idrettsutøvere som søkte hjelp – og fikk det». Herrebrøden tar nemlig for seg ti av de vanligste casene man møter i arbeid med utøvere. Boka er skrevet for utøverne selv, men også for trenere og andre de omgås. Den er kort og konkret, med mange illustrasjoner.

• Mer informasjon om boka og bestilling finner du her.

Sentrale emner

Mentale egenskaper spiller en stor rolle for hvordan vi presterer. Dette blir spesielt tydelig på idrettsarenaen. Denne boken gir en innføring i sentrale idrettspsykologiske emner, og er skrevet både for de som selv ønsker å utvikle seg og for de som følger opp idrettsutøvere i det daglige. Den er bygget opp rundt ti historier om fiktive idrettsutøvere, som kommer til idrettspsykologens kontor med ulike problemstillinger. Underveis i historiene finner de løsninger på sine utfordringer. I tillegg får du servert erfaringer fra ekte toppidrettsutøvere som åpenhjertig deler av sine «hemmeligheter». Både underveis og bakerst i boken finner du øvelser du kan begynne med allerede i dag, for å bli sterkere mentalt og dermed en bedre utøver.
  Dette er en underholdende, men samtidig nyttig bok som er forankret i forskning. Idrettsutøvere, trenere, lærere, studenter og foreldre kan alle dra nytte av denne boken. Den anbefales både til de som ikke har kjennskap til idrettspsykologi så vel som til fagpersoner.

Rosende omtaler

Her er noen av omtalene boken har blitt møtt med i fotballmiljøet hittil:

«Som fotballtrener leder du +/- 20 individer hver eneste dag. I trening og kamp. I ulike aldre og ulike faser av livet. Det å kunne se og hjelpe individet i laget er utrolig viktig, men også en stor utfordring. Henriks bok tar for seg store deler av dette komplekse bildet. Her møter man ulike caser som man i løpet av en fotballsesong garantert vil ha i garderoben. Med gode forslag til strategier for å overkomme hindringene på veien, samt optimalisere utøverens tankesett, fungerer boken således som et lite oppslagsverk for ulike utfordringer en av dine spillere kan ha. Her vil både spillere og trenere finne mengder av nyttig informasjon.»
• Ole Johan Aas, trener for Lyn i Toppserien

«For de som har kjørt seg fast eller "låst" seg inne er denne boka en gave! Med mange gode eksempler og lettfattelige øvelser er boka midt i blinken for å riste av seg negativitet og tunge tanker!.»
• Gøran Sørloth, tidligere fotballspiller for blant annet Rosenborg og Norge

«Denne boken anbefaler jeg på det sterkeste, spesielt fordi den har noe som mange andre lignende bøker mangler, nemlig praktiske retningslinjer!»
• Alexander Bendiksen, trener for Ullern Fotball, UEFA A-lisens

«Jeg vil anbefale boka, først og fremst fordi den overfører forskningen til praksis på en god og anvendbar måte. Henrik har mange treffende problemstillinger. Han konkretiserer også framgangsmåtene han har brukt, noe som kan både hjelpe utøver, foreldre og trenere. Boka vil kunne hjelpe mange som står i fastlåste situasjoner innenfor idretten, og de som ønsker å bli ennå bedre enn det de er i dag. Han har også kjente utøvere som uttaler seg om de aktuelle problemstillingene, noe som øker bokens kredibilitet.»
• Klaus Pettersen, fotballtrener, tidligere analytiker for India og trener/spillerutvikler for VIF og Strømsgodset

«Både på, og utenfor fotballbanen, har jeg opplevd mange av utfordringene som beskrives. Jeg synes boka var lettlest, konkret og en super «mental verktøykasse» for idrettsutøvere. Jeg håper den bidrar til at flere blir bevisste på mental trening – særlig unge.»
• Halvor Stormoen Raddum, fotballspiller og psykologistudent

Bestilling gjøres via linken øverst i saken. Dersom du ønsker å bestille et parti med flere bøker, for eksempel til din klubb, kan du ta kontakt med Herrebrøden for et tilbud. Hans kontaktinformasjon finner du her: http://www.henrikh.no/kontakt

 

-- annonse --